Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Італії
| Оновлено 16 травня 2019, 01:03
3738
0

Лаціо - володар Кубка Італії з футболу

У фінальному матчі римляни обіграли «Аталанту»

| Оновлено 16 травня 2019, 01:03
3738
0
Лаціо - володар Кубка Італії з футболу
Corriere dello Sport
Фінальна пара Кубка Італії вийшла досить несподіваною. Найсильніша команда країни і володар останніх чотирьох трофеїв «Ювентус» вибив з розіграшу ще на стадії чвертьфіналів, а кривдником туринців якраз і став один з учасників сьогоднішнього матчу - «Аталанта», яка проводить свій кращий сезон за останні 20 років. Римляни ж провалилися в чемпіонаті, втративши можливість потрапити в Лігу чемпіонів, тому перемога в Кубку була останньою можливістю врятувати невдалий сезон. До того ж, в разі невдачі, з великою часткою ймовірності, пішов би у відставку головний тренер «Лаціо» Сімоне Індзагі. Плюсом для римлян було те, що матч проводився на домашній арені «Лаціо», де, втім, зовсім недавно «Аталанта» перемогла «орлів» в матчі чемпіонату з рахунком 3: 1.
 
Якщо в матчі чемпіонату, рахунок був відкритий вже на третій хвилині, то в фіналі Кубка суперники грали гранично обережно. Була помітна боязнь футболістів обох команд пропустити, занадто велика була ціна помилки. Практично всю зустріч суперники провели в позиційних атаках, які ні до чого не приводили. Найбільш реальний шанс відкрити рахунок був у першому таймі у «Аталанти», коли після подачі кутового було нанесено декілька ударів по воротах Стракоша, а після пострілу де Рона за «орлів» зіграла штанга.
 
У другій половині зустрічі гра зовсім заспокоїлася і задовго до закінчення матчу стало ясно, що той, хто заб'є першим, майже напевно виграє трофей. Гра повільно, але вірно йшла до додаткового часу, але все змінив вихід на заміну одного з лідерів «Лаціо» Милинкович-Савича, який не набрав ще належних кондицій після отриманої травми.
 
На 82-й хвилині серб після подачі кутового ударом головою з лінії воротарського послав м'яч у протилежний від голкіпера кут. Намагаючись врятувати зустріч, головний тренер «Аталанти» Гасперіні провів відразу потрійну заміну, але було очевидно, що відігратися гостям було практично нереально. Номінальні гості всією командою побігли відіграватися, але пропустили контратаку вже компенсований арбітром час. Один з кращих сьогодні на поле гравців Корреа на швидкості увірвався в штрафну, обіграв вийшов назустріч йому Голліні і пробив по порожніх воротах.
 
Завдяки цій перемозі «Лаціо» не тільки став володарем Кубка Італії, але і завоював путівку в груповий етап Ліги Європи, чим суттєво поповнив клубну казну. Крім того, команда Індзагі зіграє з «Ювентусом» в матчі за Суперкубок Італії.
 
Кубок Італії. Фінал.
 
 «Аталанта» - «Лаціо» - 0: 2
 
 Милинкович-Савич (82), Корреа (89)
 
   Мазіелло (37), Сапата (42), Фройлер (79) - Баштуш (24), Феліпе (26), Луліч (39), Лейва (56), Марушич (87)
 
 «Аталанта»: Голліні - Кастаньо (Гозенс, 85), Хатебур, Мазіелло, Джімсіті, Паломіно - Фройлер, де Рон (Пашаліч, 85), Гомес, Ілічіч - Сапата (Берроу, 85)
 
 «Лаціо» .: Стракоша - Марушич, Баштуш (Раду, 36), Ачербі, Феліпе - Луліч, Пароло, Альберто (Милинкович -Савіч, 78), Корреа, Лейва (Кайседо, 65)
 
Арбітр: Лука Банті
 
Стадіон: «Олімпіко»
 
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.