Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 травня 2019, 01:16
24194
23

Блискучий постріл Компані приніс Манчестер Сіті перемогу над Лестером

Команді Хосепа Гвардіоли залишилося зробити останній крок до захисту чемпіонського титулу

| Оновлено 07 травня 2019, 01:16
24194
23
Блискучий постріл Компані приніс Манчестер Сіті перемогу над Лестером
twitter.com/LCFC
Для когось звітний понеділок став початком чергового робочого тижня, а ось для шанувальників та небайдужих до англійського футболу, цей день був визначальним.
 
Остання гра тридцять сьомого туру Англійської Прем'єр-ліги, для якої календарем змагань був навіть виділений окремий день, проходила на полі «Етіхад Стедіум» у Манчестері, де місцевий «Манчестер Сіті» під керівництвом Хосепа Гвардіоли міг максимально наблизитися до захисту чемпіонського титулу. Для цього «містянам» було необхідно, будь-якою ціною, обіграти «Лестер Сіті».
 
За кілька днів до цього протистояння інший учасник чемпіонської гонки в Англії – «Ліверпуль», зумів в черговий раз очолити турнірну таблицю, здобувши вкрай непросту перемогу над «Ньюкасл Юнайтед» (3:2). Відразу після тієї зустрічі команді німецького фахівця Юргена Клоппа належало відправитися на підготовку до повторного протистояння в Лізі Чемпіонів УЄФА проти каталонської «Барселони». Тому, за грою прямого конкурента на внутрішній арені доводилося спостерігати відразу після чергового щільного тренування.
 
З цієї точки зору, «Манчестер Сіті» було трохи простіше, адже участь колективу Гвардіоли в єврокубках було достроково припинено зусиллями лондонського «Тоттенхема», що дозволило «Місячним котам» зосередитися виключно на захисті чемпіонського титулу. Також не менш важливе досягнення (останнім повторним переможцем АПЛ був «Манчестер Юнайтед» в сезоні 2007/2008 років, якому потім вдалося виграти і третій титул поспіль, рік по тому). Однак на шляху «містян» стояли досить «хитрі лиси», які вже ні на що не претендують в поточному сезоні, однак завжди готові «обікрасти» свого суперника на предмет життєво важливих набраних пунктів.
 
Найскладніше в цей вечір було бути фанатом «Ліверпуля». Єдиною втіхою шанувальникам «скаузерів» була вкрай впевнена гра «Лестера» практично у всіх часових фрагментах поєдинку, проте під тиском «Манчестер Сіті» можуть вистояти лише одиниці, і рано чи пізно свій м'яч «лисиці» точно б пропустили. У такій ситуації залишалося лише одне – сподіватися на швидкість Варді та атакуючої лінії під час контратак гостей, але і футболісти, які відповідали за їх прийом з боку підопічних Гвардіоли, були підібрані максимально грамотно. Фланги Уокер – Зінченко практично нічого не дозволили зробити парі Медісон – Олбрайтон, які і відповідали за темп розвитку атаки «Лестера».
 
Багато хто скаже – Венсан Компані – головний герой поєдинку для «містян»! І такі висловлювання цілком мають право на існування. Ось тільки не лише одним моментом під час другої половині запам'ятався капітан «Манчестер Сіті». Якщо добре пригадати, то саме він кинувся під м'яч після удару Рікарду Перейри, який своїм моментом відкривав перелік небезпечних ситуацій в штрафних майданчиках у цьому протистоянні.
 
На доведення атаки до завершального удару у підопічних Гвардіоли втрачалося, в середньому, практично десять ігрових хвилин в першому таймі, що явно не дозволяло їм почувати себе впевнено в тій ситуації, коли час виступав не на їхньому боці. Досить довго момент з ударом Філа Фодена залишався єдиною роботою Каспера Шмайхеля на лінії воріт. Так тривало аж до удару головою від Куна Агуеро, який відправив м'яча у поперечину, рикошетом від якої він був спрямований за лінію воріт, проте так її й не перетнув. Саме Шмейхель і став на шляху цього рикошета.
 
У другому таймі «Сіті» був уже більш продуктивним, але залишався досить марнотратним. Бач, Бернарду Сілва завершить свій черговий сольний прохід з флангу жахливим по точності виконання ударом, або Рахіму Стерлінгу в декількох ситуаціях поспіль заманеться пробивати по воротах з будь-якого положення, замість очевидної передачі на партнерів по команді.
 
Ближче за всіх до голу був Кун Агуеро, але Каспер Шмейхель не дозволив йому проштовхнути м'яч з носка в сітку після серії безглуздих відскоків від Магуайра, що заплутався у власних ногах .
 
І відразу після цього епізоду трапилася справжня футбольна магія. «Лестер» щільно окопався у власному штрафному майданчику, а Емеріку Ляпорту не залишалося нічого іншого, окрім як підключати Компані до розіграшу м'яча на чужій половині. Перед Венсаном не було відкритих партнерів по команді, що означало тільки одне – треба готувати дальній удар. Не відомо, скільки саме тренував даний компонент капітан «Манчестер Сіті», але свій перший гол з-за меж штрафного в кар'єрі йому довелося забити саме в такому важливому поєдинку. Та ще й який! М'яч влетів від поперечини в правий верхній кут – 1:0, залишалося лише утримати здобуту перевагу.
 
Футбольна доля гравців річ досить цікава. Келечі Іхеаначо виявився не потрібним Хосепу Гвардіолі, в результаті чого був змушений шукати кращої долі вже в складі «Лестера». Хто б міг подумати, що саме завдяки його промаху із вбивчої позиції «городяни» максимально наблизяться до заповітного захисту чемпіонського титулу. Залишився один матч ...
 
В останньому, тридцять восьмому за ліком, турі англійської Прем'єр-ліги «Манчестер Сіті» проведе виїзний поєдинок проти «Брайтона», а «Лестер Сіті» зіграє вдома проти «Челсі».

Англійська Прем’єр-ліга. 37-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Лестер Сіті» – 1:0

 Компані, 71.

 Д. Сільва, 22, Компані, 44, Жезус, 89 – Магуайр, 35, Іхеаначо, 90.

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Зінченко, Ляпорт, Компані, Уокер – Д. Сільва (Стоунз, 90+1), Гюндоган, Фоден (Сане, 56) – Стерлінг, Агуэро (Жезус, 85), Б. Сілва.

«Лестер Сіті»: Шмейхель – Чілвелл, Магуайр, Еванс, Перейра – Ндіді – Меддисон (Іхеаначо, 80), Чоудхарі, Тілеманс (Барнс, 75), Олбрайтон (Грей, 85) – Варді.

Арбітр: Майкл Леслі Дін (Уіррал, Англія).

Стадіон: Етіхад Стедіум (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 19 (5) – 7 (2)
Кутові: 11 – 0
Оффсайди: 2 – 0.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-ЛЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C
 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cucumber
не перестаю восхищаться Премьер лигой.
Kangoo Dingoo
Компані, Лапорт і Зіна - найвищі бали по Whoscored
Iniesta-73.
Походу МанСити чемпионство не отдаст!
ManUtd
Агуеро не зможе, Компані допоможе) Гол дійсно красень
cucumber
Пронесло! Матч конечно заставил понервничать Пепа и всех болельщиков МС. Как Ливерпуль с Ньюкаслом, сегодня МС и Лестер рубились по полной программе. И ничего не было ясно до финального свистка.
TimurKhAI
Жаль, Лестер мог ещё раз вписать себя золотыми буквами в историю АПЛ: если бы они подарили Ливерпулю первую за последние 30 лет победу в АПЛ – это было бы, конечно, не настолько эпично, как собственный титул в 2016-м, но тоже очень круто
I_LOVE_UKRAINE
Це звісно не УПЛ, але дивитись можна. Зіна норм зіграв!
Maradona
з перемогою МС
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
КуцТВ
Хоть желал победы Ливерпулю в АПЛ и ман сити не особо-то и сотворили моментов, но однозначно гол шикарен.
Vadim Bublik
Лівер шкода знову 2
Denmark1107
Аха-ха-ха-ха...
Всі, хто коментував за Ліверпуль, з натякаючи про прихильність Червоному клубу, включаючи мене, всі з мінусами. А цестерновські бібізяни вочевидь з безмежними, -и@ать ваш нюх- +++++++++.
Жаль, що неможливо ваше кодло задизлайкати су4і інфузорії.
alex128
Блин, еще один идиотизм вылазит боком. Я про три очка за победу.
Отмените нах этот бред, давно уже с ничьими никто не борется.
Быть бы Ливеру чемпионом заслужено, а то всего с одним поражением -
будет вторым!?
Denmark1107
Цеж треба такому відбутись , що бельгійське поліно, яке ледь рухається, нанесло такий удар. Нічого подібного він не повторив би навіть з 10000 разів. Точно, піпетка-коуч відвідав якогось колдуна. Ну, не може такого бути, щоб і Тоттенґем, маючи 4 виходи віч-на-віч, не забивав, та й ще багато де, і все для цієї шейховської цистерни сходило з рук.