Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2019, 23:49
12626
30

Шахтар в більшості мінімально обіграв Маріуполь

Гості по ходу матчу не реалізували два пенальті

| Оновлено 28 квітня 2019, 23:49
12626
30
Шахтар в більшості мінімально обіграв Маріуполь
Обидві команди вийшли на цей матч далеко не в оптимальних складах. Господарі поля не змогли задіяти футболістів, орендованих якраз у «Шахтаря» (Олександра Піхальонка, Олександра Зубкова, Андрія Борячука) плюс дискваліфікованого Олексія Бикова і травмованого Валерія Федорчука, а Паулу Фонсека з різних причин не дорахувався в своїх рядах провідних гравців Андрія Пятова, Тараса Степаненко, Тайсона, Марлоса, а також Майкона і Дентіньо. Тому тренерам і азовців, і гірників довелося неабияк поламати голову при визначенні стартових складів.
 
Як і очікувалося, гості відразу ж заволоділи ініціативою і вже на 2-й хвилині Віктор Коваленко пробив по воротах з дальньої дистанції, але прямо в руки Євгену Гальчук. Маріупольці, в свою чергу, застосували щільний пресинг, який на 10-й хвилині ледь не призвів до результату. Олексій Шевченко, який замінив у гірників на останньому рубежі Андрія Пятова, помилився поблизу своїх воріт, м'яч перехопив Руслан Фомін, який атакував голкіпера, проте йому трохи не вистачило поля, щоб приборкати м'яч і пробити в ціль.
 
Буквально тут же в атаці у відповідь Жуніор Мараес на швидкості увірвався до штрафного майданчика «Маріуполя», обіграв Даву, але пробив вище воріт. А ще за дві хвилини «Шахтар» повів у рахунку. Сергій Болбат справа виконав точну прострільну передачу в район одинадцятиметрової позначки, де абсолютно один без опіки захисників виявився Веллінгтон Нем. Той пробив у дотик в лівий від себе кут воріт і Євген Гальчук вже не зміг виручити свою команду.
 
Ще раз Нем пробив по воротах господарів поля на 17-й хвилині, але тепер вже Гальчук зіграв надійно, а на 24-й хвилині після гри рукою у своєму штрафному майданчику Сергія Горбунова арбітр матчу Євген Арановський призначив пенальті. До м'яча підійшов Жуніор Мораес, який, нагадаю, в попередньому турі з «Динамо» не забив 11-ти метровий. І цього разу форвард «Шахтаря» пробив невдало, пославши м'яч повз ворота.
 
Після цього епізоду гра пішла на зустрічних курсах і небезпечні моменти стали виникати як у одних, так і біля інших воріт. Наприклад, у гостей відмінний удар на 27-й хвилині вийшов у Віктора Коваленко, але м'яч буквально в сантиметрах пролетів повз правого верхнього кута воріт. А за  хвилину після подачі з лівого флангу Ігор Тищенко з кута воротарського майданчика чи то бив по воротах, чи то віддавав пас Руслану Фоміну - м'яч пролетів в безпосередній близькості від штанги.
 
Ближче до кінця тайму гра трохи заспокоїлася і суперники вже не так активно йшли вперед. І тільки на 43-й хвилині у «Шахтар» знову зумів створити гольовий момент, однак Ісмаілі з близької відстані пробив несильно і прямо у воротаря маріупольців.
 
На початку другого тайму на 49-й хвилині «Шахтар» заробив ще один пенальті. Павло Полегенько збив у штрафному майданчику Жуніора Мораеса, заробивши при цьому ще й червону картку. На цей раз одинадцятиметровий удар вирішив виконати Алан Патрік, однак, вже розбігаючись, загальмував і пробив несильно в правий від себе кут воріт. Євген Гальчук чітко зреагував на м'яч і у стрибку забрав його в руки.
 
Отримавши чисельну більшість, гості ще більше посилили тиск на ворота «Маріуполя». На 54-й хвилині Жуніор Мораес з вигідної позиції не влучив у ворота. За дві хвилини небезпечно прострілював вздовж лінії воріт Сергій Болбат, але ніхто з партнерів не замкнув цю передачу. А на 59-й хвилині після навісу Жуніора Мораеса головою сильно пробив Веллінгтон Нем, однак потрапив м'ячем у поперечину.
 
Ще один гольовий момент на 62-й хвилині змарнував Ісмаілі коли вискочивши один на один з Євгеном Гальчуком, не зміг його переграти. За  хвилину під час рідкісної контратаки азовців Ілля Путря завдав непоганий удар в дальній верхній кут, але трохи промахнувся. А у відповідь гірники знову вивели на ударну позицію Жуніора Мораеса, однак той у ворота не влучив.
 
«Шахтар» продовжував атакувати, але вже не так гостро. Що ж стосується «Маріуполя», то його футболісти намагалися організовувати контрвипади, але маючи на одного гравця менше, це у них не дуже виходило.
 
Ближче до кінця матчу гості знову загострили гру. Так, на 78-й хвилині після передачі Манора Соломона з близької відстані не влучив у ворота Віктор Коваленко. На 83-й хвилині Веллінгтон Нем, вийшовши один на один з голкіпером, чомусь вирішив віддати передачу на Кайоде і захисник встиг вибити м'яч на кутовий. На 86-й хвилині Фернандо з вигідної позиції спрямував м'яч вище воріт, а ще за хвилину із сильним ударом Жуніора Мораеса впорався Євген Гальчук.
 
І вже на останній хвилині компенсованого часу Тете, який вийшов на заміну,  влучив м'ячем у штангу. Ось так, маючи величезну ігрову перевагу і велику кількість моментів, «Шахтар» виграв лише з мінімальною перевагою 1:0 і збільшив (хоча б, до вечора) відрив від «Динамо» до десяти очок.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
 
Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур
 
 «Маріуполь» - «Шахтар» - 0: 1
 
 Нем (12)
 
  Тищенко (32), Демірі (40), Яворський (54), Вакула (79) - Хочолава (58)
 
  Полегенько (49)
 
Мораєс на 24 хв. не реалізував пенальті, Патрік на 50-й хвилині не реалізував пенальті
 
 «Маріуполь»: Гальчук, - Полегенько, Дава, Яворський, Горбунов - Мишнєв, - Тищенко, Путря (Литовченко, 68), Вакула (Проданов, 84), Демірі (Білокінь, 63) - Фомін
 
 «Шахтар»: Шевченко - Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, - Маркос Антоніо, Патрік (Фернандо, 63) - Нем (Тете, 92), Коваленко, Соломон (Кайоде, 80) - Мораєс
 
Арбітр: Євген Арановський
 
Стадіон ім. В.С. Бойко

МАРІУПОЛЬ-ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 20 квітня 2024, 00:01 1
ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «галактікос» вийти у півфінал

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergey Kovaleff
Мне кажется, что молодые новички Шахтёра должны были землю грызть...но, видимо, что то пошло не так...
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
Пенальти-второе имя Мораеса ггг
Сергей Двореченец
Шахтар зіграв дуже погано! Але мені здається, що оскільки матч був присвячений пам'яті загиблого в боях вболівальника Маріуполя, то те його душа допомагала сьогодні воротам азовців. Слава Україні та її героям!
Александр Бондарь
Ну если еще Динамо сегодня споткнется,Пенисов волосы лаком уложит и сиять сегодня будет
bullyUA
Я просто в шоке. Никогда такого не было и вот опять.
stopor2016
Ой , влетит арбитру ! Почему только два пенальти и всего одно удаление ?
Леонід Леонідович
Скажите а Мариуполь это город или будка на берегу моря?
Роман Корба
Мариупольцы чуть не облсрались когда два пеналя не забили, пришлось бы самим в сои ворота забивать. А то ренат бы всех раком потом ебал бы еслиб у кротов очки забрали.
DK1961
Комедия сторого режима. Лохметовского.
polesse2000
FFY_MRAZ_, 29.04.2019 19:43
В чем проблема найти штатного пенальти в команде, не забивать три пенальти подряд как то не по чемпионски -------------------------------
Даунецкий, ты че непонял - это же для интриги по донецки было сделано
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
12 очков, с одной стороны.
Деградация чемпионата, с другой.
Можно ли в таком чемпионате развивать молодых бразильцев для последующей продажи за хорошие деньги?
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FFY_MRAZ_
В чем проблема найти штатного пенальти в команде, не забивать три пенальти подряд как то не по чемпионски
DK1961
Неужели вы и дальше терпеть ТАКОЙ чемпионат будете, ТАКИХ судей и ТАКУЮ ФУФЛО-У ?!!!!
M_Arinafsy
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ВНИМАНИЕ!!! Привет, мальчики. Я, изначально, извиняюсь за этот пост. У меня к вам будет огромная просьба. Посетите мой профиль на самом популярном сайте для секс знакомств:
>>>> sexxxpy.com
(скопируй ссылку и вставь в адресную строку браузера. Сайт актуален для всех стран и городов) и поставьте лайк. Мой ник: Marina23. Регистрация и плата за действие отсутствует. Весь процесс у вас займёт не более одной минуты. Большое спасибо! Я вас всех целую.
P.S. Во-первых, вы увидите меня голой и во-вторых, в качестве бонуса от меня видео звонок (зависит от вашего желания).
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️