Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2023, 21:16
4947
5

Карпати втратили перемогу з Олімпіком, пропустивши два голи в кінцівці

Львів'яни вдома перемагали в два м'ячі, але в підсумку зіграли внічию

| Оновлено 05 листопада 2023, 21:16
4947
5
Карпати втратили перемогу з Олімпіком, пропустивши два голи в кінцівці
Після поразки в минулому турі від «Чорноморця» головний тренер «Карпат» Фабрі Гонсалес вирішив зробити певні кадрові зміни в стартовому складі своїх підопічних. Замість Буська, Мендеса та Дебелка на поле вийшли Нестеров, Гуцуляк і Понде. В «Олімпіка» Ігор Климовський замість дискваліфікованого Геннадія Пасіча на гру випустив Кравчука.

Початок матчу виявився шоковим для господарів поля. Сенегалець Матар, прийнявши м’яч на правому фланзі атаки, несподівано для суперників пробив в дальній верхній кут воріт Кучинського. Слід віддати належне господарям поля, які, не зважаючи на такий розвиток подій, продовжували шукати шляхи взяття воріт «Олімпіка». Небезпечно пробивав сходу Гуцуляк, але Кринський ліквідував небезпеку. І все ж, зусилля господарів поля привели до голу. Після прострільної передачі Мякушка капітан «олімпійців» Гришко відбив м’яч на Онглу і камерунський легіонер «левів», прийнявши м’яч, другим дотиком влучно пробив у дальній кут.

Взяття воріт додало впевненості «Карпатам», які могли забити і другий гол. Після передачі Гуцуляка вийшов на ударну позицію Понде, але Кринський зумів парирувати удар португальця. «Олімпійці» теж не відсиджувалися в обороні і небезпечно пробивав по воротах Тейшейра, але цього разу Кучинський рятує ворота від неприємностей.

Під кінець тайму суперники знову обмінялися небезпечними моментами. Спочатку після передачі Мякушка головою небезпечно пробивав поруч з рамкою воріт Гуцуляк. А потім після помилки Мегреміча навісну передачу зробив Тейшейра, але Вантух з вигідної позиції головою пробив вище воріт.

Другий тайм розпочався атаками «Карпат» і міг вивести «зелено-білих» вперед Гуцуляк, але Кринський знову рятує «Олімпік» від неприємностей. Напруга біля воріт донецького клубу наростала і після передачі Гуцуляка м’яч рикошетом від Гая влучив у штангу воріт гостей, а Онгла при добиванні пробив невдало.

«Карпати» продовжували володіти перевагою і знову момент був в Онгли, удар якого прийшовся по центру воріт, де і перебував Кринський. Гості, які в разі перемоги забезпечували собі прописку в Прем’єр-лізі, також шукали шляхи взяття воріт суперника. І удар Євгенія Пасіча прийшовся також у воротаря Кучинського.

А потім «Карпати» зуміли таки переламати хід поєдинку. Спочатку Мякушко точним ударом з-за меж штрафного пробив мимо Кринського – 2:1. Не встигли гості оговтатися від такого розвитку подій, як після передачі Понде м’яч влучив у руку Вантуха і досвідчений арбітр Труханов без роздумів вказав на «позначку». І Мякушко, у другому поспіль матчі, свого шансу не втратив – 3:1.

Згодом інтригу у матчі відновив досвідчений Гай, який зі штрафного улару влучно пробив у дальній кут воріт «Карпат». І на цьому неприємності для вболівальників «зелено-білих» не завершилася. Матар після передачі Пасіча ударом сходу оформив свій перший дубль в Україні. В підсумку бойова нічия, яка пішла більше на користь «Олімпіка», котрий зберіг свій трьохочковий відрив від «Карпат», шанси яких на вихід із зони перехідних матчів з командами першої ліги залишилися лише теоретичними.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ
Українська Прем'єр-ліга, 31-й тур.
«Карпати» - «Олімпік» - 3:3
Онгла (15), Мякушко (74; 77, з пенальті) - Матар (2; 89), Гай (82).
Понде (85) - Матар (89).

«Карпати»: Кучинський - Мірошниченко, Нестеров, Ковтун, Мегреміч - Ді Франко (Толочко 88), Кльоц, Онгль - Мякушко, Понд, Гуцуляк (Дебелко, 90+3).
«Олімпік»: Кринський - Ксьонз, Гришко, Цимбалюк, Клименчук (Є. Пасіч, 46) - Гай, Політило (Дегтярьов, 79) - Кравчук (Валєєв, 53), Тейшейра, Вантух - Матар.
Арбітр: Костянтин Труханов (Харків, Україна).
Стадіон: «Україна» (Львів, Україна).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
Карпати молодці! кучинського НЕГАЙНО на поліграф і НАХ... із команди НЕГАЙНО!
ll_pogulianka_ll
В "перефарбованого" чергові конвульсії!
Dragon9
Пора дячука кликати! Пожар!!
banderlog78
Карпати ЛОШАРИ !!!!!
Алексей Романцев
Ахахах)