Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

16.04.2019 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 1 : 2
Аякс Проходить далі
Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 квітня 2019, 01:22
43717
71

Феноменальний Аякс здолав Ювентус і вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів

Туринці першими відкрили рахунок, але гості зуміли переломити хід матчу

| Оновлено 17 квітня 2019, 01:22
43717
71
Феноменальний Аякс здолав Ювентус і вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів
twitter.com/afcajax

Результативна нічия, здобута «Ювентусом» тиждень тому в Аместердамі, дозволяла туринцям перед повторним протистоянням відчувати себе досить впевнено. Але те, що зробили «червоно-білі» на початку березня на «Сантьяго Бернабеу» з обороною мадридського «Реала», вселяло надію в серця шанувальників амстердамського клубу на ще один подвиг у виконанні футболістів «Аяксу».

Туринці прекрасно усвідомлювали можливості атаки суперників, про що напередодні зустрічі зазначив Массіміліано Аллегрі. І господарі поля відразу після стартового свистка почали чинити тиск на захисну лінію «червоно-білих», високим пресингом вносячи нервозність в дії амстердамців. Мандраж передався також голкіперу Андре Онана, який ледь не припустився грубої помилки, влучивши м'ячем в ногу  Бернардескі, що підбіг до нього. Ситуація для гостей ускладнилася травмою Нуссайра Мазрауі, який був замінений вже на 11-й хвилині.

А потім підопічні Еріка тен Хага заспокоїлися і почали все частіше опинятися у штрафної опонентів. Футболісти «Аяксу» діяли на пристойних швидкостях, і хороший момент для взяття воріт втратив ван де Бек, який в боротьбі з захисником не зумів влучити в ціль з меж штрафного. Гра потроху переходила під контроль «червоно-білих», але в такій ситуації господарям поля пощастило відкрити рахунок в матчі. Під час навісу з кутового Роналду відірвався від захисників і головою завдав влучного удару.

Футболісти «Старої синьйори» відчули впевненість і мали намір закріпити свою перевагу. Але тут вже удача посміхнулася амстердамцям: Зієш здалеку завдав удар, який став гольовою передачею на ван де Бека, який з району 11-тиметрової позначки пробив точно в кут. Кінцівка тайму залишилася за футболістами туринського клубу, які час, що залишився, включаючи додані п'ять хвилин (арбітр двічі переглядав відеоповтор після забитих голів), провели в атаці.



А в другому таймі господарі поля в повній мірі відчули на собі всю міць славного нападу «Аяксу». Майже кожна атака гостей загострювала ситуацію у штрафному «Ювентуса» і перевагою міцно володіли підопічні тен Хага. Зобов'язаний був забивати Зієш, який потужно пробивав по воротах метрів з семи. Щесни виручив і незабаром зробив це ще раз після удару ван де Бека під поперечину.

Швидкісні випади «червоно-білих» розривали оборону туринського клубу, але забили гості, можна сказати, не за сценарієм. Після навісу з кутового де Лігт виграв верхову боротьбу у двох захисників і відправив м'яч у кут. Ось тут би «Ювентусу» включитися, адже тепер їм необхідно було забивати двічі. Але цього не сталося. Господарі поля були в пригніченому стані, а «червоно-білі» цілком могли збільшити свою перевагу. Зрештою їм вдалося відправити ще один м'яч у ворота Щесни, причому Зієш це зробив дуже красиво, але арбітр зафіксував офсайд.



Фінального штурму у виконанні «Старої синьйори» не відбулося, що було схоже на дострокову капітуляцію. «Аякс» вибив з турніру другого гранда, причому двічі зробив це після незадовільного результату на своєму полі. А завзята гра амстердамського колективу не може не викликати захоплення. Додамо, що в півфіналі Ліги чемпіонів «Аякс» зустрінеться з переможцем пари «Манчестер Сіті» - «Тоттенхем».


Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь.

«Ювентус» - «Аякс» - 1:2
(перший матч - 1:1)

Кріштіану Роналду (28) - Донні ван де Бек (34), Матейсен де Лігт (67)

Емре Джан (69),
Кріштіану Роналду (93)

«Ювентус»: Войцех Щесни - Алекс Сандро, Леонардо Бонуччі, Даніеле Ругані, Маттіа Де Шильйо (Жоау Канселу, 64) - Блез Матюіді, Миралем П'яніч, Емре Джан - Кріштіану Роналду, Пауло Дібала (Мойзе Кін, 46), Федеріко Бернардескі (Родріго Бентанкур, 80)

«Аякс»: Андре Онана - Нуссайр Мазрауі (Дейлі Сінкгравен, 11; Лісандро Магальян, 82), Дейлі Блінд, Матейсен де Лігт, Йоел Велтман - Френкі де Йонг, Лассе Шоне - Давид Нерес, Донні ван де Бек, Хакім Зієш (Клас -Ян Хунтелар, 88) - Душан Тадич

Арбітр: Клеман Турпен (Франція)

Стадіон «Ювентус Стедіум» (Турин, Італія)

ЮВЕНТУС - АЯКС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 71
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Whitebell_MU
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Просто красавцы!!! Спасибо, Аякс!
Два шага осталось - вперёд, ребята!!!
russol30
Красавчики🤙
comat
Интересно, что Динамо могло противопоставить этому Аяксу?)))
Да они фантастичны, мои симпатии в дальнейшем по турниру полностью на их стороне!
Mr.Value
Какой прекрасный вечер!
wildstylezz
Это просто жесть! И не просто прошел Ювентус, а и знатно повозив их мордой об газон. И плевать , что сегодня ставка крупная сгорела из-за Юве, но этот Аякс феноменально крутой. Они должны были забивать сегодня еще ну раза 3 - это только 100% моменты. У Ювентуса кроме гола...0, полный 0 моментов и опасности у ворот Аякса! Браво!!!! Хочу Аякс-Ливерпуль!!!
Алекс Морган
Аякс выбил не только Реал и Ювентус, он даже смог пройти Динамо Киев!
Игорь Кондратьев
Браво. Вот это был ФУТБОЛ!!!
Golhrenshtanga
Ставил на Аякс,радуюсь не меньше их
Brian
У Аякса вообще феерический состав подобрался. Они в чемпе регулярно по 5-6 мячей соперникам забивают.
Ptiza
Не могу поверить что мой любимый клуб выбил ненавистный мне Блювентус , надеюсь теперь на чудо от Тоттенхэм
Brian
"Картошке" игру в исполнении Аякса просматривать перед сном как "отче наш".
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Viktor9
Браво Аякс! Ці хлопці заслужили підняти кубок ЛЧ. Вибити такі дві команди - Реал і Ювентус - це вже подвиг!
deed17
Это просто класс! Футбол высшей пробы! Аякс более 20 лет не выходил в полуфинал ЛЧ/КЧ.
bzzzzz
Ожидаемо.
Не пойму только, что букмекеры курили с такими коефициентами...
UKRAINE FAN
У Аякса хорошие шансы на финал если тотенхем пройдет ман сити!
russol30
Хочу Ліверпуль Аякс в фіналі🤙
Skillz
Все мы(болельщики и хейтеры Динамо) конечно понимаем, что Динамо показывает мягко скажем отвратительный футбол, за исключением единичных моментов, но бл...ь, почему в 3м раунде плей-офф квалификации ЛЧ, 22я команда (Аякс) клубного рейтинга играет с 23й (Динамо), и одновременно мы имеем пару АЕК(102) - Мол Види(131), и потом АЕК в групе показывает предсказуемые 0-0-6 (2-13). Сообственно, другие команды которые прошли через квалы ушли не дальше того же АЕКа...минус 35 млн. для команды на ровном месте. Ну да грекам нужнее, их и так вся Европа кормит... Обидно.
Ну а что касаемо Аякса, тут все очевидно, вот что может показывать молодая техничная команда, под руководством нормальных тренеров, на всех етапах академии, заканчивая главным тренером основной команды.
TimurKhAI
Спасибо хлопцам из Аякса
За ночь футбольного релакса