Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 05 травня 2019, 22:26
7417
13

Мадрид. Костюк завершила виступи на турнірі

16-річна українка в трьох сетах поступилася Христині Плішкова з Чехії

| Оновлено 05 травня 2019, 22:26
7417
13
Мадрид. Костюк завершила виступи на турнірі
Jimmie48 Photography. Марта Костюк
Українська тенісистка Марта Костюк (№320 WTA) програла перший матч основної сітки на грунтовому турнірі серії Premier Mandatory в Мадриді.
 
У третьому для себе поєдинку на турнірі 16-річна українка, яка стартувала з кваліфікації, поступилася Крістіні Плішковій (№85 WTA) з Чехії.
 
Мадрид. Перше коло
Крістіна Плішкова (Чехія) - Марта Костюк (Україна) - 3:6, 6:3, 6:2
 
 
Після двох матчів кваліфікації хотілося подивитися гру Марти «вживу». Але до кінця зрозуміти в якій вона зараз перебуває формі так і не вдалося.
 
У першому сеті проти другої за силою Плішкової Марті вдавалося вигравати більше очок, але це стало результатом провальної гри Крістіни: 6 подвійних помилок, 42% першої подачі зробили свою справу. Далі вона заграла впевненіше, а Костюк не змогла додати. Все-таки два матчі кваліфікації забрали багато сил, і не тільки фізичних.
 
У другій партії гра йшла до рахунку 4:3 на користь Плішкова, після чого у Марти шансів не було, в третьому - аналогічна ситуація сталася навіть раніше. Після 2:2 Костюк під нуль програла 3 гейми + три очки на своїй подачі (15 поспіль), далі було два нереалізованих матчболи чешки і логічне завершення поєдинку.
 
В цілому, очікування були більшими, ніж те, що ми побачили. Тим більше проти такої суперниці. Але радує те, що Марта потихеньку повертається, тому продовжуємо вірити і чекаємо нових перемог.
 
У другому колі Плішкова гратиме проти Донни Векич з Хорватії.
 
Раніше турнір також покинули Еліна Світоліна, Даяна Ястремська та Леся Цуренко. Катерина Козлова свій матч виграла.
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Хоть один матч Марты удалось посмотреть. Радости от того немного. Впечатления следующие. Марта играет либо в свой юношеский теннис "бей-беги" с некоторым количеством красивых розыгрышей и большинством простых ошибок, либо в бричековские перекидывания мяча через сетку в надежде на ошибку соперницы. Чередуются эти два состояния чуть ли не рандомно, и ни одно из них во взрослом теннисе успеха принести не может. Год про...терян, пока ничего страшного в этом нет, но пора уже самой Марте задумываться над своим будущим, а ее родителям - над нормальной академией и нормальным тренером. Да, это огромные расходы, но глупо вбабахать в детстве кучу денег в большой талант дочери, а ближе к совершеннолетию начать на ней экономить.
Пока на серьезных турнирах Марте делать нечего, нужно работать над собой и играть в ITF. Не отказываясь от WC, если таковые будут, но и не забывать о лимите.
Сергей Богданов
Быстро для нас закончился праздник тениса на этом престижном турнире, обидно, осталась Катюша и то думаю не надолго
Vladislav Pohily
Не задался денек...
Vladdal
Да не нойте вы. Дайте чуток девочкам подрасти - они Плишковым ещё не раз вернут.
Алина Бабенко
Гори сарай, гори и хата. Сколько мячей в конце проиграла бездумно лупя в ауты. Ну не идёт сегодня игра в линию, подожди, успокойся, поперебивай мячик через сетку, авось и атака какая-то нарисуется, или соперница ошибётся. Но нет.
Natam69
На мою думку треба почекати. Рано робити висновки. Інтуїтивно вірю в Марту, тому що бачила її гру цікаву, технічну, гостру. Звичайно, що треба толкового тренера, який допоможе розкрити потенціал. Вчора вона вже в першому сеті виглядала втомлена. Чому? Не знаю. Чекаємо наступного турніру. Але вона сама сказала, що не знає про свої подальші плани.
0108niko_and
Що тут коментувати? Марта через 1г.20хв. гри видохлась, тупо здохла та ледве ноги волочила. А тут пі...арять, що в неї якась фізпідготовка з дитинства??? Те що вона сальто робить - це не факт, що є талант до тенісу. У мене джингарік (хом"як) теж сальто робив. Але у мене вистачило розуму його на теніс не віддавати))))