Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 травня 2019, 18:03
2912
3

Ворскла вперше в сезоні здолала Арсенал-Київ

Полтавчани продовжили свою безпрограшну серію до п'яти матчів

| Оновлено 18 травня 2019, 18:03
2912
3
Ворскла вперше в сезоні здолала Арсенал-Київ
ua-football.com

Відкривали програму 29-го туру чемпіонату України «Ворскла», футболісти якої в заключному відрізку сезону ведуть боротьбу в основному за престиж клубної емблеми, та «Арсенал-Київ», що вкрай потребує поповнення очкового багажу. У киян був відмінний шанс тиждень тому віддалитися від останнього місця, яке загрожує прямим вильотом з Прем'єр-ліги, але здолати «Чорноморець» «каноніри» не змогли. Тепер підопічні Ігоря Леонова цілком резонно сподівалися зачепитися за прийнятний результат в Полтаві. Адже їм протистояв позбавлений мотивації суперник, з яким, до того ж, кияни в поточному сезоні ще не програвали.

Але склалося зовсім не так, як того жадали шанувальники «канонірів». На початку зустрічі у полтавчан краще тримався м'яч, а вже на 6-й хвилині круглий снаряд опинився в сітці воріт гостей. Після прострілу зі штрафного у виконанні Ребенка повинен був розрядити ситуацію Вакуленко, але він зіграв невдало. М'яч долетів до воротарської, і Коломоєць свій шанс не втратив - 1:0.

Забивши швидкий гол, господарі поля віддали ініціативу суперникам. «Каноніри» намагалися швидко доставляти м'яч в лінію атаки і цілком могли зрівняти результат також зі стандарту. Мудрик зі штрафного зробив закид на хід Башлаю, з ударом якого впорався в падінні Ткаченко. Ще в першому таймі запам'ятався удар Танковського, після якого знову впевнено зіграв голкіпер. Більше гострих моментів біля своїх воріт до перерви полтавці суперникам створити не дозволили. «Каноніри» володіли перевагою, активністю на лівому фланзі виділявся Дубінчак, але цього було явно замало для надання серйозного тиску на оборону «Ворскли».

А найкращий шанс для взяття воріт був упущений киянами на початку другої половини зустрічі. Мезу справа увірвався в штрафну і низовим ударом пробив у ближню штангу. Тренерський штаб Ігоря Леонова відразу спробував підсилити атакуючу лінію своєї команди за рахунок виходу на поле Ліпартіі та Ковпака. Але заміна «ворсклян» виявилася куди більш ефективною. Через кілька хвилин після виходу на поле Олександр Скляр здійснив перехоплення і зробив передачу на Васіна, який з кута штрафної поклав м'яч у дальній кут.

Такий розвиток подій негативно вплинув на бажання «канонірів» вести наступальні дії. Атакам гостей помітно не вистачало швидкості, що дозволяло полтавчанам впевнено справлятися зі спробами суперників хоча б розмочити рахунок в матчі. Що тут говорити, якщо єдину по-справжньому реальну загрозу воротам кияни зуміли створити лише в компенсований час. І знову свою реакцію продемонстрував Ткаченко, який відбив м'яч після удару Домбровського. У «Ворскли» ж ще один шанс забити не використав Петрович, який з хорошої позиції пробив повз ціль.

Перемога дозволила «Ворсклі» за очками наздогнати «Десну», і боротьба за втішне сьоме місце ще більш загострилася. Так само, як і боротьба за збереження прописки в еліті українського футболу, в контексті якої «Арсенал-Київ» втратив важливі очки.


Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Ворскла» - «Арсенал-Київ» - 2:0


Юрій Коломоєць (6), Денис Васін (58)

Денис Васін (41), Олександр Скляр (63) - В'ячеслав Танковський (21), Сергій Вакуленко (50)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко - Ігор Пердута, Євген Мартиненко, Володимир Чеснаков, Вадим Сапай - Тодор Петрович, В'ячеслав Шарпар - Денис Васін, Артем Габелок (Олександр Скляр, 54), Павло Ребенок (Едін Шехіч, 70) - Юрій Коломоєць (Карека, 86)

«Арсенал-Київ»: Роман Підківка - Максим Жичіков, Дмитро Башлай, Сергій Вакуленко, Владислав Дубінчак - Андрій Домбровський, В'ячеслав Танковський - Владислав Калитвинцев (Гегам Кадимян, 61), Павло Ореховський, Михайло Мудрик (Джаба Ліпартія, 54) - Міссі Мезу (Олександр Ковпак, 56)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - АРСЕНАЛ-КИЇВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»
Футбол | 25 квітня 2024, 13:04 1
Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»

Олександр Каденко розповів про ситуацію навколо зірваного матчу в Хусті

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
invent
Оно им надо?
FidanFCCO
Отлично,подсобили
Евгений Гришко
Ну нарештi!!!