Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 26 травня 2019, 16:49
27574
29

Збірна України U-20 обіграла США у стартовому матчі на ЧС-2019

Команда Олександра Петракова успішно розпочала світову першість у Польщі

| Оновлено 26 травня 2019, 16:49
27574
29
Збірна України U-20 обіграла США у стартовому матчі на ЧС-2019
ussoccer.com

Збірна України U-20 три рази брала участь у світовій першості, і двічі нашим футболістам доводилося перетинатися на футбольному газоні з американськими однолітками. Найбільш пам'ятною стала зустріч 2015-го року, коли хет-трик Віктора Коваленка приніс «жовто-синім» велику перемогу – 3:0. На цей раз збірна США стала першим суперником команди Олександра Петракова на ЧС-2019.

Відзначимо, що перед початком зустрічі букмекерські котирування визначали фаворитом протистояння наших опонентів. І вже після стартового свистка американці продемонстрували, що налаштовані на перемогу рішуче. «Зоряно-смугасті» діяли у високому темпі та практично позбавили українців м'яча. Особливих загроз біля воріт Андрія Луніна не виникало, але напруга біля нашого штрафного була дуже відчутною. А по-справжньому вступити в гру голкіперу «Леганесу» довелося на 10-й хвилині, коли Мендес зі штрафного пробив під поперечину.

Тотальна перевага американців тривала першу п'ятнадцятихвилинку, після чого українці заспокоїлися і взяли м'яч під контроль. Та й футболісти збірної США помітно послабили пресинг, що дозволило «жовто-синім» трохи перевести подих. А в середині тайму українці несподівано відкрили рахунок. Цітаішвілі з центру поля зробив ювелірну передачу на хід Булеці, який позбувся опіки опонента та відправив м'яч у ворота. Щоправда, радіти успіху довелося недовго. Американці відразу активізувалися і через кілька хвилин провели свою результативну атаку. Точним ударом відзначився Серванья, який замкнув простріл Тімоті Веа (сина володаря «Золотого м'яча» ліберійця Джорджа Веа).

На перерву команди пішли за нічийного результату, а на початку другої половини зустрічі м'яч міг опинитися як в одних, так і в інших воротах. Спочатку Цітаішвілі, який розібрався з опонентом перед штрафним, влучив у перекладину, а через кілька миттєвостей Лунін відбив м'яч після небезпечного удару Мендеса.

Допомогло українцям знову встановити лідерство в рахунку стандартне положення. Навіс з кутового у виконанні Булеци точним ударом головою замкнув Попов.

Американці знову спробували заволодіти перевагою, ось тільки тепер у них довго не виходило наблизитися до штрафного українців. Та й підопічні Петракова намагалися своїми контрвипадами тримати в напрузі суперників. Зустріч наближалася до завершення, і нервової для нас кінцівки уникнути не вдалося. Особливо защеміло серце після удару все того ж Мендеса, який влучив у штангу.

На щастя, відстояти переможний результат збірній України вдалося (могли ще й збільшити перевагу після удару супряга на останній компенсованій хвилині). Успішний старт на мундіалі відбувся! Наступний поєдинок команда Олександра Петракова проведе 27-го травня. Суперником наших футболістів стане збірна Катару, яка поступилася Нігерії з рахунком 0:4.


Чемпіонат світу U-20. Група D.

Україна U-20 - США U-20 - 2:1


Сергій Булеца (26), Денис Попов (51) - Брендон Серванья (32)

Георгій Цітаішвілі (9), Микола Мусолітін (22), Валерій Бондар (60) - Алекс Мендес (50), Дьоркін (76)

Україна: Андрій Лунін, Юхим Конопля, Денис Попов, Валерій Бондар, Данило Безкоровайний, Олексій Хахльов (Максим Чех, 86), Микола Мусолітін, Віктор Корнієнко, Георгій Цітаішвілі (Олексій Кащук, 78), Сергій Булеца (Денис Устименко, 75), Владислав Супряга

США: Скотт, Сержіньо Дест, Абубакар Кейта, Глостер (Метт Ріал, 69), Кріс Річардс, Дьоркін, Пекстон Помікал, Брендон Серванья (Себастьян Сото, 66), Конрад Де Ла Фуенте (Джастін Реннікс, 84), Тімоті Веа, Алекс Мендес

Арбітр: Магетт Ндіайе (Сенегал)

Bielsko-Biala Stadium (Бельсько-Бяла, Польща)

УКРАЇНА U-20 - США U-20. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Golhrenshtanga
В противостоянии футбола и соккера,победил футбол,с победой Украина!!!
Ihor--
на таку гру приємно дивитись! чекаю наступну)
Ukraine_Kiev_Fan
Молодцы, продолжаем болеть дальше!
Ptiza
Вітаю всіх з перемогою над не простою командою США , але хотілося б щоб хлопці більше грали комбинаційно та креативно ,а так боролися за кожен клаптик поля
Андрій Ванчак
І знову перемогу більше взяли характером і бажанням ніж майстерністю і комбінаціями, але старт класний, тому хлопцям величезне ДЯКУЮ!!! Петраков, не бійся комбінувати - на самовіддачі і дальніх передачах та індивідуалці пацанів до фіналу не заїдеш, тим більше вони можуть і знають як. Удачі дальше, УКРАІНА з вами!!!
Vipfishman2
Булеца, Цитаишвили , Попов и Хохлев - очень не плохо...с победой, Украина !!!
Akella_147
Цитаишвили молорик, Супряга тоже тоже вон из кожи лез, желания у ребят хоть отбавляй, радуется глаз!
jetcrow
Победителей не судят. Браво!
Ruud
ай да молодцы!!! так держать!
MiddleGreek
Не знаю хлопці, говорите про перемогу на характері, але, як на мене, ця збірна з зубами. Дещо помиляються на завершаючих стадіях, але ж вони їх створюють. Рахунок не 3:1 тільки тому, що американський воротар показав клас при ударі Супряги.
DK1961
Молодцы! Так держать и дальше!
Вадим Вадим
умнички!!!!!!!!!!!!
kino
Попов красава. Динамо рулить.
Євген Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Деко
Динамовская молодежь проявила себя во всей красе!
vitek-kherson
С победой)
pahentrahen
Нигерию обыграть главное! Ну и не расслабится на Катаре естественно! А так с упехом!
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kherson384
Молодчаг наши парни. Сделали задел.