Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

18.04.2019 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:2 0 : 1
Арсенал Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 19 квітня 2019, 01:31
5407
1

Арсенал обіграв Наполі і в другому матчі 1/4 фіналу Ліги Європи

«Каноніри» здобули мінімальну перемогу завдяки голу Александра Ляказетта

| Оновлено 19 квітня 2019, 01:31
5407
1
Арсенал обіграв Наполі і в другому матчі 1/4 фіналу Ліги Європи
twitter.com/sscnapoli

Комфортна перевага, здобута в Лондоні, дозволяла футболістам лондонського «Арсеналу» з оптимізмом дивитися на перспективи виходу в півфінальну стадію Ліги Європи. Але і неаполітанці, безумовно, розраховували зробити камбек на домашньому стадіоні. Адже 0:2 після гостьової зустрічі - це далеко не вирок, особливо з огляду на невпевненість «канонірів» в гостьових поєдинках.

Але після стартового свистка на «Сан-Паоло» саме підопічні Унаї Емері позначили свою перевагу. Футболісти «Арсеналу» діяли агресивно, використовували високий пресинг і проводили досить гострі атаки, швидкими переміщеннями постійно напружуючи захисну лінію суперників.

Неаполітанці включилися хвилини з 15-ї, причому перша ж загроза воротам «канонірів» могла принести їм успіх. Обамеянг втратив м'яч перед карним майданчиком господарів поля, які стрімко вибігли в контратаку. Завершилася вона прострілом Кулібалі та нехитрим ударом Кальєхона із забійної позиції. Чех в цьому епізоді зіграв надійно. Незабаром Міліку таки вдалося відправити м'яч у ворота, але арбітр справедливо зафіксував офсайд у форварда. Через кілька миттєвостей поляк вже пробивав з правильного положення, і головою з центру штрафного майданчика не зумів влучити в ціль.

Неприємним моментом для лондонського колективу стало пошкодження активного Аарона Ремсі, який не зміг продовжити зустріч. Але про втрату бійця змусив забути Александр Ляказетт, який зі штрафного відправив м'яч у сітку. Ситуація для неаполітанців стала критичною: їм конче потрібно було до перерви забити хоча б один гол. І господарі поля спробували це зробити, але перший тайм, все ж, завершився з мінімальною перевагою гостей.



На початку другої половини зустрічі тренерський штаб «Наполі» спробував підсилити атаку своєї команди, випустивши на поле Дріса Мертенса. Неаполітанці помітно додали в швидкості, намагаючись міцно заволодіти перевагою. Щоправда, на 47-й хвилині Обамеянг повинен був остаточно «закривати» питання про переможця протистояння. Після передачі Мхітаряна форвард метрів з десяти розстрілював ворота, але на цей раз Мерет врятував неаполітанців.

Футболісти «Наполі» володіли територіальною перевагою. А ось із загостренням ситуації у штрафному «канонірів» було досить складно. Лондонці компактно оборонялися, грамотно руйнуючи спроби суперників підібратися до володінь Петра Чеха. По суті, господарям поля вдалося організувати два епізоди, що заслуговують на увагу. У першому з них Лоренцо Інсіньє зліва увірвався в штрафну «Арсеналу», але пробив дуже слабо в руки голкіперу. А потім повинен був забивати Мілік: Руй прострілив точно на набігаючого поляка, від якого м'яч відлетів зовсім не в тому напрямку, куди було потрібно. Кінцівка поєдинку проходила в спокійному темпі, оскільки доля путівки до півфіналу була вже вирішена.



«Арсенал» другий сезон поспіль стає учасником півфінальної стадії Ліги Європи. У минулому році «каноніри» поступилися мадридському «Атлетіко», який згодом виграв євротурнір. На цей раз суперником лондонців в півфіналі стане інший іспанський клуб - «Валенсія».


Ліга Європи. 1/4 фіналу. Матч-відповідь.

«Наполі» - «Арсенал» - 0:1
(Перший матч - 0:2)

Александр Ляказетт (36)

Лоренцо Інсіньє (43), Хосе Кальєхон (90) - Петр Чех (75)

«Наполі»: Алекс Мерет - Фаузі Гулам (Маріу Руй, 71), Каліду Кулібалі, Влад Кірікеш, Нікола Максимович (Дріс Мертенс, 46) - Петр Зелінські, Фабіан Руїс, Маркес Аллан, Хосе Кальєхон - Лоренцо Інсіньє (Амін Юнес, 61), Аркадіуш Мілік

«Арсенал»: Петр Чех - Начо Монреаль, Лоран Косельни, Сократіс Папастатопулос - Сеад Колашинаць, Граніт Джака (Мохамед Ель-Ненні, 61), Лукас Торрейра, Ейнслі Мейтленд-Найлс - Аарон Ремсі (Генріх Мхітарян, 34) - П'єр-Емерік Обамеянг, Александр Ляказетт (Алекс Івобі, 68)

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Стадіон Сан-Паоло (Неаполь, Італія)

НАПОЛІ - АРСЕНАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Евертона розповів про характер травми Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 15:57 0
Тренер Евертона розповів про характер травми Миколенка

Поки подробиць не так вже й багато

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
ну що, буде англійський фінал?