Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 листопада 2019, 04:39
10438
22

Аякс і Ювентус обмінялися голами

Доля путівки до півфіналу вирішиться у матчі-відповіді

| Оновлено 10 листопада 2019, 04:39
10438
22
Аякс і Ювентус обмінялися голами
twitter.com/juventusfc
Вивіска матчу нагадувала про багату історію протистояння одних з найбільш титулованих клубів Старого Світу. «Ювентус» по праву вважався фаворитом пари, проте після перемоги «Аякса» над «Реалом» гостям слід було побоюватися агресивної гри голландців в атаці.
 
Початок матчу залишився за «Ювентусом». Італійці краще тримали м'яч і навіть могли забити після удару Бернардескі на 2-й хвилині з 20 метрів, проте м'яч пролетів над поперечиною. Але господарі досить швидко прийшли в себе і відповіли серією атак, ключова роль в яких була відведена Зіешу, який тричі небезпечно пробивав у ворота з-за меж штрафного. Особливо красивим вийшов удар на 18-й хвилині, коли Хакім з 18 метрів зряче направляв м'яч у верхній кут, але Щенсни зробив класний сейв, перевівши м'яч на кутовий.
 
В середині тайму господарі створили вже по-справжньому гольовий момент, але м'яч після гарматного удару ван де Бека з центру штрафного пролетів поруч зі штангою. Перевага «Аякса» у володінні м'ячем ставало все більш очевидною, а у гостей абсолютно не виходив вихід зі своєї половини поля.
 
І все ж «Ювентус» вкотре показав, що може покарати суперника за найменшу помилку. Уже в компенсований до першого тайму час гості провели результативну контратаку, яку після навісу Канселу ударом в падінні головою завершив Роналду - 0:1. Однак, довго насолодитися своєю перевагою «Ювентусу» не вдалося. Ледве почався другий тайм, як Канселу втратив м'яч на фланзі, після чого Нерес увірвався в штрафну і класним обвідним ударом вразив дальній від Щенсни кут.
 
На куражі «Аякс» відразу ж ледь не вийшов вперед, але після удару Тальяфіко з-за меж штрафного м'яч пролетів поруч зі штангою. Надалі гра заспокоїлася, голландці володіли перевагою, але гості спокійно оборонялися і не більше не дозволяли суперникові створювати моментів. А ось «Ювентус» цілком міг вивезти з Амстердама перемогу. Вийшовши на заміну Дуглас Коста в кінцівці матчу втік від двох суперників, але пробив у дальню від голкіпера штангу.
 
1:1 - рахунок, який зобов'язує «Аякс» забивати в матчі-відповіді і робить «Юве» більш очевидним фаворитом. Але всі пам'ятають про матч в Мадриді на попередній стадії турніру, тому говорити про те, що італійці майже в півфіналі не доводиться.
 
Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу
 
«Аякс» - «Ювентус» - 1:1
 
  Нерес (46) - Роналду (45)
 
  Тальяфіко (41), Де Йонг (55), Шона (70), Еккеленкамп (93) - Пьянич (83)
 
«Аякс»: Онана - Велтман, де Лігт, Блінд, Тальяфіко - Шоне (Еккеленкамп, 74) де Йонг - Зіеш, ван де Бек, Нерес - Тадич
 
«Ювентус»: Щенсни - Канселу, Ругані, Бонуччі, Сандро - Бентакур, Пьянич, Матюїді (Дібала, 73) - Бернардескі (Хедіра, 93), Манджукіч (Коста, 59), Роналду
 
Арбітр: Карлос Дель Серро, Гранде (Іспанія)
 
Стадіон: «Йохан Кройф Арена»
 

 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 23:46 1
Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі

Єлена Рибакіна у трьох сетах переграла Вікторію Азаренко у півфіналі змагань

СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»
Футбол | 29 березня 2024, 03:49 3
СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»

Георгій прокоментував перемогу збірної України над Ісландією (2:1)

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_NATSGUL_
У Аякса значительно больше моментов и полумоментов, а счет ничейный. У Юве 1 удар в створ - 1 гол, у Аякса 7 ударов в створ для примера. Это класс команд сказывается.
Sergey_92
Подобається як командно грає Аякс.
Можливо не кожного матчу в них виходить яскрава гра, але якщо вони збережуть свій склад, то через 1-2 роки ми побачимо топ-команду, яка на рівні з грандами європейського футболу буде боротися за Кубок Чемпіонів.
Ukraine_Kiev_Fan
В квалификации, когда с Динамо встречался Аякс, голландский клуб выглядел намного хуже чем сейчас. Но нормальный тренер и старательные игроки - залог успеха. А вот Динамоский разгром от Челси и Хацкевич говорит что и так много достигли я запомню на всю жизнь. Не знаю, чем меня все бесит
dedpixto
а я вспоминаю, как болельщики ДК обсуждали необходимость и возможность убедительной победы над Аяксом в ответном матче отборочного турнира, и все сходились на мнении, что ДК может и должно отделать Аякс по первое число, и чем это всё закончилось; и что любопытно - и там и здесь полно молодых способных игроков, но как-то когда они на поле все вместе получается совсем разная игра, может в ДК кушают что-то не то?
Ptiza
Аякс провели отличный матч , повозили знатно старую синьору , надеюсь в гостях обыграют и пройдут дальше где их будет ждать Тоттенхэм
hater of haters
Посмотрел детальный обзор - как же молодые красиво возили
Vadik Zet
Думаю у юве будут большие проблемы... У Аякса полумоментов было куча. Я бы поставил на проход Аякса, но и Кристинка форму наберёт....
Saar
Не будет проблем у Ювентуса в ответном матче. Кто следит не только за Ювентусом, а и за итальянским футболом, те это знают.
Johnny92
Ювентус як завжди грав в свій сцикливий футбол Аякс просто забов'язаний проходити цих старперів
Marifffanina
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pont0017
Если Аякс будет играть без скорости, не пройти им Ювентус. Ювентус играет тактически грамотнее и игроки у него техничнее.