Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 травня 2019, 18:01
6943
9

Динамо – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Якщо не відібрати очки – так хоча б забити гол

| Оновлено 18 травня 2019, 18:01
6943
9
Динамо – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Динамо від Шурика

Вже не на тижні, а на дні пішов відлік до фінішу сезону, і питань в таблиці залишається все менше і менше. Втім, якщо шанси «Динамо» на чемпіонство з теоретичної площини перейшли в область фантастичної, то боротьба «Маріуполя» за четверте місце, навпаки, в самому розпалі. Дві поспіль перемоги, в тому числі над головним конкурентом, «Зорею», зробили приазовців тут навіть фаворитом.

Але, незважаючи на сприятливість календаря, відкладати все на фінальний матч чемпіонату проти луганчан, нехай і домашній – зовсім не варіант. Добре б взяти очки там, де вони не особливо «планувалися» – наприклад, в гостях з «Динамо». Ось тільки для цього треба хоча б забити в ворота киян, що в поточному чемпіонаті у маріупольської команди ще не виходило. Хоча, з поверненням Руслана Фоміна ймовірність перервати негативну серію значно зросла, тим більше форвард вже встиг відзначитися забитим голом.

А ось у киян ситуація з лазаретом, навпаки, погіршилася. Відразу два гравці «біло-синіх» в останньому турі достроково покинули поле через травми. У Тамаша Кадара під час гри з «Зорею» був м'язовий спазм, а пошкодження Віталія Буяльського виявилося ще серйозніше – перелом двох ребер. Ще й лівий захисник Віталій Миколенко на тренуванні отримав травму задньої поверхні стегна. Про виконавців, що вже лікуються, ми згадували неодноразово, тож повторюватися не будемо – краще зробимо комплімент на адресу Олександра Хацкевича, якому в ряді матчів дійсно довелося справлятися з непростими кадровими проблемами.

Взагалі, про тренерській місток «Динамо» в останні дні ходило аж надто багато розмов. Прізвища претендентів звучать все наполегливіше, так що без зміни рульового киянам, схоже, не обійтися. У будь-якому випадку, такі пересуди кажуть, в першу чергу, про швидке настання міжсезоння, коли футбольні баталії замінюються різноманітними чутками.

Факт же в тому, що за підсумками минулого туру найкращим гравцем УПЛ був визнаний приазовець Олександр Зубков, який випередив у голосуванні, в тому числі, киянина Назарія Русина. Радує, що в топ-командах країни довіряють молоді, і вона часто очікування виправдовує.

До слова, в гонці кращих асистентів чемпіонату відзначаємо Віктора Циганкова, котрий всього на дві передачі поступається Тайсону. Цікаво, що Циганков в п'ятірці кращих такого реєстру – єдиний українець в компанії легіонерів «Шахтаря». Не забуваємо також, що Віктор, який забивав «Маріуполю» в кожній з попередніх ігор сезону – і в трійці кращих бомбардирів УПЛ. Тому й не дивує визнання Циганкова кращим гравцем Прем'єр-ліги в квітні.

З огляду на те, що якихось навколофутбольних пристрастей навколо майбутнього матчу не спостерігається (і це тільки радує) – чекаємо якісної гри, в якій, сподіваємося, знайдеться місце для чергового подвигу і молоді.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Сідклей, Шабанов, Бурда, Кендзьора, Гармаш, Сидорчук, Андрієвський, Циганков, Де Пена, Русін.

ФК «Маріуполь»: Гальчук, Биков, Яворський, Чоботенко, Кирюханцев, Мішньов, Ігнатенко, Вакула, Піхальонок, Зубков, Фомін.

18 травня, субота

«Динамо» — «Маріуполь»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)
Прогноз Sport.ua — 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
invent
Какие тут прогнозы? Опять 25 и без шансов для Мариков... Как тут любят спрашивать: Кому такие игры нужны, когда итог известен ещё до игры?...
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wojsergivan
Какой мариуполь какая команда? Помните фильм Операция Ы - Все украдено до нас - сплошная кротоферма имени ахметки!!!!!!!!!!
Святослав Сташевский
порвут ДК марик как бобик шапку))))))))))
Ukraine
Тільки Маріуполь! Тільки Перемога!
1:3