Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

26 квітня 2019, 16:00
Формула 1
Гран-прі Азербайджану 2019. Вільна практика
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 27 квітня 2019, 08:49
4613
2

Гран-прі Баку. Мерседес - фаворит, Феррарі потрібно показати швидкість

Прев'ю етапу Формули-1 в Азербайджані

| Оновлено 27 квітня 2019, 08:49
4613
2
Гран-прі Баку. Мерседес - фаворит, Феррарі потрібно показати швидкість
Skysports.com

Феррарі розраховує на покращення

Траса в Баку не здається дуже вже цікавою і тією, де можна чекати активну боротьбу, але саме в Азербайджані регулярно проходять захоплюючі етапи з несподіваними переможцями та учасниками подіуму. А в цей раз до гонки команди підходять з невизначеністю в питаннях лідера.

Мерседес, який виграв трьома дублями три етапи, вважається фаворитом, проте такий результат частково можна списати на везіння. Феррарі провалила етап в Китаї, а експерти відзначають великі проблеми боліда з аеродинамікою. Потужний двигун витягує на прямих, але в поворотах Скудерія критично програє Мерседесу і Ред Булл. В італійській команді пообіцяли, що привезуть в Баку перші в сезоні серйозні оновлення аеродинамічних елементів, що має допомогти.

У Баку, незважаючи на 1,2-кілометрову пряму старт-фініш, є повільний другий сектор, і фани Феррарі побоюються, що там суперники будуть відігравати дуже багато.



Якщо в Феррарі пообіцяли привезти оновлення машини, то Ред Булл і Торо Россо приїдуть в Азербайджан з другою специфікацією мотора Хонди. Поки що японський виробник показує себе добре. Технічних проблем у Биків немає, а за швидкістю вони явно випереджають Рено. Звичайно, до Феррарі і Мерседеса ще далеко, але Хонда має намір поступово працювати і над цим компонентом. Ймовірно, в Баку не варто чекати прориву від Ред Булла. Все ж траса дуже швидкісна, і поки двигун не дозволяє боротися з фаворитами.

Головна ж увага знову буде прикута до Феррарі. Два третіх місця за три етапи чемпіонату - це провал, і в команді розуміють, що пора повертатися до перемог.

У Мерседесі все спокійно

А ось у німецької команди все відмінно. Вперше з 1992 року одна команда зуміла розпочати сезон з трьох дублів в трьох гонках, що гарантувало пілотам дві перші позиції в загальному заліку і впевнене лідерство в Кубку конструкторів. Правда, всім очевидно, що такий результат здобутий не без везіння, а в Бахрейні Феррарі об'єктивно була кращою і Шарль Леклер повинен був брати перемогу.

Втім, варто відзначити роботу, яку Мерседес провів після тестів в Барселоні і до старту сезону. У команді серйозно попрацювали з аеродинамікою боліда, і Мерседес тепер дуже багато часу відіграє в поворотах. Раніше першість у цьому належало Ред Булл, але зараз у Мерседеса, схоже, краще шасі. Є графік, де можна подивитися швидкість входу і виходу болідів з поворотів, і там саме у німецької команди найвища швидкість.



І ніякий найпотужніший двигун Феррарі цього не компенсує. Поки що в Мерседесі все роблять правильно, і навіть вічний фаворит Льюїс Хемілтон випередив напарника Валттері Боттас і очолив загальний залік.

Розклад заїздів

П'ятниця

Перша практика - 12:00 - 13:30

Друга практика - 16:00 - 17:30

Субота

Третя практика - 13:00 - 14:00

Кваліфікація - 16:00 - 17:00

Неділя

Гонка - 15:00

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Деко
Против мерса нет ни у кого шансов, пока не изменят регламент на двигатели, выписанный под мерс!