Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2019, 20:09
2849
1

Арсенал-Київ програв в Чернігові та опустився на останню позицію

«Каноніри» значно ускладнили собі завдання по збереженню прописки в Українській Прем'єр-лізі

| Оновлено 25 травня 2019, 20:09
2849
1
Арсенал-Київ програв в Чернігові та опустився на останню позицію
ФК Десна

Перед очним протистоянням мотивація суперників здавалася дещо на різних рівнях. «Арсенал-Київ» знаходиться на межі прямого вильоту з Прем'єр-ліги, тому в Чернігові «канонірам» необхідно було грати на переможний результат. А футболісти «Десни» навряд чи збиралися «вмирати» на полі з метою завоювання Кубка престижу. Але бажання господарів поля порадувати своїх уболівальників в останньому домашньому матчі сезону не обіцяло підопічним Ігоря Леонова легкої прогулянки на стадіоні імені Юрія Гагаріна.

Після стартового свистка гості спробували взяти м'яч під контроль, але вже на 7-й хвилині їх чекали перші в поєдинку неприємності. Башлай руками схопив  Філіппова, який
увірвався до штрафного, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Але змінити цифри на табло Денису Фаворову не вдалося: після його удару м'яч влучив у штангу.

Не реалізувавши такий вигідний гольовий шанс, господарі поля не стали впадати у відчай та продовжили тиснути на захисні побудови суперників. Міг відзначитися результативним ударом Філіппов, але надійно в цьому епізоді зіграв Підківка. Велика кількість кутових також тримала в напрузі оборону гостей. Після одного з них був близький до успіху Немчанінов: після удару захисника м'яч зачепив штангу і покинув межі поля.

Свою перевагу чернігівці зуміли реалізувати на 31-й хвилині. Після поперечної передачі Богданов гарматним ударом увігнав м'яч під поперечину. Ще раз свій удар Богданов продемонстрував перед перервою, коли зі штрафного з далекої дистанції спробував оформити дубль. На цей раз Підківка зіграв надійно, як незабаром і в епізоді з ударом Філіппова з кута штрафного майданчика.

Тренерський штаб «Арсеналу» пішов ва-банк відразу з початком другої половини зустрічі, провівши подвійну заміну (одну рокіровку «каноніри» зробили ще по ходу першого тайму). На полі з'явилися Мудрик та Ковпак, покликані посилити атаку команди. Але гостроти біля воріт Євгена Паста було катастрофічно мало. А чернігівці цілком могли збільшити свою перевагу. Шикарний шанс в середині другого тайму випав Філіппову, який вийшов один на один з Підківкою. Форвард пробив повз голкіпера, але м'яч пролетів поруч зі штангою. А незабаром Підківці довелося вступити в гру після удару Артема Фаворова з гострого кута.

Результат паралельного матчу, в якому «Чорноморець» обігравав «Ворсклу», змушував «канонірів» активно шукати шляхи до штрафного суперників. Але настирливості в завершальній стадії гостям не вистачало. В одному з епізодів м'яч таки опинився у воротах «Десни», але арбітр зафіксував офсайд у Танковського.

Чернігівський клуб здобув мінімальну перемогу і за очками зрівнявся з «Ворсклою». «Арсенал-Київ» тепер замикає турнірну таблицю, і його доля буде вирішуватися в останньому турі. Киянам необхідно не тільки на своєму полі обіграти «Карпати», а й сподіватися на осічку «Чорноморця» в домашньому матчі проти «Десни».


Українська Прем'єр-ліга. 31-й тур.

«Десна» - «Арсенал-Київ» - 1:0


Андрій Богданов (31)

Андрій Мостовий (62), Артем Фаворов (66), Єгор Картушов (88) - Роман Підківка (75)

На 7-й хвилині Денис Фаворов не реалізував пенальті (штанга)

«Десна»: Євген Паст - Денис Фаворов, Максим Імереков, Дмитро Немчанінов, Андрій Мостовий - Владислав Огиря, Андрій Богданов - Олександр Волков (Сергій Старенький, 78), Артем Фаворов (Євген Беліч, 93), Єгор Картушов - Олександр Філіппов (Денис Безбородько, 83)

«Арсенал-Київ»: Роман Підківка - Максим Жичиков, Сергій Вакуленко, Дмитро Башлай, Владислав Дубінчак - Андрій Домбровський, В'ячеслав Танковський, Павло Ореховський (Джаба Ліпартія, 35) - Гегам Кадимян (Михайло Мудрик, 46), Міссі Мезу (Олександр Ковпак , 46), Владислав Калитвинцев

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Стадіон імені Юрія Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА - АРСЕНАЛ-КИЇВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Романцев
Арсеналу нужно отдать должное. Они очень неплохо играли этой весной, но вторым Кривбассом по ходу не станут.