Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 17 квітня 2019, 21:57
19924
73

Шахтар дотиснув Дніпро-1 та вийшов до фіналу Кубка України

Команда Фонсекі володіла помітною перевагою, але забиті м'ячі залишила на кінець поєдинка

| Оновлено 17 квітня 2019, 21:57
19924
73
Шахтар дотиснув Дніпро-1 та вийшов до фіналу Кубка України
ФК Шахтар
Інтрига щодо фінальної пари розіграшу Кубка України зразка сезону 2018-19 зуміла зберегти свій доволі напружений розвиток і після цікавої чвертьфінальної стадії. Обидва представники Першої ліги зберегли за собою право участі в змаганні, а «сліпий» жереб передав право перевірити їх здатність протистояти сильному опоненту командам з Української Прем'єр-ліги. Так, відразу після гри петровського «Інгульця» і луганської «Зорі», до визначення найсильнішого приступили спортивний клуб «Дніпро-1» та донецький «Шахтар».
 
Лише після припинення існування, тоді ще, дніпропетровського «Дніпра», виїзні поєдинки на «Дніпро-Арені» для донецького «Шахтаря» почали асоціюватися з чимось радісним. Саме на газоні цього стадіону, практично рік тому, підопічні Фонсекі завдали поразки київським «Динамо» у фіналі національного Кубка (2:0), тим самим зафіксувавши свій поточний статус команди, якій тричі поспіль підкорявся даний трофей.
 
На шляху до своєї чергової перемоги, «гірникам» вже довелося зустрітися зі своїм одвічним опонентом, а сама гра чвертьфіналу Кубка вийшла максимально видовищною – відповідно до будь-якого кубкового змагання! Перемога в серії пенальті, яка була здобута самовідданими зусиллями Андрія Пятова - «Шахтар» зробив ще один крок до можливого «золотому дублю» за підсумками даного сезону.
 
Несподівано складною виявилася дана гра для «приписаного фаворита». Донеччани відразу позначили свою перевагу затяжний серією атак на ворота суперника, однак стартовий натиск вилився лише в спробу Ісмаїлі пробити Юрчука ударом на силу в ближній кут з лівого флангу, після відмінного закидання від Тайсона з центральної зони.
 
Відзначимо відразу, голкіпер «Дніпра-1» зробив дуже вагому заявку на можливе працевлаштування в одному з клубів, які вже беруть участь в Прем'єр-лізі, якщо звичайно його амбіції виявляться вищими необхідності поточного клубу в його присутності в листі ротації. Але це все питання не на часі, а поки Юрчук знаходився на полі (на жаль, його участь у зустрічі було завершено через пошкодження, яке було отримано у запеклій сутичці за м'яч із суперником).
 
Тим часом, «Шахтар» продовжував нагнітати обстановку біля чужих воріт з кожною наступною хвилиною, які команди проводили на полі. Можна і в даному контексті – утримання наступу опонента – підопічні Михайленко показали себе на досить високому рівні. На жаль, це стало причиною зниження активності дніпрян в передній лінії, де швидкісні Куліш і Кузик виступили в ролі «прочитаної книги» для своїх персональних опікунів.
 
Повертаючись до пошкодження основного стража воріт «Дніпро-1», цілком доречно буде побудувати цілу теорію щодо того, який розвиток міг би отримати поєдинок, якщо б Юрчук й надалі демонстрував настільки впевнену гру в своїх володіннях. Однак доля розпорядилася інакше. Змінник Юрчука, молодий Кліщук, вже при першій серйозній небезпеці своїх воріт грудьми кинувся на «амбразуру», відбивши удар з близької відстані від Кривцова під час розіграші кутового з правого флангу.
 
Але в забитих «Шахтарем» м'ячах не було прямої провини стража воріт господарів. Партнери за захистом йому не змогли допомогти в потрібний момент. Визначальний епізод – сольний прохід Манора Соломона правим флангом до самої лицьового межі поля, звідки ізраїльтянин і зробив вивірену подачу у воротарський майданчик, де Дентіньо зміг вистрибнути на достатню висоту, головою спрямувавши м'яч у сітку воріт суперника.
 
«Дніпру-1» не залишалося нічого іншого, окрім як йти в атаку – до кінця матчу залишалося трохи більше десяти хвилин (вже з урахуванням доданого часу), більшу частину з яких «з'їла» прикра травма Тараса Степаненко. У підсумку, гравці дніпровського клубу сильно захопилися грою на чужій половині поля, і, що логічно, пропустили ривок суперника в контратаку. Її вінець - дальній удар Манора Соломона, який відправив м'яч у правий верхній кут воріт, нехай і з невеликою допомогою рикошету від ноги Антоніо. 0:2 – перемога «гірникам» далася з великими труднощами.
 
Арбітр поєдинку Ігор Пасхал дав фінальний свисток, який однозначно зафіксував факт участі донецького «Шахтаря» у фінальному поєдинку в боротьбі за Кубок України, який відбудється на газоні стадіону «Славутич-Арена» в місті Запоріжжя, 15 травня 2019 року. Суперником команди Фонсеки стане сенсація турніру – «Інгулець».

Кубок України. Півфінал.

«Дніпро-1» – «Шахтар» – 0:2

 Когут (61).

 Дентіньо (87), Соломон (90+4)

«Дніпро-1»: Юрчук (Кліщук, 68) – Польовий, Логінов, Лопирьонок, Романюк – Шаповал, Когут, Сніжко (Чічіков, 88), Батагов (Загальський, 74) – Кузик, Куліш.

Запасні: Очігава, Чеботаєв, Панасенко, Кожушко.

«Шахтар»: П’ятов – Ісмаілі, Кривцов, Матвієнко, Болбат – Степаненко (Хочолава, 90+2), Антоніо – Тайсон, Тете (Нем, 60), Соломон – Кайоде (Дентіньо, 80).

Запасні: Шевченко, Бондар, Патрік, Фернандо.

Арбітр: Ігор Пасхал (Харківська обл.).

Удари (у площину): 2 (0) – 17 (9)
Кутові: 2 – 14
Оффсайди: 2 – 1.

Стадіон: Дніпро-Арена (Дніпро).

ДНІПРО-1-ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 6
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 73
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Объективно, у Днепра-1 ни одной осмысленной атаки, ни одного удара в створ. И учитывая что газон в Запорожье лучше чем в Петрово - у Ингульца шансы около 1% в финале.
Вячеслав Самойлов
Ребят!
Три листа болтовни почти ни о чем на четверых... Это обязательно надо опубликовать было здесь, чтобы всем читать?
Может, лучше Вам какую нибудь "аську" завести чисто "для своих" целей?
digital_summer
Только что со стадиона. Унылое зрелище. Одни не хотели, другие не могли
Сергей Двореченец
Дніпру дуууууже щастило! Шахтар з перемогою, тепер головне, не розслабитися у фіналі. Навіть проти Інгульця.
Jurij Kobenko
Ребят, подскажите пожалуйста, кто пел гимн украины перед началом матча. Девушка очень красиво исполнила
Silverland88
Молодці. Новачки порадувати знову. Фонсека вгадав з заміною. Дентіньйо вже мож вважати, що не дарма купували. Шахтар - чемпіон!!!
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Днепр немного освоится в вышке, и будет драть кротов.
DKTheBest2
При всем уважении к болелам "Днепр-1", минусуйте или нет, но Кроты вышли просто попинать мячик. Если бы играли так как умеют, то счет был бы неприличным.
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Как то Днепр беззубо выглядел. В анонсе как то красиво про их атаку писали,а атак и не было. Ну а Шахтер как то спокойно давил. Без азарта. Хорошо хоть додавили
digital_summer
Насколько я помню "нужно перестать стрелять" - это фраза, означающая, что военного решения этого конфликта нет. В окопных обстрелах мотивированных воинов с нашей стороны разменивают на бидло, собранное по зонам великой и необъятной. Война то, что надо, за независимость, епт. При этом идешь в АТБ или Простор, а там 80% бытовой химии - Сделано в Российской Федерации
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jwls1914
Але ж приємно, що в Першій лізі так багато достойних команд. 5-6 спокійно можна добирати замість деяких "пасажирів" в УПЛ
K_Sarioglo@i.ua
Надо было быстрее конечно, но главное-в финале Шахтер! Теперь не так страшно что Ингулец может выиграть кубок!
Mari_nurrra
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
Кроты просто вышли как на треннировку и не смогли по-ходу матча перенастроиться.
DK1961
Идиотизм ФФУ ярко проявился в том, что "слепой" жребий вывел в итоге команду поселка (?!!) в групповой турнир Лиги Европы - с чем я вас всех и поздравляю. Очередной позор (позоры в 6 матчах!) гарантирован.