Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 23 травня 2019, 18:16
5231
5

Страсбург. Костюк знову поступилася Гарсії в трьох сетах

Француженка продовжує засмучувати українських уболівальників

| Оновлено 23 травня 2019, 18:16
5231
5
Страсбург. Костюк знову поступилася Гарсії в трьох сетах
WTA Strasbourg. Марта Костюк
Українка Марта Костюк (№264 WTA) програла матч 1/4 фіналу на грунтовому турнірі серії International в Страсбурзі.
 
У поєдинку за вихід в півфінал 16-річна українка поступилася четвертій сіяній Каролін Гарсії з Франції (№24 WTA).
 
Страсбург. 1/4 фіналу
Марта Костюк (Україна) - Каролін Гарсія (Франція) - 6:3, 3:6, 2:6
 
Сьогоднішній матч, незважаючи на результат, продемонстрував, що Костюк повернулася на свій високий в минулому рівень. З самого початку зустрічі вона стала грати проти Гарсії дуже сміливо, до чого суперниця була не зовсім готова. Француженка явно не очікувала такого рівня опозиції, через що в результаті ледь не програла поєдинок.
 
Після обміну брейками на старті, Марта почала демонструвала весь свій багатий технічний арсенал, який у поєднанні з фізичною міццю дозволяв передавлюєвати небезпечну француженку і набирати быльшу кількість очок. Французькі корти, а точніше трос, кілька разів допомогли Кароліні в перших геймах, через що Костюк вдалося вдруге брейкануть тільки у восьмому геймі, але і цього виявилося досить для виграшу першої партії.
 
 
У другому сеті Марта продовжила тиснути і навіть першою реалізувала брейкпоінт в третьому геймі. Але з рахунку 3:1 її гра почала трохи розвалюватися, вона стала менш активною, а Гарсія всерйоз перехопила ініціативу, не віддавши до кінця сету більше жодного гейму. Не можна сказати, що Костюк кинула грати, але проти такої Гарсії у неї було мало шансів.
 
 
Перед фінальною партією особливих очікувань не було, всі ми прекрасно пам'ятаємо три матчі француженки проти Світоліної і минулорічний - проти Костюк. Каролін продовжила забирати гейми і повела 3:0. Новий тренер Марти Бенджамін Ібрагімзаде зумів знайти правильні слова і налаштувати заплакану Костюк на фінальний штурм, але сил трохи не вистачило. До кінця матчу Гарсія відіграла шість брейкпоинтов і за рахунок своїх геймів довела матч до перемоги.
 
 
Як би там не було, Марта показала, що це повноцінне повернення і вона може грати на найвищому рівні. Будемо сподіватися, що з новим авторитетним тренером, який працював з Кербер і Азаренко, у неї все налагодиться.
 
У півфіналі Гарсія зіграє проти своєї співвітчизниці Хлої Паке.
 
З нового тижня Костюк підніметься в рейтингу майже на 60 позицій, максимально наблизившись до другої сотні. Перемога в сьогоднішньому матчі могла гарантувати їй участь в кваліфікації на Вімблдон.
 
Відзначимо, що це сьома поспіль перемога француженки над тенісистками з України (Світоліна - 3, Костюк - 2, Цуренко і Бондаренко - по 1). Еліна і Марта у всіх матчах поступилися в трьох сетах.
 
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MiddleGreek
Ну що ж, ніби і прикра поразка, все-так в другому сеті могла завершувати. Але з іншого боку, Гарсії уж дуже везло в другій частині грі. Вона буквально підставляла ракетку і все залітало. З мінусів Марті тільки те, що вона дуже вразлива до настроїв публіки. Це ти ще з циганським табором в Дубаї не грала. А так, гра є, прогрес є. Так можна і в першу сотню вскочити.
vizuals
Нічого, зараз для неї і чвертьфінал такого турніра піде. Все поступово. Рейтинг і так непогано покращиться
vit-2
Сьогодні вирішальним у сетах став 8-ий гейм: в першому сеті Марта зробила брейк, повела 5-3 і після цього взяла й сет; за рахунку 3-4 в 2-му сеті Марта програла гейм на своїй подачі з рахунку 40-0; в 3-му сеті 8-ий гейм став заключним.
Взагалі то у тенісисток досить часто ламається гра після програного гейму з 40-0, особливо після не реалізованого потрійного геймболу на своїй подачі. Так швидше за все сталося і з Мартою сьогодні. Бо після цього Марта програла ще 5 поспіль геймів. Сьогодні багато що вирішили домашні трибуни, реалізація брейкпойнтів, наявність фізичних сил і звісно ж психологія, бо між дівчатами майже 10 років різниця у віці.
У майбутньому нашим дівчатам потрібно обігрувати ту Гарсію виключно в 2-х сетах, бо в 3-іх українки нічого не можуть із нею нічого зробити: 0 - 5.
Ну і дуже хочеться вірити що Марта трохи подорослішала і цю поразку від Гарсії перенесе краще, ніж минулоріч. Бо після тої поразки від француженки в 2-му колі Штутгарту 2018 і розпочалося вільне падіння Марти до низу 3-ої сотні. Треба сприйняти програний матч не як поразку, а як ще один крок до здобуття тенісних вершин.
Здоров'я нашим дівчатам.
Viktor Savchuk
Прикра поразка. Таке відчуття ніби як втому серіалі Гра пристолів, коли вбили дракона. Але залишається ще один, який я сподіваюсь помститься за Марту.