Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 23 квітня 2019, 19:29
2928
1

Олімпік впевнено обіграв Арсенал-Київ

Донецька команда здобула першу перемогу з жовтня минулого року

| Оновлено 23 квітня 2019, 19:29
2928
1
Олімпік впевнено обіграв Арсенал-Київ
Під завісу чемпіонату матчі «за 6 очок» грають не тільки лідери, але і аутсайдери. «Арсенал-Київ» навесні піднісся й вибрався із зони прямого вильоту. І тепер веде боротьбу за 9-е місце, яке дозволить уникнути перехідних матчів і спокійно готуватися до нового сезону. «Олімпік» натомість живе старим очковим запасом – команда не перемагала з жовтня. І керівництво пішло на крайні заходи: клуб покинув головний тренер, і до кінця турніру командою керуватиме Ігор Климовський. Треба сказати, що такий струс пішов на користь футболістам!
 
Команди почали поєдинок дуже жваво. Вже на 2-й хвилині Калитвинцев практично вийшов один на один, однак з його ударом впорався воротар. В атаці у відповідь Геннадій Пасіч бив з гострого кута з лінії воротарського, і в цьому епізоді також відмінно зіграв голкіпер, відбивши м'яч ногою. Хто ж міг подумати, що на найближчі півгодини голкіпери залишаться практично без роботи!
 
«Олімпік» заволодів ініціативою, проте небезпечних моментів створити не зумів. Команда комбінувала, але до ударів справа доходила рідко, а якщо і доходила, то постріли підопічних Климовського були неточними. Однак на 35-й хвилині цей тиск приніс бажаний результат. Після навісу зі штрафного «каноніри» начебто винесли м'яч, але тут перемудрив Мудрик. Він повернув м'яч до свого штрафного, партнер вибив, і Мудрик повторно головою відправив м'яча назад. До «подарунку» рвонувся Цимбалюк, але не встиг – його по нозі вдарив Вакуленко. Арбітр тут же вказав на «точку». Вирок чітко привів у виконання Гай, розвівши м'яч і Підківку по протилежних кутах – 1:0!
 
«Арсенал» активізувався і незабаром міг зрівняти рахунок. Танковскій завдав потужного удару з ходу, воротар насилу відбив м'яч вгору. Той впав на перекладину, відскочив у поле – і вже після цього Кринський накрив сферу. А потім спрацювало відоме правило про те, хто забиває. Тейшейра на правому фланзі обіграв захисника, увірвався до штрафного і зряче прострілив у воротарський. А туди набіг Дегтярьов, випередив всіх і з метра переправив м'яч в порожні ворота – 2:0 «в роздягальню»!
 
Зрозуміло, другу половину зустрічі гості почали активніше. Втім, «Олімпік» незабаром перехопив м'яч і почав катати його в середині поля. Так що «каноніри» перейшли на гру на контратаках. Треба сказати, що випади «Арсеналу» були досить гострими, проте всі вони укладалися в поняття «напівмоменти». Жодного удару в створ після перерви команда Леонова так і не зуміла завдати. Тож врятувати хоча б одне очко шансів у неї не було. Дивно, але «Арсенал» і не намагався пресингувати, дозволяючи супернику спокійно катати м'яч в середині поля. Тому «Олімпік» досить впевнено довів зустріч до перемоги – першої після 12-матчевої безвиграшну серії!
 
2:0 – «олімпійці» набрали 24 очки, але поки що залишаються на 10-му рядку в турнірній таблиці. У наступному турі команда приймає прямого конкурента в боротьбі за 9-е місце, львівські «Карпати». У «Арсенала» залишилося 18 балів і поки що передостання позиція. У 26-му турі «каноніри» приймають чернігівську «Десну».
 
Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур
 
«Олімпік» - «Арсенал-Київ» - 2:0
 
 Гай (37, з пенальті), Дегтярьов (44).
 
 Танковскій (19), Дубінчак (58).
 
«Олімпік»: Кринський - Вантух, Цимбалюк, Гришко - Ксьонз, Гай, Політило (Є. Пасіч, 77), Кравчук - Тейшейра (Валєєв, 69), Г. Пасіч (Сондей, 87), Дегтярьов.
 
«Арсенал-Київ»: Підківка Роман Юрійович - Домбровський, Оріховський (Козак, 57), Башлай - Калитвинцев, Авагімян, Жичиков, Танковскій, Дубінчак, Вакуленко (Сагуткін, 59) - Мудрик (Ліпартія, 46).
 
Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ, Україна).
 
Арбітр: Дмитро Крівушкін (Україна).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 17
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Андрущик
Гусей пусть пасет.Тренер ещё ебт.