Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2019, 16:57
2353
0

Десна – Арсенал-Київ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Завдання різні - мотивація єдина

| Оновлено 25 травня 2019, 16:57
2353
0
Десна – Арсенал-Київ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Десна

Невдахи минулого туру ускладнили поставлені завдання. Але, якщо для «Десни» в цьому чемпіонаті залишилися локальні цілі, то становище киян визначає перед ними тільки один шлях – той, що веде вгору.

Поки що, в прагненні відірватися від останнього місця «каноніри» самі себе позбавили можливості опинитися вище нинішнього одинадцятого. У поєдинку з «Олімпіком» вдалося відігратися, поступаючись в рахунку, але не склалося вирвати перемогу, майже весь другий тайм перебуваючи в більшості (як і в попередньому домашньому поєдинку з одеситами, вилучення у яких трапилося ще до перерви). Тиск на ворота суперника дії не набув, і ось той же «Чорноморець», який переміг в паралельному матчі, завзято заглядає через «спини», відстаючи всього на один бал. Київській команді не вдасться уникнути долі гри в перехідних поєдинках, але як би не виявитися на самому «дні».

Цілком собі недалекий вояж до Чернігова, фактично дербі, як для киян, так і для суперника (особливо, якщо врахувати загострення пристрастей в торішній гонці за Прем'єр-лігу), пройде з невеликим перепочинком після попереднього туру. Через три дні на четвертий зіграють команди, хоча до цього щільний календар припускав матчі і через два дні на третій, причому для «Десни» - з неблизьким виїздом до Львова.

На своєму полі «Десна» з «Арсеналом» зустрічалася чотири рази, і жодного разу не йшла з поля переможеною. Найбільш пам'ятною залишається велика перемога з рахунком 5:1 в травні 2017 року, а ось сезоном пізніше суперники звели матч до результативної нічиєї – 3:3. Це було ще в першій лізі, а в нинішньому чемпіонаті у взаєминах чернігівської та київської команд перевага поки що на боці підопічних Олександра Рябоконя. «Десна» двічі обіграла «канонірів» на своєму і чужому полях, а місяць тому – програла в Києві.

Говорячи про справи поточні – після мінімальної поразки від «Ворскли», «Десні» час міркувати про те, як налагодити реалізацію. З майже двох десятків ударів, які чернігівці завдали по воротах голкіпера полтавчан Ткаченка, жоден не трансформувався в забитий гол. У такому світлі можна припустити, що тренерський штаб команди піде на певні перестановки в атакуючій лінії. Напевно з «Арсеналом» зіграє Артем Фаворов, який забивав суперникам в двох матчах сезону, але пропустив останнє очне протистояння через дискваліфікацію. Вистачає проблем і в обороні «Десни» – вже сім поспіль поєдинків команда не може відіграти на «нуль».

Чернігівська публіка, яка у вівторок доволі активно підтримувала своїх улюбленців, явно залишилася не задоволена побаченим і вимагатиме компенсації. У пасиві «Десни» вже значаться дві «сухих» поразки поспіль – третя остаточно позбавить можливості наздогнати «Ворсклу».

Для обох команд майбутній матч стане, фактично, останнім шансом зробити крок вище нинішніх позицій. На перший погляд, очевидно, що переповнювати мотивація буде киян, однак малоймовірно, що «Десна» відмовить собі в задоволенні попрощатися з чернігівськими уболівальниками на мажорній ноті.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Десна»: Литовка, Немчанінов, Імереков, Фаворов Д., Мостовий, Фаворов А., Огиря, Картушов, Хльобас, Волков, Сергійчук.

«Арсенал-Київ»: Підківка, Дубінчак, Башлай, Вакуленко, Жичиков, Домбровський, Танковський, Мезу, Ліпартія, Калитвинцев, Ковпак.

25 травня, субота

«Десна» — «Арсенал-Київ»
Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ДЕСНА — АРСЕНАЛ-КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?
Футбол | 19 квітня 2024, 04:11 1
Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?

Анатолій Трубін був слабо оцінений статистичними порталами

Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 04:59 0
Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги конференцій

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.