Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 листопада 2019, 22:22
10058
43

Шахтар на своєму полі розгромив Львів

«Гірники» збільшили відрив від «Динамо» до дев'яти очок

| Оновлено 22 листопада 2019, 22:22
10058
43
Шахтар на своєму полі розгромив Львів
Виходячи на матч зі «Львовом», футболісти «Шахтаря» вже знали, що динамівці Києва втратили два очки у зустрічі з «Олександрією». Тому у разі перемоги підопічні Паулу Фонсеки впритул наближалися до завоювання чергового комплекту золотих медалей. До того ж, українським шанувальникам футболу, звичайно ж, пам'ятний матч другого кола нинішнього чемпіонату країни, коли «Львів» зумів у Харкові відібрати два очки у «Шахтаря». Так що у господарів поля була подвійна мотивація досягти успіху в цій грі.
 
Втім, львів'яни не проти були б знову поповнити свій очковий багаж. І, з огляду на проблеми зі складом лідера нинішнього чемпіонату, таке завдання для гостей представлялася цілком реальноим.
 
У «Шахтаря» з перших хвилин матчу на полі знову після дискваліфікації вийшов Тайсон, а замість Манора Соломона, який непогано зарекомендував себе в останніх іграх гірників, в центрі півзахисту гру розпочав Маркос Антоніо. Щодо львівського клубу, то, тут, очікувано, в старті вийшли відразу семеро бразильських легіонерів.
 
Вже на 6-й хвилині Веллінгтон Нем мав відмінний шанс вивести свою команду вперед, але в «ближньому бою» він програв дуель Олександру Бандурі. За три хвилини він же знову увірвався до штрафного майданчика гостей і в боротьбі з воротарем впав. Арбітр матчу порахував, що це була симуляція, показавши Нему жовту картку.
 
На 10-й хвилині двічі виручив львів'ян Олександр Бандура. Спершу він вчасно зреагував на удар з близької відстані Віктора Коваленко, і тут же відбив м'яч після додавання від Тайсона.
 
І все ж гірникам вдалося досить швидко повести в рахунку. На 17-й хвилині Ісмаїлі промчав по лівому флангу і віддав передачу в центр штрафного майданчика суперників на Жуніора Мораеса. Той пробив по воротах, Олександр Бандура м'яч відбив, але прямо у свого гравця Альваро, від якого круглий залетів у сітку.
 
«Шахтар» продовжував грати активно в атаці і на 22-й хвилині Жуніору Мораесу не вистачило якихось сантиметрів, щоб замкнути передачу від Веллінгтона Нема. Буквально тут же Віктор Коваленко небезпечно пробив впритул з лівої бокової штангою. І тільки на 27-й хвилині гості нанесли перший удар по воротах донецької команди, але м'яч полетів значно вище поперечини.
 
Після цього господарі поля взяли невелику паузу і гра трохи вирівнялася. Футболісти «Львова» стали більше часу проводити на половині поля «Шахтаря», який став відповідати швидкими контратаками. Одна з них на 34-й хвилині ледь не привела до другого голу, однак Жуніор Мораес, вийшовши один на один з Олександром Бандурою, пробив повз ворота.
 
За три хвилини команди обмінялися ударами по воротах. Спочатку Олексій Шевченко вибрав вірну позицію і забрав м'яч в руки після «пострілу» з-за меж штрафного майданчика Велозо, а потім Тайсон пробив повз ціль. І вже в компенсований час до першого тайму Маркос Антоніо завдав досить небезпечний удар в дальній кут, але Олександр Бандура у стрибку перевів м'яч на кутовий.
 
Майже відразу ж після перерви на 50-й хвилині Веллінгтон Нем втік від захисників «Львова» і, на відміну від початку матчу, цього разу чітко реалізував свій вихід віч на віч. Ще за чотири хвилини успіху досяг Сергій Болбат. Цікаво, що обидва рази партнерам асистував Тайсон.
 
Гра була практично зроблена, але гравці «Шахтаря» спіймали кураж і продовжували швидко убігати в контратаки, створюючи небезпечні моменти біля воріт гостей. Так на 62-й хвилині з передачі Жуніора Мораеса відзначився Віктор Коваленко. Могли ще забивати Тайсон, та Тете, який вийшов на заміну, але їм не вистачило зовсім трохи влучності. Втім на 76-й хвилині п'ятий гол у ворота «Львова» і знову після швидкої контратаки провів Алан Патрік.
Ось так, зовн легко і невимушено, донецький «Шахтар» виграв у «Львова» з рахунком 5:0 і збільшив відрив від «Динамо» до дев'яти очок.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур

«Шахтар» - «Львів» - 5:0
 
  Алваро (17, в свої ворота), Нем (50), Болбат (54), Коваленко (62), Патрік (76)
 
  Нем (9) - Борзенко (41)
 
«Шахтар»: Шевченко - Болбат (Бондар, 74), Матвієнко, Кривцов, Ісмаїлі - Коваленко, (Дентіньо, 78) Патрік, Маркос Антоніо, Нем (Тете, 65), Тайсон, - Мораес
 
«Львів»: Бандура - Вісенте (Насонов, 25), Адамюк, Борзенко, Алваро - Кадина, Парамонов, Пернамбуко (Шина, 64), Педро - Бруно, Липі (Сабіно, 53)
 
Арбітр: Ярослав Козик
 
Стадіон: «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sanja Lime
Можно смело поздравлять лучший клуб Украины с чемпионством!)) Браво Шахтер, даешь золотой дубль!)
Sanja Lime
Дырявые, как вам три года без чемпионств?) Сильно горит?))
Volk
Отличная игра, продолжайте в таком же темпе
Иван Верещагин
Всех болел Шахтера с победой!!!... , а болелам '' всю жизнь против Шахтера'' не позорьтесь, хоть себя уважайте...
Lion
Динамовские тролли и здесь ветку за@рали....
Это ветка Чемпиона, а не лузеров....
Sanja Lime
Короче, Шахтер с очередным, третим к ряду чемпионству! Дырявым только терпения, и ума капельку, чтоб признали наконец-то, кто является самым успешным клубом Украины)))
Sanja Lime
А где жекагомик? Без его скулежа скучно)))
Sanja Lime
Лан, еще раз поздравляю Шахтер с уверенной победой!) С дырявых нету времени угорать сегодня, до конца сезона еще, несомненно, будут возможности)))
mikmir1
"Шахта" давай трабл. Чемпіонство є, Кубок майже, за Суперкубок "зробіть" Київ
Koozmich
Даладна, говнякам ни одного пеналя не подарили? Удивительно. Судья наверняка не натурал)
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vitalikss86
Шахтар ще не Чемпіон! Нагадую що фіксується не різниця м*ячів, а очні зустрічі, Якщо Шахтар програє зорі вгостях (а він програє бо буде грати після фіналу Кубку України через три дні) , а ДК виграє у Харкові, то все буде вирішуватися в останньому турі в якому на Шахтар чекатиме дуже важкий виїзд до Львову (і не треба мінусувати)
nicksaf
Львов, Мариуполь и Арсенал --- это проахметовские клубы: биться с ДК и отдавать очки ШД. Чемпионат с такой ФФУ --это уже давно не соревнование, в основе которого лежит спортивный принцип.
Ваня
А що мега-форвард Чмораєс даже не забив?