Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 05 травня 2019, 18:36
8934
18

Мадрид. Ястремська програла Плішковій, не реалізувавши 4 матчболи

18-річна українка була близькою до перемоги над п'ятою ракеткою світу

| Оновлено 05 травня 2019, 18:36
8934
18
Мадрид. Ястремська програла Плішковій, не реалізувавши 4 матчболи
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська
Третя ракетка України Даяна Ястремська (№38 WTA) програла в стартовому матчі на грунтовому турнірі серії Premier Mandatory в Мадриді.
 
У першому колі основної сітки 18-річна українка в трьох сетах поступилася торішній півфіналістці Кароліні Плішковій з Чехії (№5 WTA).
 
Мадрид. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Кароліна Плішкова (Чехія) - 7:5, 6:7(5), 3:6
 
 
 
Відразу варто зазначити, що на трибунах була присутня мама Даяни, яка довгий час з об'єктивних причин не могла підтримувати доньку безпосередньо під час матчів. Це дуже сильно допомагало 18-річній українці, її гра була набагато впевненішою, видимих ​​спадів не спостерігалося.
 
І все ж перший сет активніше почала чешка. Українці не вдавалося добре читати потужну подачу «королевою ейсів» і довгий час вона практично не мала шансів на прийомі. На своїх геймах Даяна грала трохи гірше, і до середини партії програвала в один брейк. Відновити статус-кво вдалося до восьмого гейму, коли Даяна вже добре освоїлася і розуміла куди буде подавати Плішкова.
 
За рахунку 5:5 чешка заробила подвійний прихований сетбол, але українка відігралася і зуміла забрати важливий гейм. А на прийомі Плішкова була знищена, чого тільки коштує прийом першої подачі навиліт під час сетбола. А скільки таких було за матч, фантастика!
 
Другий сет проходив абсолютно за тим же сценарієм: високий рівень гри, перший брейк від Плішкової і рівний рахунок після восьми геймів. І у Даяни був шикарний шанс закінчити в двох партіях. У десятому геймі вона мала чотири матчболи, але все ж Плішковій вдалося їх відіграти і перевести сет на тай-брейк. Там вже за рахунок досвіду чешка вирвала перемогу. Хоча був момент за рахунку 5:5, коли лінійний суддя крикнув аут після удару Плішкової (потенційний матчбол для Ястремської), але головний суддя після детального огляду прийняв рішення на користь чешки. Далі дві потужні подачі Кароліни і вона перехопила ініціативу в матчі.
 
У третьому сеті Плішкова відновила подачу і не дала жодного шансу українці навіть зачепитися за брейкпоінт. А свій брейк Кароліна зробила у восьмому геймі, після чого стало абсолютно очевидно, що далі йде саме вона.
 
Турбуватися не варто, Даяна видала фантастичний матч і тільки брак досвіду завадив їй сьогодні перемогти. Вона вперше грала проти тенісистки з топ-5, великі перемоги попереду. У цьому можна не сумніватися. З цікавістю і далі будемо стежити за її грою на грунті, але основні очікування від сезону трав'яного.
 
У другому колі Кароліна зіграє з Катериною Козловою або Чжан Шуай.
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова
Футбол | 27 березня 2024, 14:33 28
Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова

Олексій Сливченко аналізує вчорашній успіх збірної України у матчі проти Ісландії (2:1)

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 0
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VITASS
ту олл многабкв:
Даяна, это камент для тебя лично, и я надеюсь ты его прочитаешь.
если никто не заметил, то я заметил как ты смахнула слезу после пожатия руки рефери. Тебе не о чем плакать. я понимаю обидно проиграть матч с 4 матчболами, но это спорт. и ты только на его первой ступеньке. ок на второй..не? ну ладно, на третьей. но до вершины еще далеко и там тебя ждут монстры похлеще снежной королевы. Но сегодня ты дала бой королеве. и не просто бой - ты была в шаге от победы. Ну и пусть сегодня ты оступилась - завтра они оступятся под твоим натиском. твои приемы навылет, твои эйсы со второй, твои убойные бэкхенды и форхенды ставят в тупик "королев" - ибо ты будущая королева. опыта не хватило? а что эта битва как не опыт? победы уже в очереди за тобой стоят. просто не останавливайся - и все будет. и шлемы, и вершины, и звания и почет и уважение. хотя с последним у тебя и так проблем нет. Ты наша звезочка - и МЫ В ТЕБЯ ВЕРИМ!
я кончил, наливай по третьей
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
IlBi
Как она играет, ШИКАРДОС!) Умница, успехов дальше, все победы еще впереди! А такой опыт многого стоит.
I_LOVE_UKRAINE
Нехай перевірять лінійного, чи випадкова була його помилка на Таї.
Після того, як судейка змусив прегравати вже виграну Даяною подачу Плішкової - в мене виникло таке враження, що вона ледь не розплакалась і не дивно - фактично вкрали перемогу!
Нехай ставлять систему фіксації мяча автоматиичну і цмх крикнів "аутових" - не буде потрібно!
0108niko_and
Гра була бомбезна!!! Особливо завершення 2 сету. Гра була! Даяночка наснаги та дальших перемог!!!
VITASS
и все же хочу увидеть количество виннерсов Даяны. Это нечто.
В игре появились бойцовские качества. прогресс налицо. все еще в переди. И мы будем тому свидетелями. вот ничуть не грустно от поражения - ибо вижу потенциал огромный и желание
Vladislav Pohily
То чувство, когда победа просочилась между пальцами. Но это спорт, здесь такое сплошь и рядом. Главное, что игра есть, а значит и результаты придут.
Stanislav Matusevych
Очень жаль. Первая победа над топ-10 была совсем рядом. В Риме Даяне будет сложнее, там корты медленнее.
К сожалению, шансы на 5 поражений украинок в первом круге все увеличиваются.
vit-2
Глянув у запису матч Даяни, бо відлучався з дому. Просто шикарна гра вийшла, особливо у виконанні Ястремської:
- коли проходила перша подача, велика кількість виграшу очка віннерсом другим ударом;
- шикарні прийоми навиліт навіть першої подачі Плішкової, насамперед у перший квадрат (над другим треба ще попрацювати);
- ці бомби навиліт із форхенда просто вражають.
Жаль що Даяні не вдалося сьогодні перемогти, але вона точно не програла, принаймі для українських вболівальників. Гра Ястремської дарує фанам тенісу багато позитивних емоцій, залишилося ще попрацювати над своїми сильними і не дуже сторонами, щоб додавати потрохи в усіх компонентах. Треба Даяні і іншим нашим юним дівчатам вже доводити до перемоги матчі, в яких вони виграли перший сет (Дая з Гергес, Мугурусою, зараз Плішкова). Серія Осаки, яка перервалася нещодавно на позначці, здається, 60+ таких матчів у поміч українкам як це робиться.

Трохи не щастить Даяні з жеребом. Навіть не уявляю що б вона зробила з тою Пермантьє на корті. Це не камінь у город Еліни, але наслідки тривалого часу без тренувань і ігор далися взнаки.
Гра вийшла просто чудова, особливо на фоні матчу іншої чешки-сестри. Але в Марти ще є трохи часу (по віку 2 роки) до Даяни щоб підтягнути свій рівень. Та ж Ястремська розкрилася аж у 18.
Даяні трохи більше фарту з жеребкуванням, пройти на наступному турнірі нарешті те перше коло і далі Ястремська вже розіграється.
Сергей Богданов
Я в бешенстве очень обидное поражение, не хватает Даяне хладнокровия, победа была очень близко на этом турнире разыгрываются большие призовые и деньги увы. дальше уже без Даяны и серия поражений в первом круге продолжается, что радует это отрезки игры высочайшего уровня и за счет чего дальше Дая может прогрессировать
romeoboss50
Не ну сука зла не хватает уже вторая вылетела что за хрень хорошая была игра особенно в первом сете
у Янны,а потом Плишковой судьи стали всячески допомогат в итоге наша Даянушка в пролете уже 2 за сегодня
Сан Саныч
Две "Звезды" наши вылетели,кто следующий