Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 15 травня 2019, 16:56
3406
0

Аталанта – Лаціо. Прогноз і анонс на матч Кубка Італії

Перший фінал з 2015 року, в якому немає «Ювентуса»

| Оновлено 15 травня 2019, 16:56
3406
0
Аталанта –  Лаціо. Прогноз і анонс на матч Кубка Італії
Твіттер ФК Лаціо

Номінальним господарем у фіналі Кубка Італії є команда Джан П'єро Гасперіні, але оскільки матч відбудеться на домашній арені «Лаціо» – «Стадіо Олімпіко», клуб з Бергамо явно буде в меншості в Вічному місті. Втім, цей факт ні в якій мірі не применшує шанси «Аталанти», яка вперше за 23 роки дісталася до фіналу Кубка Італії.

У нинішньому сезоні клуб з Бергамо став справжнім відкриттям і завдяки атакуючій гри, яку втілює  Гасперіні, закохав у себе уболівальників не тільки на Апеннінах, а й далеко за межами Італії. Скромна «Аталанта» проводить божевільний сезон: за два тури до закінчення чемпіонату команда йде на четвертому місці, відстаючи від третього «Інтера» всього на одне очко, і має всі шанси завоювати путівку в Лігу чемпіонів. «Рома», «Мілан», «Лаціо» - нижче бергамцев в таблиці і поступаються в якості гри.

В останніх 11 матчах Серії А «Аталанта» не знає поразок. При цьому були биті такі гранди як «Наполі», «Фіорентина» і в 35-му турі - «Лаціо». У репетиції фіналу, яка відбулася на «Стадіо Олімпіко», першими відзначилися господарі, але бергамці відвантажили у ворота суперника три м'ячі, здобувши стратегічно важливу перемогу в боротьбі за місце в Лізі чемпіонів. Дивно, але в Серії А більше всіх забиває не «Ювентус», який всіх рве і не «Наполі», а «Аталанта». У команди Гасперіні 73 голи проти 69 у «Юве» і 68 – у «Наполі», а кращий бомбардир бергамців –  Дуван Сапата веде боротьбу за звання кращого голеадора з Кріштіану Роналду, Пентекоv і Квальяреллою. У колумбійця зараз 22 голи і за ним вже вишикувалася черга з топ-клубів.

«Аталанта» грає за схемою 3-4-3 і кожен її матч – це яскраве шоу. Чого вартий домашній розгром «Інтера» (4:1) (на виїзді зіграли 0: 0), супергольова нічия з «Ромою» (3:3) або та ж перемога над «Наполі» (2:1) в Неаполі і розгром «Ювентуса» – в чвертьфіналі Кубка. У недавньому матчі з «Емполі» «Аталанта» не змогла забити – зіграла 0:0 на «Атлет Адзуррі д'Італія». При цьому підопічні Гасперіні завдали по воротах суперника 47 ударів, з яких 18 (!) - у ворота.

В атаці, крім Сапата, багато забиває словенець Ілічич, а в підіграванні гарно себе провляє екс-гравець «Металіста» - Алехандро Гомес. Аргентинець проводить в Бергамо п'ятий сезон і в останніх трьох віддає не менш 10 гольових передач.

Для «Лаціо» виграш Кубка Італії, по суті, останній шанс врятувати невдалий сезон. У чемпіонаті команда Індзагі займає 8-е місце і навіть дві перемоги в останніх матчах не гарантують «бьянкочелесті» місця в Лізі Європи. В ігровому плані римляни виглядають вкрай непереконливо, що, власне, показав недавній матч з «Аталантою». Також під питанням участь в матчі одного з лідерів атаки - Сергія Мілінкович-Савича. Без нього римлянам буде куди складніше долати оборонні редути бергамців.

Букмекери не виділяють фаворита зустрічі, даючи суперникам приблизно однакові шанси на завоювання трофея. Але, тим не менш, поточна ігрова форма «Аталанти», яка накочує на фініші сезону, як болід Формули-1 на швидкісному відрізку, дозволяє вважати фаворитом саме команду Гасперіні. Однак і «Лаціо» на один матч може зібратися і дати бій.

Орієнтовні склади:

«Аталанта»: Голліні, Масьєлло, Паломіно, Манчіні, Кастанье, Де Рон, Фройлер, Хатебор, Гомес, Ілічіч, Сапата.

«Лаціо»: Стракоша, Феліпе, Асербі, Раду, Луліч, Альберто, Лейва, Мілінкович-Савич, Марушич, Корреа, Іммобіле.

15 травня, середа

«Аталанта» — «Лаціо»
Рим. Стадіон «Стадіо Олимпико». 21:45
ТВ-трансляция на телеканале «Сила ТВ»
АТАЛАНТА - ЛАЦІО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 5
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова
Футбол | 27 березня 2024, 14:33 28
Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова

Олексій Сливченко аналізує вчорашній успіх збірної України у матчі проти Ісландії (2:1)

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.