Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 квітня 2019, 01:14
13705
16

Тоттенхем з мінімальним рахунком обіграв Манчестер Сіті

Дебютний матч у Лізі чемпіонів на «Тоттенхем Хотспур Стедіум» став успішним для лондонського клубу

| Оновлено 10 квітня 2019, 01:14
13705
16
Тоттенхем з мінімальним рахунком обіграв Манчестер Сіті
twitter.com/spursofficial

Перше протистояння двох англійських клубів в Лізі чемпіонів проходило на «Тоттенхем Хотспур Стедіум», який дебютував в якості арени, яка приймала головний клубний турнір Європи. До речі, новий домашній стадіон «шпор» став шостим в Лондоні, на якому відбулися лігочемпіонівські баталії. І цей показник є рекордом серед міст.

Але перейдемо безпосередньо до матчу. У стартовому складі «Манчестер Сіті» варто відзначити кілька несподіванок. На лавці запасних залишились Кевін Де Брюйне і Лерой Сане, а Бернарду Сілва і зовсім опинився поза заявкою на поєдинок. Українця Олександра Зінченка
, що потрапив у лазарет, на лівому фланзі оборони замінив Фабіан Делф. «Тоттенхем» же виставив на зустріч бойовий склад.

Суперники після стартового свистка помітно були обережними. Перші хвилини матчу запам'яталися обопільним пресингом і бажанням команд зіграти максимально акуратно. Але на 12-й хвилині гості несподівано отримали відмінний шанс відкрити рахунок. Після удару Стерлінга м'яч потрапив в виставлену руку Роуза, і арбітр, зробивши паузу для перегляду відеоповтору, призначив пенальті. До 11-тиметрової позначки підійшов Агуеро, який не зумів переграти Льоріса.

Надалі малюнок гри не змінився: події в основному розгорталися в центрі поля. «Містяни» набагато більше лондонців володіли м'ячем (в процентному співвідношенні на середину першого тайму - 34-66%), але дивідендів це їм не приносило. «Шпори» також нечасто загрожували воротам Едерсона. Пригадується удар Кейна з кута карного майданчику, з яким впорався голкіпер.

Другий тайм почався з гострого епізоду в штрафній лондонського клубу. Після передачі від Агуеро удар наносив Стерлінг, і Льоріс знову виручив свою команду. А незабаром відбулася подія, яка змусила в тривозі замовкнути трибуни «Тоттенхем Хотспур Стедіум». У єдиноборстві з Делфі травму отримав Кейн, який за допомогою медиків покинув межі поля.

Ближче до кінця поєдинку «містяни» почали збільшувати тиск, активно увійшов у гру
Жезус, який замінив Агуеро. Але саме в момент, коли здавалося, що гості контролюють хід гри, лондонцям вдалося провести разючий випад. Сон Хин Мін трохи незграбно прийняв м'яч в штрафній «Сіті», але потім блискуче розібрався в епізоді і завдав результативного удару.

У час, що залишився, манчестерці намагалися активно атакувати, але так і не зуміли завдати проблем обороні суперників. Тільки на 89-й хвилині тренерський штаб Гвардіоли зважився на кардинальні кроки. Правда, ні подвійна заміна (вийшли Сане і Де Брюйне), ні компенсовані 6 хвилин не врятували «Ман Сіті» від поразки.

Матч-відповідь, яка визначить володаря путівки в півфінал від цієї пари, відбудеться 17-го квітня.


Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Тоттенхем» - «Манчестер Сіті» - 1:0


На 13-й хвилині Серхіо Агуеро не реалізував пенальті (воротар)

Сон Хин Мін (78)

Денні Роуз (12) - Емерік Лапорт (28), Ріяд Марез (59)

«Тоттенхем»: Уго Льоріс, Кіран Тріпп'єр, Денні Роуз, Тобі Алдервейрелд, Ян Вертонген, Гаррі Уінкс (Віктор Ваньяма, 81), Крістіан Еріксен, Делле Аллі (Фернандо Льоренте, 87), Мусса Сіссоко, Сон Хин Мін, Гаррі Кейн (Лукас Моура, 58)

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Кайл Уокер, Ніколас Отаменді, Емерік Лапорт, Фабіан Делф, Фернандіньо, Ілкай Гюндоган, Давид Сільва (Кевін Де Брейне, 89), Рахім Стерлінг, Ріяд Марез (Лерой Сане, 89), Серхіо Агуеро (Габріел Жезус, 71)

Арбітр: Бьорн Куйперс (Нідерланди)

Стадіон: Тоттенхем Хотспур (Лондон, Англія)

ТОТТЕНХЕМ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 18
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею
Футбол | 18 квітня 2024, 17:31 160
Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею

Команда Пушича примудрилась пропустити за переваги за кількістю гравців, але вчасно схаменулась

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Нет Зины - нет победы. Все логично)
digital_summer
Какой-то дол8ое8 с четырех акков минусит по всем темам, вот жеж людям нех чем заняться
Dom_y_Doporu
Пеп на полчаса протормозил с заменами.
der_MaiStier
Гвардіола переграв сам себе - склад незрозумілий. Вдома МС має робити потрібний результат, але несподіванки ніхто не відміняв
infreader
Без де Брюйне мансіті не той
Mr.Value
Гвардиола полностью провалил матч.Тебе нужно забивать, а ты выпускаешь Де Брюйне и Сане так поздно.Ну с мёртвым Делфом на левом фланге явно ошибся, лучше бы уж Менди или Ляпорта бы туда выпустил.
Michael Savchyn
ви вже колись назву Тоттнема буде нормально писати??
Міша Гакман
Пропущений мяч може дуже дорого коштувати містянам!
digital_summer
Гвардиола превращается в зинозависимого
Ptiza
Тоттенхэм сегодня был сильнее , завтра надеюсь Аякс хлопнет Блювентус
bzzzzz
Гвардиола чтото обкурился наверно, ибо объяснить его недекватные решения сложно.
Хотел видими аля Ювентус, сыграть прагматично от обороны, и дойти в таком стиле до финала, да вот только переборщил наверно... видимо побоялся прошлогоднего карнавала от Ливерпуля.
cucumber
Сейчас для Мансити Тотенхем главный соперник. И в ЛЧ и в Премьер лиге. Интересно, что придумает Пеп для ответочки. А так нерв матча хорошо ощущался даже в Харькове. Зины не хватает. С ним матч смотрелся еще бы более увлекательно.
City, come on!
pol55
Блин токо Х.Кейн оправился после предыдущей травмы,а тут на тебе,ведь он важнее для Тотема,чем к примеру Месси для Барсы,ведь он отрабатывает и в обоих шрафных и в центре,конец сезона как обычно будет скомкан.
А по поводу матча все видели была как и предполагал Игра Тотема,результат тоже есть но с такими потерями(еще что с рукой Али) горькая победа.
Засланец матча сегодня Ферна так играть с лежащим Кейном просто подло.