Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 травня 2019, 08:07
4044
18

Пауло Фонсека: «Шахтар був найкращою командою весь сезон»

Наставник «Шахтаря» вважає третє поспіль чемпіонство повністю заслуженим

| Оновлено 23 травня 2019, 08:07
4044
18
Пауло Фонсека: «Шахтар був найкращою командою весь сезон»
dynamo.kiev.ua. Пауло Фонсека
Головний тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека прокоментував поєдинок 30-го туру проти київського «Динамо» (1:1):
 
«Ми були краще за всіх суперників. Постійно грали амбіційно, навіть сьогодні, в грі, яка нічого для нас не вирішувала, ми показали свої амбіції, дуже серйозно поставилися до цього матчу. Протягом сезону ми були кращою командою на всіх рівнях. Так що наше чемпіонство абсолютно заслужено.
 
Я – не та людина, яка багато говорить про суперника. «Динамо» – сильний, найголовніший наш суперник. Але протягом усього чемпіонату України ми були краще киян і саме тому заслужили ще один трофей. Повинен сказати, що іноді «Шахтар» недооцінюється. В таких умовах добиватися цілей може тільки дуже амбітний, згуртований колектив. Далеко не завжди в повній мірі оцінюються наші досягнення.
 
Дуже задоволений молодими футболістами. Сьогодні у нас була відчутна ротація. Ми дали можливість виступити в такому складному матчі тим хлопцям, які мали в цьому сезоні мало ігрового часу. Їх відповідь була позитивною. Так, ми пропустили першими, але команда дуже добре зреагувала. А виходячи з кількості створених моментів, ми сьогодні заслуговували на перемогу. Але головне, що всі молоді хлопці показали себе дуже гідно і показали, що готові боротися за місце в основному складі «Шахтаря». Для мене було головним це відчути.
 
Всі три чемпіонства були складні. У цьому чемпіонаті «Динамо» нас спершу випереджало, якщо ви пам'ятаєте. У нас відбулося багато змін в складі, ми втратили ряд ключових футболістів, стався приплив молодих виконавців. Складний був рік. У минулому сезоні все було більш збалансовано. Але всі чемпіонства, повторюся, були складні. Перше, звичайно, мало особливе значення для мене, адже до цього два роки поспіль «Шахтарю» не вдавалося вигравати чемпіонат. Так що післясмак після того тріумфу був особливим. Однак всі чемпіонства дуже багато для мене значать. Наступний сезон? Все вказує на те, що у мене ще один рік контракту.
 
Великий відрив у 11 очок? Звичайно, мені хотілося б, щоб було трохи інакше. Але це проблема, яка є в багатьох країнах, крім Англії. Практично в кожному чемпіонаті є лише 2–3 команди, які борються за титул. Тут головна проблема – це не найсильніші команди, які є в Україні, а відсутність інших міцних команд. Як можна домогтися зміни такої ситуації? Дивлячись на ситуацію в Україні, потрібно переосмислити принципи, підходи, за якими відбувається виховання футболістів. Я говорю про футбольні академії. В українських клубів зараз немає грошей, щоб купувати хороших футболістів. Раз немає грошей на придбання футболістів, значить, треба їх формувати. У такій великій країні як Україна, з такою великою кількістю хлопців, які грають на вулицях в футбол, чи добре ми їх вирощуємо? У мене є відповідь на це питання, але я її тут озвучувати не стану».
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Слава Чебан
блин ты свой горющий пердак на каждой ветке решил продемонстрировать?)
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kerch30
Но Айнтрахнули и отСитили Вас знатно
Elblanko
Мда, кращі серед найгірших. В україні немає з ким грати. Ні динамо, ні зоря... То чемпіонство можна було давати клубу з найкращим фінансовим становищем, ще на початку чемпіонату. Приклад єврокубків. Шо шахта там показала? Так ото ж.
Linda_Lewis
Я роблю хорошу зарплату з дому 6925-9368 тижня, що дивно, під рік тому я був безробітним в жахливій економіці. Я дякую Богові кожен день, коли я був благословенний цими вказівками, і тепер це мій обов'язок - заплатити за це і поділитися з усіма. Перевірте більше інформації на веб-сайті ,,,,
...... ☛☛☛☛☛☛ w­w­w­.­W­e­b­J­o­b­9­9­.­C­O­M
Vgfxdr Jgvv
Такой чемп при их бюджете не так и сложно взять. То ли дело когда ДК было более-менее на ходу да металл с Днепром нормальные, ну и так по мелочам - остальные...
alekos59
Кстати, 3 Золотых мяча Киева тоже не в счет ???
nicksaf
ШД был жуликом весь сезон.
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
alekos59
Что это за дурка - 34 титула в Украине ??? А сколько титулов за всю историю клуба ??? Или 2 КОК и Суперкубок с БАВАРИЕЙ у Киева не в счет ??? Если считать за всю историю клуба, то кротовня в глубокой / глубокой дырке !!!