Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 26 травня 2019, 11:05
33806
55

Ястремська в божевільному фіналі виграла турнір в Страсбурзі!

Даяна перервала переможну серію Каролін Гарсії в матчах з українками

| Оновлено 26 травня 2019, 11:05
33806
55
Ястремська в божевільному фіналі виграла турнір в Страсбурзі!
Третя ракетка України Даяна Ястремська (№42 WTA) виграла фінальний матч на грунтовому турнірі серії International в Страсбурзі.
 
У матчі за титул 19-річна українка в трьох сетах обіграла Каролін Гарсію з Франції (№24 WTA).
 
Страсбург. Фінал
Даяна Ястремська (Україна) - Каролін Гарсія (Франція) - 6:4, 5:7, 7:6(3)
 
Як і очікувалося, матч видався не з простих. Хоча це дуже м'яко сказано. Спочатку найбільше Даяні заважали власні нерви, які в такі моменти часто не дають показати свій максимум. Почався поєдинок для Ястремської з пристрілки і пари програних геймів - стандартна ситуація для її матчів в Страсбурзі. Але після цього українка заграла зовсім по-іншому, особливо на прийомі. Подача сьогодні не рятувала Каролін, в першому сеті вона виграла всього 28% очок під час своїх геймів. Навіть важко пригадати, чи доводилося коли-небудь бачити щось подібне при підсумковому рахунку 4:6. У Даяни також не все виходило на подачі, двічі вона допустила подвійні помилки на брейкпоінтах суперниці і тільки через це сет не завершився раніше.
 
Партія закінчилася в той момент, коли українці вдалося всього вдруге захистити свою подачу в додачу до чотирьох геймів, які були виграні на прийомі.
 
 
У другому сеті все також починалося непогано, було 2:0 і 3:1, після чого Даяна стала зменшувати оберти, цього в грі проти Гарсії робити не можна. Француженка почала потихеньку наздоганяти, але все одно зрівняються у неї не виходило. У важкому восьмому геймі Ястремська відіграла подвійний брейкпоінт і вийшла подавати на матч. На жаль, зароблений подвійний матчбол реалізувати не вдалося, і далі все стало дуже погано.
 
Ментальне перевага перейшла до Гарсії і вона забрала всі наступні гейми в сеті. Залишилося незрозумілим лише те, чому Даяна викликала Олів'є Женома тільки при рахунку 5:6, невже це така підготовка до Шоломів, і вирішили покластися на текстові заготовки?
 
 
Чесно кажучи, перед третім сетом в перемогу Даяни не дуже вірилося. Здавалося, що ми побачимо ще одну серію матчів Гарсії проти українок. Але Ястремська в черговий раз показала, що зламати її неможливо. У третьому геймі українка зробила брейк, реалізувавши лише сьомий брейкпоінт, але дуже швидко Каролін рахунок зрівняла. Далі всі брали свої подачі, набагато ближче до перемоги була француженка, в десятому геймі у неї навіть був матчбол, але все завершилося на тай-брейку, першому для обох тенісисток на турнірі.
 
З рахунку 2:2 Даяна виграла чотири очки і справа залишалася за малим. Гарсія нарешті теж втомилася, і довгоочікувана перемога залишилася за нами.
 
 
Все-таки символічно, що українка переграла Гарсію саме в такій манері.
 
Це третій фінал і третій виграний турнір Даяни на рівні WTA. Раніше вона перемагала на хардових змаганнях в Гонконзі-2018 і Хуахіні-2019. За кількістю титулів Ястремська вже обійшла сестер Бондаренко, на черзі Леся Цуренко і Наталія Медведєва (по 4). У Еліни Світоліної на даний момент 13 виграних турнірів.
 
Також відзначимо, що Ястремська нарешті перервала серію перемог Гарсії над українками, яка налічувала 7 матчів (Світоліна - 3, Костюк - 2, Цуренко і К. Бондаренко - по 1).
 
За перемогу на турнірі в Страсбурзі Даяна отримає 280 очок і підніметься на 32-е місце в рейтингу WTA.
 
Нагадаємо, що першою суперницею 19-річна українки на Ролан Гаррос стане іспанка Карла Суарес Наварро. Матч відбудеться в понеділок або вівторок.
 
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 55
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Все, эмоции закончились, как теперь дописывать превью к РГ? Конечно, Даяна должна была заканчивать игру в двух сетах. Но как ей удалось совладать с нервами против железной Гарсии в третьей партии? Она ведь спец по камбэкам и дожиманиям в решающем сете. Это говорит о том, что Даяна прогрессирует ментально.
Браво, наша юная звезда! Хотел написать "звездочка", но уже ведь 3 турнира в копилке, серьезный показатель для 19 лет. Теперь восстанавливаться к Парижу: соперница по первому кругу досталась сильная.
ДА-Я-НА! ДА-Я-НА!!!
Vladislav Pohily
После таких матчей хочется лечь на диванчик и тупо смотреть в потолок. Нервов и эмоций не осталось.
captain2009
Даяну с победой в Страсбурге! Финал просто великолепный, браво! Взросление налицо, желаю успешного выступления на РГ! Хотел бы сказать, что наше ТВ - это полнейшее днище! Даже Беларусь 5 Спорт показало финальный матч с Даяной (понимаю, что они видели там Сабаленку), но наше телебачення, как всегда, отморозилось.
Андрій Ришелюк
Добавлю ещё пару слов. Гарсия сейчас не входит в топ-10. Но на кураже и на огромном желании победить перед своей публикой Гарсия сегодня выдала матч топ уровня. До сих пор Даяне не удавалось побеждать соперниц, играющих настолько сильно, сегодня - удалось. Это опыт, равного которому у Даяны до сих пор не было. И он сильно ей поможет, когда придёт время обыгрывать теннисисток из тор-10, а оно уже близко.
vit-2
Виграти через 3 сети звісно драматичніше, але зайвих півтора години на корті. Даяно, ти себе зовсім не жалієш. Добре що фіналістів попереднього турніру завжди ставлять грати перше коло наступного турніру в останню чергу, такий собі фейр-плей.
Тепер треба на старті на класі пройти Карлу і отримати ще 2 дні відпочинку. Організм у Даяни молодий, має відновитися.
Незважаючи на тайм-аут медичний, вірю що з Даяною все в порядку.
Яка ж Даяна молодець. Слава Україні!
Lazio
Гарсія- це моща!! Але ще окрім того хитрожопа стєрва... я замітив, вона вміє приспати суперників.. показати, здати в потрібний момент опоненту гру... Але сьогодні це зіграло з нею злий жарт.. не на ту напоролося...
В результаті - я скурив пів пачки сигарет і випив 200 гр... коньячку!!
З ПЕРЕМОГОЮ ВСІХ!!!
dydyyura
браво. играла 6-4 и 5-3 топово, потом сбавила. но очень понравилось, как играет. браво
Viktor Savchuk
Неймовірний фінал!!! Такої драми мало хто очікував. Безсумніву найкраща перемога у кар'єрі Даяни
Алексей Столетов
Честно говоря, сегодня я первый раз вообще смотрел игру Даяны. И... я в диком восторге. Как оно будет не знаю, но этой девчонки в перспективе есть все чтобы стать первой не только в Украине.
vizuals
Шкода, що деякі починають свої пісні про те, що Даяна здалася, що вже усе. Це якесь довбане зрадофільство, яке вже дістало нашу країну - приклади не буду наводити, щоб не чипати політику
Viktor Savchuk
3 години безкомпромісної гри, що може бути краще для фіналу. Нарешті виросла внас тенісистка яка не програла Гарсії!!!!
norma_zap
Ну наконец-то сломили Гарсию!!!
romeoboss50
Дуже дякую Вам за усі трансляціі женского тенису в Страсбурге,а особисто фіналу
Михаил Лактионов
Даяша С Победой!
Смотрел всю игру с начала до последнего удара,что сказать так давно я не нервничал!
Игра просто огонь,упорство,рвение,желание----- вот это и естьДАЯНА!Два мачбола с двух сторон и тайбрейк вот это и есть настоящий теннис!Браво!Спасибо Даяш за пережитые эмоции!
Vladdal
Если бы я этот заголовок прочитал год назад - я бы сказал, что это написал сумасшедший
Вячеслав Самойлов
У Даяны основной противник - она сама. Если начинает себя побеждать - более-менее точно подавать - начинает и выигрывать, т.к. остальное у нее на уровне.
Как пошли во втором сете ошибки (в т.ч. - двойные) - все покатилось обратно (по-моему с 2:5 слетела на 7:5).
Хорошо, что в конце смогла взять себя в руки и подтянула подачу - этого хватило для победы.
Практически - матч равных соперниц был (хотя у Даяны потенциально больше "козырей" перед француженкой). Пожалуй, пора им меняться местами в рейтинге.
Олексій Коваль
Дякую за приємні відчуття!!!
Сергей Богданов
Я обожаю тенис! Молодец Даяна! Сегодня пришел черед плакать Гарсии!
Сергій Шудра
Дякую нашому Сонечку Даяні за величезне задоволоення, яке отримав від гри! Саме в таких матчах гартується характер справжнього переможця. Вірю, що зовсім скоро Даяна підніметься на найвищу сходинку в рейтингу! Даяні бажаю відновити сили перед РГ. Нехай оминають її травми. Всіх з перемогою!!!
Макс Максов
Молодчага!!! Вытягивала все до конца, боролась за каждый мяч! Просто и с победой!!!