Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2019, 12:08
7460
0

Осічка Динамо, камбек Чорноморця та криза Карпат

Найцікавіші події 27 туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 травня 2019, 12:08
7460
0
Осічка Динамо, камбек Чорноморця та криза Карпат
Динамо від Шурика

Чемпіонат країни після звітного туру зробив не тільки черговий крок до фінішної стрічки, а й вставив свої вагомі «п'ять копійок» в виродження медальних інтриг. Схоже, що на чемпіонській і «бронзовій» гонках можна остаточно ставити хрест. А ось за четверте місце, схоже, буде серйозна боротьба. Втім, як і за своє місце під сонцем у другій шістці.

Матч туру

Поєдинок на «Олімпійському» обіцяв стати складним і для господарів, і для гостей. Кияни були збентежені черговими кадровими втратами, олександрійці - поразкою в попередньому турі в «головному поєдинку сезону» (за словами Володимира Шарана). Матч повністю виправдав попередні розклади. «Динамо», у складі якого вийшли відразу п'ять резервних гравців (Бущан, Шабанов, Кравченко, Андрієвський, Цитаішвілі), не змогло диктувати умови досвідченому супернику, який вміло закрився на своїй половині поля, проводячи контратаки. Вкотре доводиться констатувати, що команда Хацкевича не володіє ні достатнім тактичним інструментарієм для зламування ешелонованої оборони, ні необхідним кадровим резервом. А ось гості, схоже, зробили висновки з провалу в грі з «Зорею». Підсумок - закономірна нічия, яка, схоже, поховала відразу дві медальні гонки - і чемпіонську, і «бронзову».

Заміни туру

Після матчу наставник олександрійців Володимир Шаран зазначив, що вперше у своїй тренерській практиці зіткнувся з необхідністю проводити відразу три вимушені заміни. Ще в першій половині гри через травми були замінені Лучкевич та Цуріков, а на 54 хвилині зустрічі, знову-таки через пошкодження, Шарану довелося замінити і Шендрика. Але футболісти, які вийшли на заміну (Гречишкін, Ковалець і Дедечко), каші не зіпсували.

Гравець туру

Фото Динамо від Шуріка

Вирішальний внесок у позитивний результат для «Олександрії» вніс воротар команди Паньків. Юрій проводить один з кращих сезонів у своїй кар'єрі, і нерідко на своїх плечах, практично поодинці, витягує важливі поєдинки. Щось подібне сталося і цього разу. Голкіпер «Олександрії» в цьому поєдинку був суцільна надійність і впевненість, а його сейв після удару Кравченка заслуговує на потрапляння в хрестоматію.

Слова туру

 Після закінчення гри на НСК «Олімпійський» стриманий, як правило, в оцінках і характеристиках наставник динамівців Олександр Хацкевич висловився досить неоднозначно з приводу чемпіонської гонки: «Теоретично поки залишаються шанси. Ще 5 турів у нас залишаються. Медалі вже і так давно повісили на шию команді, яка зараз йде на першому місці».

Карнавал туру

У заявці на матч «Шахтар» - «Львів», найбільш «бразильських» колективів чемпіонату, виявилося відразу 15 бразильців. Шестеро в складі лідера чемпіонату (Ісмаїлі, Патрик, Нем, Маркос Антоніо, Тайсон і Тете), і відразу дев'ять - у складі «городян» (Вісенте, Пернамбуко, Муріло Вінісіус, Ліпе, Альваро, Педро Вітор, Бруно, Шина і Сабіно). Саме «чарівники м'яча» зіграли вирішальну роль в цьому поєдинку. Правда, справжнього бразильського протистояння в цій грі не вийшло: латиноамериканці «Шахтаря» виявилися на голову вище в плані майстерності.

Асистент туру

Фото ФК Шахтар

Левову частку успіху «Шахтаря» в розгромній перемозі над «Львовом» можна сміливо покласти на «рахунки» Тайсона. Капітан «гірників» встиг взяти участь практично у всіх гольових комбінаціях. На його рахунку - відразу три результативні передачі. Тайсон в черговий раз довів, що є не тільки провідним футболістом чемпіонів країни, а й незамінним виконавцем команди.

Цифра туру

Після матчу зі «Львовом» донеччани не тільки зміцнили свої позиції на чолі турнірної таблиці, але і збільшили і без того значні результативні серії. «Шахтар» продовжує простувати без поразок по чемпіонату з 11 серпня минулого року. За цей час «гірники» не програли в 24 поєдинках поспіль. Збільшилася і «суха» серія команди Фонсеки: вона досягла рекордних для клубу 924 хвилин.

Інтрига туру

Єдина інтрига, яка живіша за всіх живих в першій шістці - хто ж фінішує на четвертому місці, що дає певні преференції при жеребкуванні в кваліфікації Ліги Європи. Після попереднього туру, в якому «Зоря» впевнено перемогла на виїзді в Олександрії, а «Маріуполь» програв «Шахтарю», здавалося, що луганчани не тільки відновили статус боротьби за бронзу, але, як мінімум, відчепили азовців від зазіхань на залізобетонне четверте місце. Щоб такий стан речей з де-факто перетворилася на де-юре, команді Вернидуба потрібно було вдома перемогти підопічних Бабича. І справа в капелюсі. Але «Маріуполь» виявився проти. Сильно проти. Гості перемогли, причому заслужено. І питання про те, хто ж фінішує на четвертій позиції, залишається відкритим.

Банер туру

Фото ua.tribuna

Нечисленних (м'яко кажучи) уболівальників на грі «Олімпік» - «Ворскла» трохи розважив банер фанів гостьової команди. Вони вивісили невеликий плакат з написом «Боже, допоможи». Напевно, таким чином полтавці намагалися залучити вищі сили допомогти команді продовжити набирати очки в чемпіонаті, адже тільки в минулому турі бронзовий призер минулої першості перервав тривалу серію без перемог. Вболівальницький заклик спрацював частково. «Ворскла» перемогти не змогла. Але й не програла. А якщо врахувати перебіг матчу, то таким результатом гості можуть бути цілком задоволені.

Камбек туру

Феєричний поєдинок в Чернігові видали «Десна» і «Чорноморець». На кону господарів стояв виключно престиж, тоді як у гостей - можливість вибратися з останнього рядка в турнірній таблиці. Незважаючи на те, що зустрічалися перша і остання команди другої шістки, визначати однозначного фаворита цього поєдинку поспішати не треба. Тому що деснянці невдало виступають саме в рідних стінах, до того ж вони втратили мотивацію. А ось «моряки» більш успішно грають на виїзді. Та й з настроєм у них все в порядку. Спочатку повними господарями ситуації були підопічні Рябоконя. Однак, повівши в рахунку, вони відразу ж якось втрачали інтерес до подій, що дозволяло одеситам відіграватися. Коли рахунок на 86 хвилині став 2:2 (обидва м'ячі в «Чорноморці» забив Вільхамссон), здавалося, що гра так і закінчиться. Але в самому кінці поєдинку гості зуміли забити двічі (на 90 і 90+4 хвилинах), здобувши видовищну і результативну перемогу.

Провал туру

«Карпати» не можуть виграти вже в четвертому матчі поспіль. Цього разу команда Фабрі Гонсалеса в рідних стінах не встояла в грі проти «Арсеналу». З львівським колективом відбувається щось недобре. За підбором виконавців «Карпати» явно не гірше практично всіх своїх суперників по другій шістці, але ні гри, ні мотивації. Та й з дисципліною щось незрозуміле - вилучення ще в першому таймі заробив Швед. При такому ставленні до справи львів'янам буде дуже складно уникнути перехідних матчів. 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 20 квітня 2024, 00:01 1
ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «галактікос» вийти у півфінал

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.