Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 14:43
2296
0

Десна вдома обіграла Олімпік

Донецька команда вперше програла під керівництвом Ігоря Климовського

| Оновлено 22 травня 2019, 14:43
2296
0
Десна вдома обіграла Олімпік
До звітного поєдинку команди підійшли з діаметрально протилежними серіями. «Десна», яка завершила першу частину чемпіонату в статусі «кращої з гірших», раптом перестала перемагати. Очевидно, чернігівська команда вирішила, що сезон вже завершено. Інакше як пояснити, що після бойової нічиєї з «Ворсклою» підопічні Олександра Рябоконя програли аутсайдерам - «Чорноморцю» і «Арсеналу»?
 
Інша справа - «Олімпік». Після зміни тренера команда не програвала, і до виїзду в Чернігів безпрограшна серія донецької команди становила 4 поєдинки. Власне, «Олімпік» і поступився лише лідеру другої «шістки», після чого почав набирати очки. Але напередодні поєдинку з «Десною» виявилося, що у Ігоря Климовського незавидне становище. Ксьонз і Геннадій Пасіч відбували дискваліфікацію, Євген Пасіч отримав пошкодження гомілкостопа - в заявці цих футболістів, природно, не було. Як і Політило, і Балашова. Тож в запасі у «олімпійців» виявилися тільки п'ятеро футболістів, в т.ч. Роман Вантух, який за попередніми повідомленнями не міг тренуватися на повну силу впродовж тижня. А також - гравець молодіжної команди Ілля Тимошенко, який досі не зіграв в Прем'єр-лізі ані хвилини. В основі з'явився лівий захисник Єгор Клименчук. 21-річний вихованець запорізького «Металурга» дебютував в УПЛ ще 4 роки тому, але після розвалу команди подався в Білорусь. Потім повернувся в Україну (в Першу лігу), і ось отримав шанс дебютувати за «Олімпік».
 
Як виявилося, такі кадрові проблеми позначилися на грі команди. «Десна» з перших хвилин прибрала ініціативу до своїх ніг. І почала шукати шляхи до воріт Володимира Кринського. І незабаром протягом чотирьох хвилин провела три непогані атаки. Справедливості заради відзначимо, що в цей час надавали допомогу Цимбалюку, який проводив 50-й поєдинок в УПЛ. Воротар гостей відбив прицільний удар Артема Фаворова. Волков не влучив у ворота. І тут же потужний постріл Огірі голкіпер відбив, таке враження, випадково - удар був такої сили, що Кринський не встиг повністю підняти руки, але м'яч, ледь не облизавши поперечку, впав на сітку воріт.
 
А ще через кілька хвилин рахунок був відкритий. Після чергової подачі з флангу м'яч заметушився по штрафному «Олімпіка», хтось із захисників гостей впав - і вся команда на мить зупинилася, вважаючи, що арбітр зобов'язаний був фіксувати порушення. Але Костянтин Труханов (до речі, ще один ювіляр - він обслуговував 80-й поєдинок в Прем'єр-лізі) промовчав. М'яч опинився у Дениса Фаворова, і той в дотик поцілив у дальню дев'ятку - 1:0! Денис наздогнав брата Артема - у кожного тепер по 6 точних пострілів в сезоні.
 
І до кінця тайму господарі продовжували володіти ініціативою. Богданов, Волков, Денис Фаворов обстрілювали ворота суперника, але, на жаль, неточно. А що ж «Олімпік»? Та нічого. Зовсім нічого не показали гості в атаці, в середині поля м'яч у них не тримався, тому вони зосередилися на обороні і відбивалися.
 
Другий тайм почався з чергового натиску чернігівської команди. Підопічні Рябоконя за пару хвилин подали три кутових і, коли здавалося, що загроза від воріт «олімпійців» відведена, забили другий м'яч! Паст вибив м'яч від свого штрафного, Снурніцин не влучив по м'ячу, той котився до воріт гостей. Його наздогнав Філіппов і, підстроївшись, в дотик пробив точно в кут - 2:0!
 
Втім, «Олімпік» один гол відіграв моментально. Матар в боротьбі з суперником вилетів за лінію воріт - а на стадіоні ім. Гагаріна там асфальт вже в метрі. І долонею проїхався по настільки твердому покриттю. Але це лише заохотило сенегальця. Уже в наступній атаці Кравчук навісив від лівої бровки в центр штрафного, і Матар в стрибку головою пробив сильно і точно - 2:1! На жаль - це був останній удар в ствір воріт «Десни». Більше 40 хвилин з урахуванням компенсованого часу залишалося у гостей, аби зрівняти рахунок, проте в атаці у них більше нічого не вийшло.
 
Швидше, «Десна» зобов'язана була збільшувати рахунок. Господарі тримали м'яч, заробляли штрафні - але точних ударів було мало, і з ними справлявся воротар. «Олімпік» хіба що виконав пару перспективних стандартів, але виконання було далеким від ідеального. А ближче до свистка пішли падіння гравців «Десни», виходи лікарів, заміни - загалом, стандартний набір для такої ситуації прийомів.
 
2:1. «Десна» вдруге поспіль обіграла «Олімпік» і зміцнила місце на вершині нижньої «шістки» команд. У наступному турі чернігівці їдуть в гості до «Карпат». Донецький клуб залишається на 9-му рядку, і в суботу прийме «Чорноморець».
 
Українська Прем'єр-ліга, 28-й тур.
 
«Десна» - «Олімпік» - 2: 1
 
 Д. Фаворов (15), Філіппов (48) - Матар (51).
 
 А. Фаворов (90+5) - Кравчук (31), Гришко (61).
 
«Десна»: Паст - Гітченко, Мостовий, Д. Фаворов, Богданов, Імереков - А. Фаворов, Картушов (Якимів, 90 + 2), Волков (Сергійчук, 77), Огиря - Філіппов (Безбородько, 85).
 
«Олімпік»: Кринська - Клименчук, Гришко, Цимбалюк, Снурніцин - Гай, Сондей (Вантух, 74), Кравчук (Валєєв, 67), Тейшейра - Матар, Дегтярьов.
 
Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів, Україна).
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

БЕЛЛІНГЕМ – про перемогу над Сіті у ЛЧ: «Лунін був героєм того дня»
Футбол | 27 вересня 2024, 19:06 3
БЕЛЛІНГЕМ – про перемогу над Сіті у ЛЧ: «Лунін був героєм того дня»

Півзахисник «Реала» вірив, що іспанська команда переможе

Тур почався з несподіванки. Верес забрав очки в Шахтаря у Рівному
Футбол | 27 вересня 2024, 20:21 403
Тур почався з несподіванки. Верес забрав очки в Шахтаря у Рівному

Команда Пушича перед матчем Ліги чемпіонів знову має проблеми в чемпіонаті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.