Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

08.05.2019 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:0 2 : 3
Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 листопада 2019, 04:31
41315
102

Тоттенхем зробив диво, дожавши Аякс на 6-й компенсованій хвилині

Фінал Ліги чемпіонів буде суто англійським

| Оновлено 10 листопада 2019, 04:31
41315
102
Тоттенхем зробив диво, дожавши Аякс на 6-й компенсованій хвилині
Другий матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів обіцяв навіть більшу інтригу, ніж протистояння «Ліверпуля» і «Барселони». 0:1 вдома все ж краще, ніж 0:3 в гостях. Дуже хороший нині «Аякс»! Хоча в Нідерландах йому ще є що доводити. Кубок країни команда Еріка тен Хага виграла, але в чемпіонаті поки лідирує лише завдяки додатковим показникам. Тому гостям потрібен був швидкий гол, щоб зрівняти шанси. На жаль. «Аякс» зробив це сам. Вже на 5-й хвилині Шене подав кутовий, і де Лігт головою пробив з лінії воротарського точно - 1:0! На той момент це означало лише те, що додаткового часу не буде, а «Тоттенхему» все одно потрібно було забивати двічі.
 
«Шпори» понеслися вперед і до середини тайму завдали більше ударів по воротах Онани, ніж в першій, домашній грі. Однак їх удари не були надскладними, воротар голландської команди впевнено впорався і з пострілом Сона (який в Лондоні не грав через дискваліфікацію), і з ударом Моури. А «Аякс» взявся тримати м'яч і шукати можливості для контратак. Такі можливості  «Тоттенхем» надав. І після випаду господарів «три в три» Зієш скористався пасом Тадича і красивим ударом пробив під дальню штангу - 2:0!
 
Після цього багато шанувальників лондонського клубу, схоже, зрозуміли, що сезон для них закінчено. Маурісіо Почеттіно, правда, був іншої думки. У перерві він пішов на ризик і замість центрбека Ваньями випустив центрфорварда Льоренте. За три тайми «шпори» не могли вразити ворота суперника жодного разу, тепер потрібно було забити тричі за тайм. Хіба хтось вірив у подібне?
 
Вірили гравці! І хет-трик Лукаса Моури в черговий раз підтвердив: нинішня Ліга чемпіонів - це щось особливе! Що саме сказав своїм гравцям Почеттіно в перерві, ми, можливо, дізнаємося пізніше. Але зі свистком арбітра лондонці понеслися вперед. Десяти хвилин їм вистачило, щоб забити перший гол. Аллі увірвався в штрафну і зумів проштовхнути м'яч вперед, а Моура в дотик пробив точно - 2:1!
 
Незабаром непоганий удар завдав Льоренте. Онана потягнув м'яч, міг накрити його, але зайва завзятість Шене не дозволила: захисник не зміг вибити, а Моура був тут як тут - 2:2!
 
Після цього пішли «гойдалки». «Тоттенхем» атакував, «Аякс» контратакував. Моменти виникали як біля одних, так і біля інших воріт. Зієш міг зняти питання про переможця, але влучив у штангу. Гості відповіли ударом екс-гравця «Аякса» Вертонгена в поперечину! Підопічні тен Хага відверто перейшли на гру «на відбій», а Фелікс Брих компенсував п'ять хвилин. На п'ятій Онана отримав «гірчичник» за затримку часу. І «Йохан Кройф Арена» готувалася святкувати вихід у фінал, але... Але Моура вже на 6-й компенсованій хвилині завдав смертельного удару, з ходу пробивши в кут воріт - 2:3. Нічия за сумою двох матчів, але нічия на користь «шпор», які вперше в історії виграли двоматчеве протистояння, в якому поступилися в першому поєдинку. І вперше в своїй історії вийшли у фінал Ліги чемпіонів. У перший день літа команда в Мадриді зустрінеться з «Ліверпулем».

Ну і трохи статистики. «Тоттенхем» - друга команда в історії Ліги чемпіонів, що пробилася в фінал Ліги чемпіонів після поразки в першому півфінальному поєдинку. Першою був ... «Аякс» в 1996-му. Де Лігт - четвертий гравець, який забивав у півфіналі ЛЧ у віці до 20-ти років. Першим був Нордін Вутер з ... правильно, «Аякса» -96! Хет-трик Моур - п'ятий в півфіналах турніру. Раніше подібним досягненням відзначилися Алессандро Дель П'єро, Івіца Оліч, Роберт Левандовскі і Кріштіану Роналду. Непогана компанія! Нинішній фінал стане третім єврокубковим, в якому зустрінуться дві англійські команди. Вперше подібне сталося в 1972-му - тоді «Тоттенхем» боровся за Кубок УЄФА з «Вулверхемптона». У 2008-му в фіналі ЛЧ зустрілися МЮ і «Челсі». «Шпори» стали 8-м англійським клубом, що дістався до цієї стадії головного єврокубка.
 
Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу, матч-відповідь (в першому переміг «Аякс» з рахунком 1:0)
 
«Аякс» - «Тоттенхем» - 2:3
 
 де Лігт (5), Зіеш (35) - Моура (55; 59, 90 + 6).
 
 Дольберг (50), Зіеш (77), Онана (90 + 5) - Сіссоко (16), Роуз (76).
 
«Аякс»: Онана - Тальяфіко, Блінд, де Лігт, Мазрауі - Ф. де Йонг, ван де Беек (Магальян, 90), Шене (Велтман, 60) - Дольберг (Дейлі Сінкгравен, 67), Тадич, Зійех.
 
«Тоттенхем»: Льоріс - Роуз (Девіс, 82), Вертонген, Алдервейрельд, Тріпп'єр - Аллі, Ваньяма (Льоренте, 46), Сіссоко - Еріксен - Сон, Лукас Моура.
 
Стадіон: «Йохан Кройфф Арена» (Амстердам, Нідерланди).
 
Арбітр: Фелікс Брих (Мюнхен, Німеччина).
 
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Півзахисник Лаціо свого часу міг опинитися в Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 18:44 0
Півзахисник Лаціо свого часу міг опинитися в Динамо

Яков Башич поділився цікавою історією щодо кар'єри свого брата-близнюка Томи Башича

Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу
Футбол | 23 квітня 2024, 00:12 6
Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу

Віктор Циганков може стати гравцем «Баєра»

Коментарі 102
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
блин, да это просто настоящее сумашествие, а не полуфиналы
Mr.Budd
4 достойнейшие команды увидели в полуфинале, впервые за многие годы каждая из 4 показала гениальную игру, победили характеры, всем не уступающего по интриге и напряжению финала!
Koozmich
Ёханый Кройф. Твою эредивизию
Поручик Ржевский
Мне тут один знакомый после первых матчей на форуме твердил, что Барса и Аякс 100-пудово пройдут...
Друг, ау, где ты?
Поручик Ржевский
Я самый счастливый человек на Земле, потому что я смотрел эти два полуфинала!
КуцТВ
Как и вчера, одна команда ХОТЕЛА в финал, а другая уже мысленно была в финале. Если Барса с первых минут вышла в таком состоянии, то Аякс в такое состояние перешёл после забитого второго гола. Вот и поплатились. Обидно за Аякс, но считаю что справедливо.
Libero GO
Дві мої улюблені команди у фіналі ЛЧ. Але буду за Лівер, на мій погляд заслужив більше. Як буде - подивимось...
Pavel Yakimovich
Первый английский финал есть. Ждём логичного шага от челси и арсенала. 3 команды из Лондона могут быть в финалах
Sergey_92
Перепрошую, але Почетіно напевне лайно їсть, так йому везе і в чвертьфіналі на останніх хвилинах з МС і сьогодні проти Аяксу
Вболівав за Аякс, тому й трохи шкода за такий підсумок, але це футбол.
SeM077
ЛЧ 2018-2019 что ты со мной делаешь чертяка . Как такие матчи вообще возможны.
roman_kros
Що англійці витворяють. Другий день підряд нічого крім БРАВО, БРАВІСІМО сказати не можу!!!
TimurKhAI
Развязка, конечно, шикарная, но вот болельщиков на Амстердам-Арене безумно жаль: вместо грандиозного праздника, до которого оставалось буквально одно мгновение, – гробовая тишина
D.Lanskoy
Английские команды показали, как не сдаваться и бороться до конца, как делают в каждом матче с любым соперником только в АПЛ! И наконец восстановлена справедливость - самая сильная лига играет в финале.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Петюк
Эмоций просто ппц, теперь уже вторую ночь не спать. Эта лига чемпионов лучшая, по моей памяти, по накалу страстей, кэмбекам, интриге и просто красивому футболу.
FidanFCCO
Обидно,не хотел я видеть английский финал,да и в ЛЕ по ходу будет тоже самое
Forward_dd
Напомните мне ЛЧ лучше этой!
за Аякс очень обидно, но все молодцы!
Вова Чертрогатый
Ну це пі3дец якийто
Kangoo Dingoo
Це АПЛ дєтка
Alexey Antonenko
Вопрос с сильнейшей лигой в мире закрыт.