Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 07 травня 2019, 20:57
14354
25

Мадрид. Козлова помстилася Плішковій за Ястремську

Українська тенісистка вдруге в кар'єрі здолала теннісітку з топ-5 світового рейтингу

| Оновлено 07 травня 2019, 20:57
14354
25
Мадрид. Козлова помстилася Плішковій за Ястремську
MutuaMadridOpen. Катерина Козлова
Четверта ракетка України Катерина Козлова (№84 WTA) здобула чергову перемогу на грунтовому турнірі серії Premier Mandatory в Мадриді.
 
У матчі другого кола основної сітки 25-річна українка в трьох фантастичних сетах здолала екс-першу ракетку світу Кароліну Плішкову (№5 WTA), яка вибила з турніру Даяну Ястремську.
 
Мадрид. Друге коло
Катерина Козлова (Україна) - Кароліна Плішкова (Чехія) - 7:5, 2:6, 6:4
 
З першого ж сету Катя показала теніс найвищого рівня. План на гру був зрозумілий: глибокі прийоми, активна гра і вимотування суперниці зміною ритму. І найголовніше, що це виходило на протязі всього матчу. Навіть в програному другому сеті Козлова не виглядала слабко, так вже вийшло, що Плішкова може на деякий час включити «God Mode» і виграти сет у будь-якої супротивниці. Але грамотна гра в перших партіях зробила результат в третьому сеті, коли через втому Плішкова вже виглядала слабкіше.
 
Першою ознакою остаточної перемоги став Катін брейк в стартовому сеті. Вона зробила його першою, після чого трохи розпереживалася, віддала 2 гейми під нуль, але все ж повернулася в гру. З рахунку 4:5 вона більше не віддала чешці жодного гейму і заслужено забрала партію.
 
 
Про другий сет ми вже згадували, щось подібне показала Кароліна проти Світоліной в тій же другій партії на Підсумковому турнірі-2018. Програвши 2:6 Козлова все одно примудрилася зробити більше віннерсів, ніж невимушених, а статистика за цим показником Плішкової просто космічна.
 
 
Фінальна партія була дуже нервовою, але Катя показала себе чудово. Сьогодні у неї практично не було спадів, увесь поєдинок вдалося тримати дуже високий рівень, завдяки чому можна обігравати найкращих тенісисток світу. У п'ятому геймі українка першою зробила брейк, але Плішкова відразу ж відповіла зворотним. Після обміну люб'язностями Катя фантастичною грою заробила подвійний прихований матчбол, але Кароліна двома потужними подачами його відіграла. Далі йшов ще один брейкпоінт, який був реалізований. У найвідповідальніший момент Козлова легко подала на сет, Плішкова до цього моменту вже дуже втомилася і кілька разів вдарила в аут.
 
 
Ще раз хочеться повторити, що грала Катерина сьогодні вище всяких похвал. Три дуже впевнено виграних до цього матчі вселяли надію на первну боротьбу, але те, що ми побачили сьогодні, інакше як фантастикою назвати не можна. Браво, з великою часткою ймовірності, це кращий матч Козлової, який нам всім доводилося бачити. З нетерпінням чекаємо наступного матчу!
 
У наступному раунді Козлова зіграє проти Белінди Бенчіч зі Швейцарії (№18 WTA).
 
Це друга перемога Каті над тенісисткою з топ-5 світового рейтингу. У минулому році вона в першому колі Ролан Гаррос вибила діючу на той момент чемпіонку турніру Альону Остапенко з Латвії.
 
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома перша суперниця Калініної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 20:20 1
Стала відома перша суперниця Калініної на супертурнірі в Мадриді

Ангеліна у 1/64 фіналу зіграє проти Керолайн Доулхайд

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VoOne1983
Приємний нежданчик. Катя після КФ сильно прогресувала. Якби хтось мені сказав що в 1/8 буде одна українка, то Катя була б остання про кого я подумав би
vizuals
И за Ястремскую и за Костюк, как по мне тоже. Как никак - старшенькую Плишкову завалила
Козлова сегодня была Айронвуменом - без нервов вообще сыграла
Stanislav Matusevych
Вообще-то сегодня, по-хорошему, должно было быть украинское дерби. Даяна позавчера вполне заслуживала победы. Катя за нее отомстила, показав прямолинейной чешке, что такое настоящий грунтовый теннис, просто доконав ее дропами. Да и вообще, выбранная тактика сыграла на все 100. Смена ритма, разнообразные подачи, разве что любимых Катиных полугорок мы сегодня не увидели. Видимо, было решено, что накидывать Плишковой даже глубоко слишком опасно.
Дальше Бенчич, которая и в мощи, и в разнообразии Катю превосходит. Но пока Белинда, как мне кажется, не до конца приспособилась к грунту, и этим надо пробовать воспользоваться. Понятно, что швейцарка будет фаворитом в любом случае.
симон петлюра
Браво продолжай также духе победителя Слава УКРАИНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Володимир Кузьмін
Молодець Катерина, дівчина зі сталевими нервами, її рука не дрогнула в останньому геймі!
Навіть чк би вона й поступилась Плішковій, за неі не було би стидно. Далі як буде, так буде, проте успіхів Каті!!!
Inkognito Z
Боже,я ща расплачусь))))Плюха вылетела,Свитолина +1
Steep
С Бенчич будет тяжело конечно, Белинда не такая прямолинейная как Плишкова, но турнир уже можно записать в актив.
Сергей Богданов
Это огромный успех! Фантастика браво Катя!
Stanislav Matusevych
Еще пару моментов по теме. Первая победа над топ-5 год назад над Остапенко процентов на 90 - заслуга самой латышки. Здесь же Катя сама переиграла грозную соперницу. В немалой степени этому способствовало заметное похудение и подкачка. Мощи в игре стало значительно больше. А грунтовая техника никуда не делась. Это хорошо, посмотрим, надолго ли. В прошлом году в феврале мне уже казалось, что в игре Козловой наметился определенный перелом, но тогда не сложилось, помешала травма. Значит, следует пожелать Кате, в первую очередь, здоровья.
svetikrm
Браво Катя!!! Неожиданно.
Иван Матюшенок
Умничка Катюша! С такой игрой можно скоро ожидать и в первой десятке!
vit-2
Я в приємному шоці від Каті. Включаю ютуб-трансляцію і дивлюся як це було...
serega-2019
Дякую Катерина за чудову гру!! Дякую за перемогу !!! Дякую за неймовірні позитивні емоції !!!
Бажаю Вам міцного здоров`я, вдосконалювати свою гру та грати ще краще, впевненості в своїх силах, вдачі та радувати нас, вболівальників, новими своїми перемогами та успіхами !!!
Вперед до нових вершин, до нових досягнень !!!
invent
Это турнир мстителей?
Golhrenshtanga
К Кате и Марте само меньше притензий,Элине с травмой вообще ненужно было заявлятся
Александр Ад
Шо міне сподобалось в грі Каті,це мінімум подвійних помилокКлассная с підкруткой друга подачаВот Даяна хоч і має більше єйсів,но подвійних дуже багато.Бажаю Катруні удачи,молодець!!!
mah
Ну когда уже Катя выйдет замуж и сменит фамилию?...
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил