Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 05 травня 2019, 00:57
4539
0

«Резервний» склад Барселони поступився Сельті

Вальверде ризикнув, випустивши на поле кількох випускників «Ла Масіі», однак помилився з вибором

| Оновлено 05 травня 2019, 00:57
4539
0
«Резервний» склад Барселони поступився Сельті
twitter.com/RCCelta
Приємно навідуватися до портового іспанського містечка Віго, вже забезпечивши собі титул чемпіона поточного розіграшу Ла Ліги. У цьому сезоні «Барселона» виявилася набагато стійкішою перед непростими викликами, ніж прямі конкуренти, а тому, вже за три тури до кінця точно знала, що на внутрішній арені перед каталонцями відкривається цілий каскад можливостей для тренерських експериментів.
 
На виїзну гру проти «Сельти» Ернесто Вальверде істотно «омолодив» свій стартовий склад відразу декількома гравцями з академії клубу, компанію яким склали футболісти, чиє ім'я вдавалося рідко побачити навіть у розширених заявках на вирішальних відрізках сезону.
 
Для «кельтів» цей поєдинок був однією з «рятівних соломинок», за які продовжують відчайдушно хапатися підопічні Франсіско Ескріби в надії уникнути попадання до зони вильоту по завершенню розіграшу національної першості.
 
На щастя, для господарів, зв'язок між гравцями молодіжного складу і найближчого резерву каталонців ще не настільки сильний, щоб нав'язати серйозну боротьбу представникам Ла Ліги. «Барселона» і близько не була схожа на типову себе, програвши практично в кожному компоненті, крім, хіба що, точності передач.
 
Відлік гольових моментів для гравців «кельтів» можна вести від спроби Максі Гомеса відправити м'яч у ближній кут, приборкавши м'яч після передачі Рубена Бланко зі штрафного господарів, проте до створу воріт даний удар так і не припав, а Сіллессенну не було необхідності вступати в гру.
 
Єдину серйозну загрозу за весь тайм у штрафному Бланко зумів створити Ваге, коли ударом низом з гострого кута завершував передачу з правого флангу, але голкіпер «Сельти» не дав приводу засумніватися у власній надійності, ногами відбивши загрозу.
 
Двічі до перерви в епізодах усередині своїх володіннь був вимушений брати участь і Сіллессен. Голландець зіграв максимально спокійно в моменті з ударом з-за меж штрафного від Буфаля, а також парирував загрозу під час удару головою у виконанні Араухо.
 
У другій половині гра каталонців і зовсім втратила всі вигадливі віддінки, а разом з ними зникли і останні натяки на зіграність в лініях. Цим не втратив можливість скористатися суперник, і вже на початку другого тайму Араухо вдалося відкрити рахунок, ударом в падінні завершивши серію рикошетів у чужій штрафній. Цікавий епізод з токи зору суддівського рішення, адже, навіть за умови втручання VAR, арбітру знадобилося близько п'яти хвилин, щоб остаточно упевнитися в тому, що п'ята (!) центрального захисника господарів перебувала до воріт суперника ближче, ніж ігрові частини тіла суперників, у моменті з вирішальним відскоком. Як підсумок, взяття воріт було скасовано.
 
Справедливо було дане рішення, або ж ні – розсудили наступні хвилини зустрічі. «Сельта» ще кілька разів сходила в бойову розвідку на чужу половину поля, після чого, цілком в рамках правил, зуміла-таки відкрити рахунок. Ріяд Будебуз з правого флангу м'яко накинув м'яча до правого кута воротарського майданчика, звідки Максі Гомес завдав чудового удару в один дотик у ближній кут.
 
Залишалося приблизно п'ять хвилин до кінця зустрічі, коли м'яч і рука правого захисника каталонців Ваге зустрілися у штрафному гостьової команди. Знову втрутилася VAR, яка допомогла арбітру прийняти правильне рішення щодо призначення пенальті у ворота Сіллессена. До м'яча підійшов Яго Аспас, і точним ударом в правий нижній кут підвів риску під «дорослим» іспитом для «молодої Барселони».
 
У наступному турі каталонська команда в рідних стінах зіграє проти «Хетафе», а на «Сельту» чекає непростий виїзд до «Більбао», де їм доведеться зустрітися з місцевим «Атлетиком».

Чемпіонат Іспанії. 36-й тур.

«Сельта» – «Барселона» – 2:0


 Гомес, 67, Аспас, 88

 Буфаль, 31 – Вермален, 14, Умтити, 29, Тодібо, 55, Боатенг, 73, Відаль, 79

«Сельта»: Бланко – Оласа, Араухо, Кабраль, Мальо – Буфаль (Мендес, 72), Лоботка, Будебуз (Хосабед, 85), Окай – Гомес (Белтран, 90+2), Аспас.

«Барселона»: Сіллессен – Вермален, Умтіті, Тодібо (Мурільо, 70), Ваге – Артур (Відаль, 62), Пуч, Аленья – Дембеле (Колладо, 6), Боатенг, Малком.

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес (Мурсія, Іспанія)

Стадіон: Балаідос (Віго, Іспанія).

Удари (у площину): 14 (6) – 8 (1)
Кутові: 11 – 1
Оффсайди: 2 – 1.

СЕЛЬТА-БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C
 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 33
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Відомо, хто замінить Ф'юрі у бою з Усиком, якщо Тайсон знову травмується
Бокс | 22 квітня 2024, 14:37 1
Відомо, хто замінить Ф'юрі у бою з Усиком, якщо Тайсон знову травмується

На поєдинок з українським чемпіоном може вийти Філіп Хргович

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.