Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
|
1755
0

Тетяна ПЕТЛЮК: «Результати тренувань побачимо під час сезону»

Українська легкоатлетка готується до сезону

Тетяна ПЕТЛЮК: «Результати тренувань побачимо під час сезону»
uaf.org.ua. Тетяна Петлюк

Літній стадіонний змагальний сезон у столиці відкрився традиційно Кубком Києва, присвяченим Дню перемоги. Погода дещо зіпсувала старти – обидва дні у місті час від часу пускалася злива. Дехто з зіркових учасників вирішили відмовитися від участі у змаганнях, аби поберегтися від травм. Але срібній призерці чемпіонатів світу та Європи з бігу на 800 метрів Тетяни Петлюк дощ на заваді не став. Пробігла і впевнено виграла і 400-метрівку (55,12), і 800 метрів (2.05,28).
 
- Ми зараз налаштовані на відбір на чемпіонат світу, - розповідає Тетяна. – Минулого тижня прилетіли зі збору в Киргизстані. З огляду на погоду, а також, що лише декілька днів тому «спустилися з гір», зараз були не найкращі дні для змагань. Але мені біглося чудово. Тренер дуже переживав і через мокру доріжку, і через те, що «а раптом не побіжиться». Але мені вдалося його заспокоїти. Як для першого старту в сезоні і за відсутності фактичної конкуренції в забігах, вважаю, результати показала чудові.
 
- Як пройшов ваш збір в Киргизстані?
- Просто чудово! Я трошки переживала, що якусь частину роботи не вдасться виконати через те, що взяла з собою чотирирічного сина. Але на мій подив дитина вела себе так, ніби її запрограмували – мамі потрібно тренуватися. Все розумів, немов доросла людина. Сидів на місці, грався іграшками, пригод не шукав, навіть інколи маму підбадьорював.
 
- Навіть не доводилося залучати на допомогу гаджети з мультиками?
- Не без цього, але лише коли я займалася в тренажерній залі. А на вулиці більше природу вивчав. Там є гора в 410 метрів, під дуже гострим кутом і з камінням. Я садила дитину в рюкзак, і так з 20-ма кілограмами за плечима – вгору. Ось така була додаткова робота. Я йду, а він: «Мамо, чому ти так сильно дихаєш? Не треба, не дихай так!». Але ж кисню не вистачає, гори. Одним словом, дитина мені навіть допомагала і все пройшло просто чудово. А результати побачимо вже під час сезону.
 
- Далі – знову на збори поїдете, чи поки що в Києві будете?
- Планую 18 травня у Вінниці на змаганнях пробігти 1500 метрів, а наступного дня відлітаю до Китаю. Там 21-го числа бігтиму в ролі пейсмейкера. На якій дистанції – 800 метрів чи 1500 – організатори мають сказати вже після прильоту. Тоді й буде зрозуміло, вестиму я учасниць 600 м чи 1000 м.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.