Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 червня 2019, 13:34
17003
24

Карпати – Волинь. Прогноз і анонс на матч плей-офф чемпіонату України

Галицько-волинське дербі з прицілом на місце в українській Прем'єр-лізі

| Оновлено 07 червня 2019, 13:34
17003
24
Карпати – Волинь. Прогноз і анонс на матч плей-офф чемпіонату України
Євген Кравс

У вівторок, 4 червня, «Карпати» зіграють перший матч серії плей-офф за збереження прописки у Прем’єр-лізі, приймаючи географічних сусідів з луцької «Волині», яка посіла 3-е місце у Першій лізі. «Родзинкою» цього протистояння є те, що як у тренерському штабі, так і в складі волинського клубу є чимало колишніх гравців «Карпат». Вхід на цей поєдинок – вільний.

«Волинь» вилетіла з Прем’єр-ліги влітку 2017 року і перший сезон у першій лізі закінчила на 13-му місці. Тож в червні минулого року замість Віктора Богатиря новим головним тренером «Волині» став екс-воротар «Карпат» Андрій Тлумак, який у 2018-му році привів «Карпати»-U19 до «бронзових» медалей, а ще раніше працював і у тренерському штабі головної команди «левів». Помічниками Тлумака у волинській команді працюють Андрій Сапуга, який свого часу долучився до «бронзових» медалей «Карпат» - 1998 і ще один екс-карпатівець Володимир Марчук. Сапуга та Марчук також свого часу працювали тренерами основи «Карпат». Помічником Тлумака є також вихованець львівського УФК Павло Котовенко.  

У минулому сезоні за «Волинь» виступало 27 гравців, а найбільше матчів (по 27) провели екс-карпатівець і кращий бомбардир команди Денис Кожанов (16 м’ячів), іранець Сіаваш Хагназарі та Василь Курко. За «Волинь», до речі, виступають й інші колишні гравці «Карпат» – хорват Младен Бартулович, Євген Неплях, а також колишні дублери «левів» Богдан Когут та Ігор Карпенко. За спортивним принципом «Волинь» мала посісти 2-е місце у першій лізі, але з волинян рішенням ФІФА було знято 6 очок – за невиплату боргу одному з колишніх гравців-легіонерів.

Раніше «Карпати» та «Волинь», починаючи з 1990 року, провели 35 ігор у різних змаганнях, в тому числі 28 матчів у Прем’єр-лізі України. І в галицько-волинському дербі перевага на боці «Карпат»: 13 перемог, 4 нічиї та 11 поразок, різниця м’ячів 27-25. У Львові західне дербі ще жодного разу внічию не закінчувалося: 8 вікторій «Карпат» та 6 – «Волині». Востаннє «хрестоносці» приїжджали до Львова 23 квітня 2017 року і зазнали поразки – 0:1. Переможний гол забив Олексій Гуцуляк, який загалом вже двічі забивав м’ячі у ворота волинян.

Напередодні зустрічі з'явилася інформація про кадрову пробоїну в складі львівського клубу. Сенегальський захисник Папа Гуйє покинув розташування «Карпат» і не зможе допомогти «левам» в протистоянні з «хрестоносцями».

А ось передматчеві думки наставників команд цієї пари плей-офф. Андрій Тлумак після заключного матчу «Волині» у Першій лізі зазначив: «Кого хотіли б у суперники? Нікого. Хотіли б вийти напряму. Справа навіть не в тому, що ми граємо у Першій лізі та хочемо до Прем’єр-ліги. Але для географії нашої країни, і про це не один спеціаліст говорить, і майже всі тренери, які розбираються у футболі, потрібно 16 команд. Наша країна дозволяє собі мати не 12, а 16 команд, але – є наші керівники, які приймають правильні чи неправильні рішення. Час покаже…».

Олександр Чижевський після переможної гри «Карпат» з «Арсеналом-Київ» наголосив: «Ми будемо ретельно готуватися до наступного суперника. Команда укомплектована досвідченими гравцями. Важливим фактором є те, що увесь тренерський штаб раніше працював у львівському клубі. Цей футбол покаже хто, чого вартий».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Кучинський, Мірошниченко, Нестеров, Ковтун, Аді Мехреміч, Онгла, Кльоц, Ді Франко, Гуцуляк, Мякушко, Понде.

«Волинь»: Неділько, Сімінін, Петько, Болденков, Цюпа, Курко, Бартуловіч, Хагназарі, Кожанов, Западня, Карпенко.

4 червня, вівторок

«Карпати» — «Волинь»
Львів. Стадіон «Україна». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «ZIK»
КАРПАТИ — ВОЛИНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ll_pogulianka_ll
Я так розумію,що у перефарбованого конвульсії почалися ,хороба знатно його допекла
Вадим Трикоз
Ни за кого не болею сегодня, скорее более против Карпат. Надоел этот ФК Скандал в УПЛ...
Dmytro Dmytro
Fekal,шо там бразільський трєнєр? Б@л@бол!!!
Ростик Карпа
Пора Карпатам в пердив....а то манія вєлічія і зміни тренерів по 3 на сезон вже дістали )))нехай трохи поїздять по селам, повчуться у футбол грати...дивись за 2-3 роки можливо постане нова команда яка гідна буде грати в премєр лізі і представляти Львів)
Dmytro Dmytro
Фек@ли хватить самим себе закопувати))) Адеквати ваш читають і думають,що ви з кульпару)))
Dmytro Dmytro
Фек@ли+@лєксандрія бикують. Понятно. А що ви до Львова пхаєтесь?))) Алєкса?))) Фек@ли правонаступники Скали,Вереса?))) Ви до Львова НІЯКОГО відношення не маєте))) Це ж ФАКТ)
Dmytro Dmytro
Фек@ли там для таких,як ви Десна відео записала) Треба перемагати на футбольному прєолі,а не в кабінетах. 2ліга=упл. Але щось пацики мовчать про договорняки алімпіка в молодіжних складах)
wicker
У Львові була, є та дасть Бог буде одна футбольна команда Карпати! Разом! І до кінця!
Dmytro Dmytro
В Карпаи третя атака в лізі( ДЛЯ БАГАТЬОХ ТАКЕ СЮРПРИ3) Голи на різний смак. А от захист погано.
kerch30
А тіпа Волинь показувала чемпіонську гру особливо в останіх 2 турах (пенальті з Рухом левий на 96 хв. Карпати 4-1 (Кожанов або Бартулович)
plovzila
овец в стойло!
Владимир Пидвирный
Нехай переможе сильніший. З такою грою немає що робити в ПЛ.
wicker
В управлінні Карпат та на тренерському містку НЕДОЛУГІ фахівці, про те головне зберегти прописку в УПЛ. Команді, як ніколи потрібна підтримка 12 гравця! РАЗОМ І ДО КІНЦЯ!
Voxa Hvedyk
КАРПАТИ ВПЕРЕД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вадим Максимов
Тільки Волинь! Тільки перемога!
Вівці в передив.
Дима на зону!
Волинь в УПЛ!
Вадим Максимов
Тільки Волинь! Тільки перемога! Покажем що таке загартування першою лігою, де грають по два матчі на тиждень і не ниють!! Луцьк вперед до УПЛ!!
Вільний вхід карпатам не допоможе!!! Пройти передив давно пора карпатам.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил