Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 15 травня 2019, 16:56
21435
64

Шахтар - Інгулець. Прогноз і анонс на фінал Кубка України

«Диво, фантастика, казка - можна називати це як завгодно»

| Оновлено 15 травня 2019, 16:56
21435
64
Шахтар - Інгулець. Прогноз і анонс на фінал Кубка України
ФК Шахтар

Так, має рацію головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко, характеризуючи вихід своїх підопічних у фінал Кубка України: це дійсно можна називати, як завгодно. Навіть неймовірний камбек «Ліверпуля» в півфінальному матчі Ліги чемпіонів проти «Барселони» - безневинні пустощі в порівнянні з попаданням в кубковий фінал маловідомої сільської команди, головним успіхом якої досі було четверте місце в Першій лізі (в минулому році) і перемога в аматорському кубку країни (в 2014 році). Хіба жарт, що команду, яка в професійному футболі бере участь лише четвертий сезон, від попадання в груповий турнір Ліги Європи відділяє всього лише один матч.

Так, цей матч - найскладніший в недовгій історії «Інгульця»: проти чинного чемпіона і володаря Кубка. І за всіма статтями, розкладами і прогнозами «Шахтар» повинен перемагати. Але як ми всі переконувалися неодноразово, особливо в єврокубкових поєдинках, у футболі не завжди перемагає майстерність і логіка. Іноді, дуже рідко, верх беруть мотивація, настрій і удача. Якщо ці три компоненти будуть у підопічних Лавриненка в фінальному поєдинку, у них будуть шанси на диво.

Петровська команда в нинішньому сезоні після сенсаційного проходу представників Прем'єр-ліги в чвертьфіналі та півфіналі («Карпати» і «Зорю» відповідно), зробила ставку саме на Кубок України. У чемпіонаті Першої ліги «козаки» виступають не кращим чином. На даний момент «Інгулець» в турнірній таблиці посідає сьоме місце. І передумов його поліпшити практично немає. Зате гіпотетична перемога над «Шахтарем» здатна нівелювати для петрівців всі шорсткості в чемпіонаті. Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк вже пообіцяв команді серйозні фінансові бонуси в разі перемоги. А ще «папа» пообіцяв у разі успіху дуже швидкими темпами добудувати новий стадіон для своєї команди. І збожеволіти від щастя. Так що «Інгульцю» в кубковому фіналі є за що боротися.

Є за що боротися і «гірникам». В першу чергу - за престиж. Цілком можливо, що фінансове стимулювання в разі кубкової перемоги передбачено і у «гірників», однак, бачиться, в даному випадку у них інша мотивація. Якщо «Шахтар» раптом програє «Інгульцю», від цього «клейма» і команда, і клуб відмиватимуться довго і нудно. Тому донеччани напевно будуть намагатися зробити все від них залежне, щоб перемогла закономірність, а не сенсація.

Безумовно, на користь команди Фонсеки - неймовірний кубковий досвід, майстерність і відмінна форма. Донеччани не програють в матчах внутрішнього календаря з серпня минулого року, і лише в 28 турі чемпіонату перервалася їх «суха» рекордна серія. До того ж, «гірники», як і їх тренер, дуже хочуть зробити третій золотий дубль поспіль (чемпіонство в нинішньому сезоні від них вже нікуди не дінеться). І вони, в принципі, дуже близькі до цього.

Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:

- Мало хто вірив в те, що «Зорі» не буде в фіналі. Що стосується «Інгульця», то в грі з луганчанами я побачив дуже солідну команду, яка боролася. Це ще раз довело, що до матчу переможця немає. Поважаємо «Інгулець». Попереду фінал, і ми зобов'язані налаштовуватися на поєдинок, де противник зробить все заради перемоги.

Сергій ЛАВРИНЕНКО, головний тренер «Інгульця»:

- Потрібно бути чесним перш за все з самим собою. Як би ми не ставилися до кубку, але стрибнути вище голови буде дуже важко. Ми повинні тверезо оцінювати рівень сьомої команди першої ліги і 12-разового володаря трофея. Це як відстань між двома планетами. Складно порівнювати представника селища міського типу Петрове з населенням в сім тисяч чоловік і «Шахтар». Весь наш район помістився б на стадіоні гірників в одному секторі. Але це ні в якому разі не говорить про те, що ми заздалегідь здамося на милість багаторазового чемпіона країни.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Хочолава, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрик, Тайсон, Коваленко В., Тете, Жуніор Мораес.

«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко, Мішуренко, Коваленко І., Писко, Кучеренко, Козак, Павлов, Лупашко, Акименко.

                                                                                                  15 травня, середа

«Шахтар»  «Інгулець»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 21:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Україна»
ШАХТАР - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 3:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ

                                                                             

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»
Футбол | 27 квітня 2024, 03:15 0
Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»

Стівен Ворнок зробив відверте зізнання і розповів про свою кар'єру

Коментарі 64
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar1305
Треба і буду підтримувати Інгулец!....
Розумію що Шахтар виграє!...
Але хочеться вірити в казку,як у дитинстві!!!...
А так,най переможе сильніший!!!....
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vasyan86
Новый стадион и сошедший с ума президент? Может лучше на старом остаться?
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kerch30
Сегодня будет АВТОБУСИЩЕ. Вопрос сколько захочет положить Шахтер
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
якщо Інгулець впреться рогами у землю, то судєйка підстрахує......
Philip J. Fry
хочется интриги, но если объективно, то думаю без шансов для Ингудьца.
Віталій Сіромашенко
хто ставить минуси вин натуральний рижий кротошушарик
Vitaliy Kuzuniy
Удачи, молодежь!! Это будет сенсация!!
Вячеслав Самойлов
А вообще - мне даже не так важно, кто победит (хоть и болею за горняков), как хотелось бы увидеть на поле красивый футбол, а не "провокации", "битву", "умирание на поле" и т.п... Вот как-то не ассоциируется эти дела у меня с красивым футболом - и все!
И чтобы судья ни одним, ни другим и не подсуживал, и игре - НЕ МЕШАЛ "свистом" своим. Это не игра, а убожество, когда на поле каждую минуту кое-кто свистит и игру останавливает (потому и хотелось бы именно ИГРУ хорошую команд - посмотреть)...
comentraktor
Ребята, болельщики, ну как вам дать понять, что ни где в мире с дудками на стадионе не болеют. Дудки - это дурной тон и признак быдла.... Учитесь болеть голосом...
vitalikss86
Мій прогноз що виграє Інгулець (у додатковий час або за післяматчевими пеналями)
invent
Школьники наминусовали и кончают от счастья. На здоровье пацаны! Ведь у нас есть запасные акки-клоны и к вашим финтам нормальные болелы давно готовы. Думали будете тут гегемонить? Балалайку
И ещё одно. В Запорожье отличный стадион и хороший газон. Думали что будут играть лидеры чемпа. Оказывается, что лучше бы играли в Кировограде или Александрии. Сомневаюсь что наши запорожцы заполнят трибуны среди рабочей недели и в 21:00. Я с такой игры против Ворсклы в КУ приехал домой аж в 1:00! А в 5:00 уже был подъём на работу И никакими концертами стадион не заполнить. Тем более билеты 50-300, а игру показывают на ТРК Украина. Ну то такое...
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Сіромашенко
Ингулец давай накажи кротошушару поставь их раком етих рижжих недофутболистов
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил