Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 12 квітня 2019, 01:04
5499
0

Арсенал на Емірейтс з комфортним рахунком обіграв Наполі

«Каноніри» зробили вагому заявку на вихід у півфінал Ліги Європи

| Оновлено 12 квітня 2019, 01:04
5499
0
Арсенал на Емірейтс з комфортним рахунком обіграв Наполі
twitter.com/arsenal

У чвертьфінальному протистоянні Ліги Європи зійшлися команди, які, безумовно, націлені на завоювання трофею. Завдання «Арсеналу» полягає в тому, щоб кваліфікуватися в наступний розіграш Ліги чемпіонів. Для досягнення поставленої мети у «канонірів» є два шляхи: через чемпіонат і за допомогою перемоги в другому за значенням клубному євротурнірі.

У «Наполі» трохи інша ситуація. Партенопейці дещо втратили інтерес до внутрішньої першості, оскільки вони з великою часткою ймовірності завершать її на другій позиції. Швидше за все, саме цим обумовлені осічки неаполітанців в останніх двох турах Серії А. Натомість підопічні Карло Анчелотті можуть сконцентруватися на виступі в Лізі Європи, кинувши всі сили саме на цей турнір.

«Каноніри» агресивно почали зустріч, з перших хвилин здійснюючи неабиякий тиск на оборонну лінію суперників. Атаки футболістів лондонського клубу накочувалися на штрафну «Наполі», а у партенопейців контргра відверто не йшла. І неаполітанці не вистояли, пропустивши ефектну комбінацію футболістів «Арсеналу», яка завершилася скидкою у виконанні Мейтленда-Найлса і точним ударом Ремсі.

Забивши гол, «каноніри» дещо збавили оберти, але продовжили часто опинятися у штрафної неаполітанців. Підопічні Карло Анчелотті почали нервувати, що призвело до другого взяття їх воріт. Торрейра перехопив м'яч на половині поля суперників і сам вирішив долю епізоду. Уругваєць добіг до штрафної, технічно розібрався з Руїсом і завдав удар. Ситуацію намагався врятувати Кулібалі, але м'яч від ноги захисника змінив напрямок, залетівши в ворота в протихід голкіперу.

До перерви лондонці могли ще більше збільшити свою перевагу, коли по воротах пробив Обамеянг. Мерет відбив м'яч перед собою, після чого зумів забрати «сферу» перед  Ляказетт
ом, що біг на добивання. І тільки на останній хвилині тайму неаполітанці зуміли створити першу загрозу воротам «Арсеналу». Кальєхон з правого флангу прострілив на Інсіньє, який з меж штрафного пробив вкрай невдало.

У другій половині зустрічі гостям необхідно було змінювати малюнок гри. І неаполітанці стали більше часу проводити з м'ячем, намагаючись знайти слабкі місця в обороні лондонського клубу. Але гострота продовжила виникати саме біля воріт Алекса Мерета. Голкіпер доклав чимало зусиль для того, щоб більше не пропустити в сьогоднішньому матчі. Зокрема, він виручив свою команду після ударів Ремсі і Метленда-Найлса. Ще в одному епізоді все той же Ремсі із забійної позиції пробив вище воріт.

І все ж, шанс скоротити відставання в рахунку у гостей був. Кальєхон втік по правому флангу і зробив простріл на Зелінські, який пробив повз ворота. У кінцівці зустрічі тренерський штаб «Наполі» випустив на поле Аміна Юнесв та Адама Уна, які додали швидкості атакам партенопейців. Але рахунок більше так і не змінився.

Такий результат дозволяє «канонірам» впевнено себе почувати перед повторним протистоянням. Але можна не сумніватися, що в Неаполі господарі поля спробують виправити ситуацію і здобути путівку в півфінал.


Ліга Європи. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Арсенал» - «Наполі» - 2:0


Аарон Ремсі (15), Каліду Кулібалі (25, автогол)

Ельсеід Хюсай (46)

«Арсенал»: Петро Чех, Сеад Колашинац, Начо Монреаль, Лоран Косельні, Сократіс Папастатопулос, Лукас Торрейра (Мохамед Ель-Ненні, 77), Ейнслі Мейтленд-Найлс, Аарон Ремсі, Месут Озіл (Генріх Мхітарян, 67), Александр Ляказетт ( Алекс Івобі, 67), П'єр-Емерік Обамеянг

«Наполі»: Алекс Мерет, Ельсеід Хюсай, Маріу Руй, Нікола Максимович, Каліду Кулібалі, Маркес Аллан, Фабіан Руїс (Адам Уна, 83), Петр Зелінські, Хосе Кальєхон, Лоренцо Інсіньє (Амін Юнес, 83), Дріс Мертенс (Аркадіуш Мілік, 66)

Арбітр: Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія)

Стадіон: Емірейтс (Лондон, Англія)

АРСЕНАЛ - НАПОЛІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.