Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBA
| Оновлено 24 липня 2019, 14:57
9167
2

Сауль Альварес – Деніел Джейкобс. Прогноз і анонс на бій

4 травня в Лас-Вегасі прихильники боксу побачать об'єднавчий бій у середній вазі

| Оновлено 24 липня 2019, 14:57
9167
2
Сауль Альварес – Деніел Джейкобс. Прогноз і анонс на бій
BoxingScene. Альварес і Джейкобс
4 травня в Лас-Вегасі на T-Mobile Arena володар титулів чемпіона світу WBC і WBA в середній вазі мексиканець Сауль Альварес (51–1–2, 35 KO) проведе бій проти чемпіона світу за версією IBF американця Деніела Джейкобса (35–2, 29 KO). На кону в об'єднавчому поєдинку стоять три пояси.
 
Цей поєдинок цілком може претендувати, щоб стати боєм року. Крім трьох основних чемпіонських поясів переможець дуелі отримає ще й спеціальний пояс від WBC – The Mayan Belt, який приурочений до національного мексиканського свята Сінко де Майо, що відзначається 5 травня.
 
28-річний Сауль Альварес має прізвисько «Canelo», що перекладається з іспанського як «кориця», так в Мексиці прийнято називати рудоволосих людей. Більше 50 перемог в його активі говорять самі за себе. Альварес відправляв британця Аміра Хана в серйозний нокаут, здолав кубинця Ерісланді Лару, пуерторіканця Мігеля Котто і багатьох інших сильних бійців. Лише непереможний Флойд Мейвезер зумів переконати суддів у своїй перевазі над Канело у вересні 2013 року.
 
Сауль відібрав пояса WBA Super і WBC у казахстанця Геннадія Головкіна в результаті двох напружених поєдинків. Перший бій у вересні 2017 року завершився внічию, що є рідкісним для боксу результатом. Знадобився повторний бій, і через рік у другому поєдинку двоє з трьох суддів все-таки віддали перевагу мексиканцю. Потім Канело встиг захистити пояс WBA від посягань британця Рокі Філдінга, відправивши того на поміст рингу вже в третьому раунді.

Сауль Альварес зазначив принциповість суботньої зустрічі: «Цей поєдинок проходить напередодні Сінко Де Майо, національного свята Мексики, тому настільки важливий для мене. Я не сумніваюся, що опинюся переможцем, і мені залишиться всього один крок до звання абсолютного чемпіона світу в середній вазі».
 

32-річний Деніел Джейкобс має 35 перемог на профі-рингу. Цікаво, що в 2011 році у нього була діагностована остеосаркома, форма раку кісткової тканини. На думку лікарів, про повернення в бокс не могло бути й мови. Однак Деніел здолав рак, повністю видужав і повернувся в бокс, проводячи фантастичну кар'єру. З 2014 по 2017 рік Джейкобс володів поясом чемпіона світу WBA і успішно захищав його кілька разів, поки не зустрівся з Головкіним, якому поступився в результаті підрахунку суддівських записок.
 
Єдиної поразки саме від Джейкобса в жовтні минулого року зазнав в титульному бою українець Сергій Дерев'янченко, який буде з інтересом стежити за суботнім поєдинком. Є шанс, що він знову побореться за пояс IBF з переможцем цього протистояння.
 
Джейкобс перед боєм говорить: «Я давно чекав цієї можливості. Можливості досягти величі на рингу. Я завжди вірив, що можу перемогти Канело, і 4 травня я отримаю шанс показати це. Майже чотири роки Канело не бився з претендентом з США. Це буде грандіозна подія, яка, я впевнений, зробить мене найсильнішим спортсменом середньої ваги на планеті».
 
Церемонія зважування
 
Під час зважування боксери поштовхалися і ледь не влаштували бійку завчасно.
 

Прогноз на бій

Канело є фаворитом завдяки техніці і досвіду великих боїв. Але на кону – три пояси чемпіона світу, а значить, бій не буде для нього простим. Джейкобс – не подарунок, покликаний відбувати номер. Його майстерність і габарити дозволяють відчувати себе впевнено в рингу. Американець має перевагу над суперником у зрості (182 см проти 173 см), розмаху рук (185 см проти 179 см). Втім, навіть сам Деніел вважає, що для перемоги йому потрібно буде нокаутувати суперника. В такий розвиток подій віриться не надто. Швидше за все, боксери пройдуть повну дистанцію бою, і певна перевага в суддівських записках буде на боці Канело. Для нього справа честі – перемогти напередодні національного мексиканського свята.
 
Рекомендована ставка – перемога Сауля Альвареса за очками.
Микола Степанюк
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Автору прогноза мои поздравления. А я все же склонялся к досрочке от Альвареса, но ошибся
vizuals
Согласен, переработать техничного Альвареса размашистому Джейкобсу не удастся, да и на обострение он не пойдет, А по исходу боя, думаю, что Альварес нокаутом после экватора боя. Он слишком искушенный панчер, который будет часто попадать. Джейкобс - не Головкин, так просто для него это не пройдет.