Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
1150
0

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Вдалося показати непоганий рівень»

Українець - про перемогу над Володимиром Ігнатіком

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Вдалося показати непоганий рівень»
ATP. Сергій Стаховський

Український тенісист Сергій Стаховський прокоментував свою перемогу над Володимиром Ігнатіком в другому раунді кваліфікації Ролан Гаррос:

- Сергій, в медичній секції АТР валідол для твоїх уболівальників залишився?
- Не знаю не знаю. Можу сказати лише те, що по медчастині нас обслуговує не АТР, а місцеві французькі доктора.

- Склалося враження, що виграти подачу суперника тобі було легше, ніж свою. Враження - оманливе?
- Мабуть. Перший гейм на його подачі - немає, а ось потім шанси з'явилися на брейк, але все ніяк не складалося в першому сеті. А потім раптом віддав свою подачу - з нічого. Гойдалки тривали всю партію. Спочатку у мене було два сетбола, потім у нього один.

- За якістю тенісу сьогоднішнім матчем ти задоволений більше, ніж шматком поєдинку з Даквортом?
- Сьогодні вже вдалося показати реально непоганий рівень. Була присутня стриманість, але вона пояснюється тим, що я дуже хотів виграти. Бажання дійсно зашкалювало. Скутість, на щастя, на позитивний результат не вплинула.

- Другий сет склався для тебе набагато простіше - і за рахунком, і по реальній картині?
- Мені здається, програний перший сет у такій боротьбі зіграв злий жарт із суперником. Ігнатік на емоціях втратив концентрацію і віддав свою першу подачу без боротьби, зробивши три невимушених помилки. Цього брейка мені вистачило, хоча я міг ним не обмежуватися.

У нього за всю партію був лише один брейкбол. Причому я самостійно йому виклав його, ведучи 40:0 ... Звичайно, другий сет я зіграв краще, так як впевненіше почувався. Вся картина складалася для мене прийнятно.

- У фіналі кваліфікації тебе чекає 26-річний Олексій Ватутін з Росії (216-я ракетка світу). Чого варто побоюватися в його грі?
- Ми з ним зустрічалися двічі. Перший раз в Квал на US Open-2017, а ще раз - на французькому клубному рівні в залі на грунті в Бордо. Я тоді виграв - 7:6, 3:6, 6:4. Ватутін - вельми небезпечний і неприємний для мене суперник. Класно рухається і намагається грати швидко після відскоку. Мені самому цікаво, як складеться наш матч, адже від матчу до матчу я додаю. Я також розумію, як діє суперник і знаю, як треба грати проти нього. Питання, чи зможу я втілити в життя все саме так, як треба?

- У минулому році через нової фінансової системи лояльності до травмованим гравцям в основу Ролан Гаррос пробилися вісім «лакі лузерів», включаючи тебе. Яка приблизна обстановка на цей раз?
- Бачив в Інстаграмі, що Томаш Бердих знявся з турніру. Так що поки вакантне як мінімум одне місце.

Олег Дідух Джерело: XSport
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.