Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 29 травня 2019, 14:41
25102
22

Челсі – Арсенал. Прогноз і анонс на фінал Ліги Європи

Петр Чех: про такий прощальний матч можна тільки мріяти

| Оновлено 29 травня 2019, 14:41
25102
22
Челсі – Арсенал. Прогноз і анонс на фінал Ліги Європи
Твіттер ФК Челсі

Тиждень самолюбування англійського футболу розпочнеться у середу, 29 травня, в столиці Азербайджану. Саме в Баку, на «Олімпійському» стадіоні відбудеться фінал Ліги Європи між двома англійськими, точніше - лондонськими командами - «Челсі» та «Арсеналом».

Обидві команди досить прогнозовано пробилися в головний матч турніру. І в цьому немає абсолютно нічого дивного, адже і за класом, і за рівнем зірковості саме ці дві команди височіли над іншими. Їм би грати в іншому турнірі, більш престижному, та ось біда: в Лізі чемпіонів від Англії грає тільки чотири клуби, а в їх число нинішні фіналісти за підсумками минулого сезону не пробилися.

Та й сезон нинішній в АПЛ для бакинських фіналістів склався не найкращим чином. Обидві команди зазнали змін на тренерських містках, їх не по-дитячому місцями лихоманило, хоча, природно, були і хороші відрізки в їх виконанні. Загалом, і для «пенсіонерів», і для «канонірів» внутрішній сезон можна охарактеризувати наступним епітетом: неоднозначний.

З точки зору результату більше пощастило «синім». Команда Саррі вельми непогано почала чемпіонат, довго йшла без поразок, Азар «божив» в АПЛ місяців зо два. Але потім почався різкий спад. «Саррібол» не припав до душі вболівальникам «Челсі», та й футболісти не завжди розуміли свого наставника. Головне завдання на сезон - пряме попадання в Лігу чемпіонів - команда все-таки вирішила. Паралельно «підстрахувавшись» і виходом у фінал Ліги Європи. Однак майбутнє Саррі в «Челсі» туманне. Як і головної зірки команди - Азара. Не виключено, що обидва після матчу в Баку покинуть «Стемфорд Брідж». Але напевно докладуть усіх зусиль, щоб завоювати кубок Ліги Європи для «Челсі».

Кадрова ситуація в команді напередодні фіналу наступна. Матч може пропустити через пошкодження Канте, а ось його партнерам Лофтус-Чику, Хадсону-Одої і Рюдігеру пощастило ще менше: через травми вони напевно не зіграють.

Як і в «Челсі», в «Арсеналі» теж напередодні початку сезону відбулася зміна тренера. Замість патріарха Венгера прийшов Емері. Але, на відміну від свого італійського візаві, іспанцеві не вдалося стартувати з місця в кар'єр. Практично всю турнірну дистанцію «каноніри» пройшли нерівно. Вони балансували на межі потрапляння в топ-четвірку, в яку в підсумку так і не потрапили. Тому для «Арсеналу» перемога в фіналі Ліги Європи - архіважлива, оскільки лише вона дасть їм можливість зіграти в наступному сезоні в групі ЛЧ.

Два головні козирі «Арсеналу» - їх тренер і дует нападників. Емері вже тричі вигравав Лігу Європи (у складі «Севільї»), напевно він як ніхто знає, що потрібно зробити для перемоги. Наприклад, його візаві по «Челсі» поки що не зміг виграти хоча б одного трофея. Ну і, звичайно ж, «Арсенал» напевно зробить ставку на дует своїх зіркових форвардів - Ляказетта і Обамеянга. Обидва дуже потужно проводять кінцівку сезону, саме вони є головними дійовими особами команди в атаці.

Не можна не відзначити і фактор Чеха. Голкіпер «Арсеналу», який став легендою в «Челсі», проведе в Баку останній матч у своїй довгій і багатій на трофеї кар'єрі. Після цього він піде на адміністративну роботу саме в «Челсі». Так що буде цікаво спостерігати за грою ветерана, якому обидва фіналісти не байдужі.

У майбутньому матчі «Арсеналу» не помічники Ремзі, Суарес, Бельєрін і Холдинг. Всі вони пропустять гру через пошкодження. А ще не зіграє Мхітарян - з міркувань безпеки.

Мауріціо САРРІ, головний тренер «Челсі»:

«Зазвичай ми з «Арсеналом» граємо у відкритий футбол. У суперника два небезпечних нападників - Ляказетт і Обамеянг. Суперник здорово грає в нападі. Ця команда грає агресивно і знає, як чинити тиск. Грати проти неї нелегко. Ми не хотіли грати в цьому фіналі заради місця в Лізі чемпіонів. Ми хотіли пробитися туди через прем'єр-лігу і взяти якийсь трофей. Фінал дуже важливий для нас. Мені здається, «Челсі» заслужив трофей в цьому сезоні».

Унаї ЕМЕРІ, головний тренер «Арсеналу»:

«Першочергове думка, яку я повинен був донести до футболістів в цьому сезоні, зводилася до того, що ми будемо боротися за перемогу у всіх турнірах. Коли ми стартували в Лізі Європи, деякі футболісти воліли грати в прем'єр-лізі. Добре, але це мені вирішувати, кому надати відпочинок, а кому ні. Я хочу, щоб ніхто не думав, що можна не брати участь в матчах на ранній стадії, але прийти до мене перед півфіналом або фіналом і сказати, що ось він я, готовий грати. Весь сезон ми приділяли цьому турніру велику увагу, ставили за мету домогтися чогось серйозного».

Орієнтовні склади:

«Челсі»: Кепа, Аспілікуета, Крістенсен, Давид Луїс, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Барклі, Педро, Жиру, Азар

«Арсенал»: Чех, Колашинац, Косьєльни, Папастатопулос, Мустафі, Мейтленд-Найлс, Джака, Торрейра, Обамеянг, Езіл, Ляказетт.

                                                                                                   29 травня, середа

«Челсі» — «Арсенал»
Баку. Стадіон «Олімпійський». 22:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ЧЕЛСІ — АРСЕНАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
 Арбітр: Джанлука Роккі (Италія). 
Прогноз Sport.ua — 2:3
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 8
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 3
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
тобто спорт.юа думає що буде відкритий футбол з багатьма голами? сумнівно.
але хотілося б щоб виграв Арсенал і 5 англійських команд в ЛЧ
Акулярик
Хочу 5 англійських клубів в ЛЧ!
За "гармашів" !!!
lawer cohen
Я люблю happy and поетому желаю арсеналу победы. Пусть вот хотя бы таким образом заползут в лигу чемпионов. А то дольго их там небыло.
lawer cohen
Я люблю happy and поетому желаю арсеналу победы. Пусть вот хотя бы таким образом заползут в лигу чемпионов. А то дольго их там небыло.
Алексей Романцев
Интересный прогноз. Ну Арсеналу конечно эта победа нужнее. У Челси и трофей ле есть, и путёвка в лч на след. сезон, но всё же пусть победит сильнейший.
AЛВ
АРСЕНАЛ вперед до ПЕРЕМОГИ.!!!! Нехай абрамович програє.!!!
Сергей Долина
Арсенал выиграет лигу Европы, а Тоттенхем лигу чемпионов!
Человек
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил