Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 17 квітня 2019, 19:00
42879
60

Інгулець вдома обіграв Зорю і вийшов у фінал Кубка України

Петровська команда сенсаційно стала першим фіналістом турніру

| Оновлено 17 квітня 2019, 19:00
42879
60
Інгулець вдома обіграв Зорю і вийшов у фінал Кубка України
На кону матчу в Петровому був вихід у фінал Кубка України. Переможець турніру отримає право виступати в Лізі Європи в наступному сезоні. І якщо для «Зорі» ще є можливість завоювати путівку в другий за значимістю єврокубок через чемпіонат, то для «Інгульця» такий шанс випав вперше в історії.
 
Тож господарі були сповнені рішучості вирішити свою долю тут і зараз. Тим більше, що успішний досвід гри проти представників УПЛ у команди є: в 1/8 фіналу «Інгулець» обіграв «Маріуполь» (3:1 в додатковий час), в чвертьфіналі були переможені «Карпати» в серії пенальті.
 
Для «Зорі» шлях у Петрове був нескладним. Луганчанам знадобилося забити тільки 2 голи з гри. В 1/8 фіналу після 1:1 в основний час підопічні Юрія Вернидуба пройшли «Десну» по пенальті, а на наступній стадії мінімально здолали «Львів». Обидва м'ячі на свій рахунок записав Ледньов.
 
Півфінальний поєдинок на правах явного фаворита дуже активно почала «Зоря». Ситников раз по раз вступав у гру, відбиваючи непрості удари. Здавалося, гол - справа часу. Так і сталося. Щоправда, рахунок відкрили футболісти «Інгульця»! Балан виконав рейд правим флангом, обіграв захисника і прострілив у центр штрафного. А звідти Запорожець в дотик пробив точно в кут - 1:0!
 
Гол став цебром холодної води на підопічних Вернидуба. Команда довго намагалася відновити перевагу, господарі ж спокійно відбивалися і зрідка ходили вперед. І на 38-й хвилині заробили стандарт - на фланзі, далеко від штрафного майданчика. Щедрий виконав подачу, всі - і свої, і чужі - завмерли в напівпозіціі: ніхто не пішов на м'яч. А той вдарився об газон у воротарському і безперешкодно влетів у сітку. 2:0 - запахло справжньою сенсацією.
 
Арбітр додав до першого тайму 4 хвилини. В принципі, мав повне право: занадто часто на полі з'являлися лікарі «Інгульця». І «Зоря» з лишком використала компенсований час. Після подачі кутового господарі не зуміли вибити м'яч далеко, під добивання Чеберко кинувся захисник, але тільки зіпсував всю справу: сфера зрикошетила, залишивши без роботи Ситнікова, і опинилася в сітці. 2:1 - і становище «Зорі» стало не таким страшним.
 
Однак «Інгулець», всупереч очікуванням, не став закриватися, а після перерви сміливо пішов вперед. Запала господарям, втім, вистачило ненадовго (хвилин на п'ять), і луганчани незабаром повністю взяли гру під свій контроль. Однак час спливав, а цифри на табло не змінювалися. Команда Сергія Лавриненка мужньо тримала оборону, навіть не думаючи про атаки. Часом на половині поля - та практично в штрафний «Інгульця»! - збиралися всі польові футболісти. Але Ситников справлявся з дальніми ударами гостей. Ще більше таких ударів брали на себе захисники. Фінальний штурм «Зоря» влаштувала, на останню подачу прибіг навіть воротар - на жаль, зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм гості так і не змогли.
 
2: 1 - «Інгулець» вибив з Кубка країни вже третього представника Прем'єр-ліги. Тепер команда з Петрова очікує суперника по фіналу. Ним стане «Шахтар» або «Дніпро-1».
 
Кубок України. півфінал
 
«Інгулець» - «Зоря» - 2:1
 
 Запорожець (15), Щедрий (38) - Чеберко (45+1).
 
 Павлов (50), Ситніков (88), Сула (90+6) - Арвеладзе (30).
 
«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко, Мишуренко (Сула, 74), Павлов, Балан, Щедрий (Козак, 79), Сичинава (Писко, 85), Ковальов, Лупашко, Синьогуб.
 
«Зоря»: Філіпе, Будковський, Михайличенко, Вернидуб, Ледньов (Громов, 73), Тимчик (Кабан, 58), Луньов (Хомченовський, 52), Караваєв, Сілас, Чеберко, Арвеладзе.
 
Стадіон: «Інгулець» (Петрове, Україна).
 
Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська обл., Україна).
 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
КуцТВ
Открытия сезона: Аякс и Ингулец ;)
Devil
коментатор тупий. Фіналіст національного Кубку в Лігу Європи не йде.
Евгений Ш
Мужики!!!
Golhrenshtanga
Были Мужиками,стали"девочками"
ingvar1305
Браво Інгулец...
nivava
МОЛОДЦЫ !!!!
Lion
Юра очень быстро сдулся без игроков Шахтера!
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nivava
Ингулец НАГНУЛ мужичков...
wildstylezz
Дно пробито! Это касается как Зари, так и УПЛ в целом! 7-место второй лиги обыгрывает "третью силу" так называемую! А комментатор канеш погарячился, финалист еще ни в какие еврокубки не попадает!
sres2016
И кто после этого скажет, что наш, украинский, футбол скучный, неинтересный и прогнозируемый?
Антон Конельський
Исполком УЕФА решил, что командам, не сумевшим взять национальный Кубок, в еврокубках делать нечего.
Начиная с сезона 2015/16 команды, проигравшие в финале национального Кубка, не смогут стать участниками Лиги Европы, даже если выигравший Кубок клуб завоюет путевку в еврокубки благодаря успеху в чемпионате страны. Место обладателя Кубка займет в этом случает команда, завоевавшая следующее за «еврозоной» место в турнирной таблице национального первенства.
Andrey Ilyashenko
- Ингулец Заслуженно и по делу, а Заря позор вам сезон провален. У меня дико подгорает, еле сдерживаю себя.
ingvar1305
Тепер черга Дніпра1...
Вячеслав Самойлов
Да, Ингулец - команда интересная, и игру с ними Шахтера (в финале кубка) было бы посмотреть интересно.
Но вот ЭТО поле - видеть бы при этом НЕ хотелось вовсе!
kvlad200760
Якщо це був футбол та й ще півфінал кубку України тоді у нас футбол на підйомі. Особисто я побачив дві сіренькі команди які займалися пинянням м*яча по полю.Біганина,штовханина,техніки нуль,думка взагалі відсутня.
Валерий Бирзул
Уровень футбола в Украине , это полный пипец.
wicker
А говорили Карпати ніякі, ні то ІНГУЛЕЦЬ ЯКИЙ.......
Владимир Копяк
Что-же это могло быть?Или команды 1 лиги выросли до уровня вышки, или команды вышки деградируют до уровня первенства помойки...Или это очередная игра на контору, ведь неспроста игру обслуживал скандальный Кутаков... Вопросов много у народа... После таких поражений главные тренеру или сами уходят на кислород, или их с треском выгоняют с территории базы... А говорили что мы достигли дна... Ошибались...
DICTATOR_UA
Кубок Петрову