Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 05 травня 2019, 15:42
16771
3

Ліверпуль переміг в Ньюкаслі, але втратив Салаха

Команда Клоппа вирвала перемогу в кінцівці матчу і піднялася на вершину турнірної таблиці

| Оновлено 05 травня 2019, 15:42
16771
3
Ліверпуль переміг в Ньюкаслі, але втратив Салаха
У матчі 37-го туру чемпіонату Англії «Ліверпуль» на виїзді здобув непросту перемогу над «Ньюкаслом».
 
Гості відразу ж захопили ініціативу, ось тільки з ударами у них усе складалося не найкращим чином. Однак після подачі кутового Александером-Арнольдом помилку допустили захисники «сорок». Вони розступилися і не завадили ван Дейку без перешкод пробити головою в порожній кут воріт - 0:1.
 
Втім, «Ньюкасл» швидко зрівняв рахунок. Розмашиста контратака завершилася ударом Рондона - м'яч потрапив в руку все тому ж Александеру-Арнольду, але відскочив до Атсу. Арбітр взяв паузу - і ганський вінгер добив м'яч у сітку. Це був перший гол Крістіана в останніх 40-ка поєдинках - 1:1!
 
І знову глядачам недовго довелося чекати небезпечного моменту. Перес міг вивести господарів вперед, але пробив у поперечину із забійної позиції. На це «червоні» відповіли голом. Знову відзначимо Александера-Арнольда. Від бічної лінії він послав м'яч до штрафного, а там Салах в дотик пробив у дальній кут - 1:2. «Ліверпуль» став першою командою в історії АПЛ, в якій відразу два захисника віддали більше 10-ти гольових передач за сезон: у Александера-Арнольда і Робертсона тепер по 11 асистів! А гол для єгиптянина став ювілейним, 100-м в європейських чемпіонатах (56 - в АПЛ, 35 - в італійській Серії А і 9 - в швейцарській Суперлізі).
 
У другому таймі гості продовжували володіти перевагою, але... пропустили. Після кутового захисники не зуміли вибити м'яч подалі, Манкільо головою скинув м'яч до карного майданчика, і Рондон розстріляв ворота - 2:2!
 
«Ліверпуль» помчав уперед, але в зіткненні з голкіпером травму отримав Мохаммед Салах. Йому довго надавали допомогу, і в результаті забрали з поля на ношах. Арбітр компенсував 8 хвилин, проте підопічним Клоппа вистачило б і основного часу. На 86-й хвилині Орігі головою продовжив політ м'яча після навісу Шакірі зі штрафного - 2:3! До слова, це був 12-й гол команди, забитий гравцями з лави запасних - більше не забивала жодна команда Прем'єр-ліги!
 
«Ліверпуль» набрав 94 очки і вийшов на перше місце в турнірній таблиці. 7 травня команда вдома прийматиме «Барселону» в матчі-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів. У «Ньюкасла» 42 бали і 14-й рядок. 12 травня команда Рафи Бенітеса їде в гості до «Фулхему».
 
Англійська Прем'єр-ліга, 37-й тур.
 
«Ньюкасл» - «Ліверпуль» - 2: 3
 
 Атсу (21), Рондон (54) - ван Дейк (13), Салах (28), Орігі (86).
 
 Шер (45 + 2) - Мілнер (90 + 3).
 
«Ньюкасл»: Дубравка, Манкільо, Дамметт, Ласселлс, Шер (Муто, 90 + 1), Рітчі, Хейден, Юн, Атсу, Перес, Рондон.
 
«Ліверпуль»: Алісон, Ловрен (Мілнер, 83), ван Дейк, Робертсон, Александер-Арнольд, Вейналдум (Шакірі, 66), Фабіньо, Хендерсон, Салах (Орігі, 73), Старрідж, Мане.
 
Стадіон: «Сент-Джеймс Парк» (Ньюкасл-апон-Тайн, Англія).
 
Арбітр: Андре Маррінер (Бірмінгем, Вест-Мідленд, Англія).
 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digital_summer
Салах и Фирмино с Барсой не сыграют. Не, ну никто и не надеется на проход Ливера, но теперь матч будут играть для статистики
vit-2
Голи: орігамі (86)
Салаху здоров'я звісно, але вболівати буду за Зіну, що українець виграв ще 2 трофеї в цьому сезоні.
Vadim Bublik
А в итоге пр**рут все на свете.Жалко солидная тима.