Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 20 листопада 2019, 20:17
32625
9

За заповітами Папи. 5 фактів про фіналіста КУ – Інгулець

Клітка на стадіоні, преміальні мільйон гривень та президент із автоматом

| Оновлено 20 листопада 2019, 20:17
32625
9
За заповітами Папи. 5 фактів про фіналіста КУ – Інгулець
ФК Карпати

Сенсаційно обігравши на своєму полі луганську «Зорю» (2:1), представник Першої ліги – «Інгулець» пробився до фіналу Кубка України. По дорозі до фіналу клуб з села Петрове вибив трьох представників еліти - «Маріуполь» і «Карпати» і, нарешті, «Зорю», яка явно недооцінила силу представника першого дивізіону.

 Чого ж є такого у цієї команди, що дозволило наробити стільки шуму? Вашій увазі - декілька цікавих фактів про сільську футбольну знаменитість, яка сенсаційно пробилася у фінал Кубку України.

Конкурентний склад і кваліфікований тренер

Попри те, що «Інгулець» з'явився на нашій футбольній карті лише шість років тому, на даний момент цей клуб можна вважати одним з найміцніших в першій лізі. У минулому сезоні команда до останнього боролася за вихід в УПЛ, в сезоні нинішньому займає поточне сьоме місце. У складі «Інгульця» є відразу декілька відомих і колоритних гравців, що пограли на високому рівні. Наприклад, Олександр Акименко, один з кращих бомбардирів клубу, раніше засвітився в алчевській «Сталі» і «Зірці». Один з найдосвідченіших гравців «Інгульця» - Владислав Лупашко, в кар'єрі якого раніше була все та ж «Зірка» і «Оболонь». Є у складі колективу і колишній гравець київського «Динамо» Артем Щедрий, який встиг пограти відразу в декількох відомих клубах – «Волині», «Зірці», «Олександрії», «Олімпіку» і «Дніпрі-1».

Є в «Інгульці» і два легіонери. Один з ближнього зарубіжжя, один - з далекого. Грузин Ніка Сичинава особливих почестей на Батьківщині не здобув, граючи за клуби середньої руки. А ось камерунець Ела Кен Арманд починав свою кар'єру в самій «Барселоні», але із-за серйозної травми надовго вибув з футболу. Потім знайшовся в «Карпатах», потім були клуби з Угорщини і Польщі. Навесні 2017-го прийшов в «Інгулець».

Очолює «козаків» Сергій Лавриненко - багаторічний гравець «Зірки», а потім і тренер команди з Кропивницького. Виграв з цим колективом чемпіонат першої ліги в 2016 році. Проте дебют в УПЛ не задався - відставка, і перехід в «Інгулець». Загалом, команда міцна, але для вирішення серйозніших завдань треба посилення. А з цим проблем бути не повинно. Тому що у «Інгульця» є свій вагомий козир - майже всемогутній президент клубу.

Під знаком ПАПИ

 Олександр Поворознюк, що є президентом і власником «Інгулья», з перших же днів своєї появи в професійному футболі привернув до себе пильну увагу. Причому як зовнішнім виглядом - габаритний чоловік у повному розквіті сил, з яким краще не зустрічатися у темному провулку, що пересувається на позашляховику із скромним номером ПАПА, так і своїми яскравими фразами, які давно розібрали на цитати.

Але Поворознюк не лише уміє говорити і обіцяти, але і тримає своє слово. Приміром, восени 2017-го президент клубу пообіцяв своїм футболістам премію у розмірі мільйона гривень за вдале закінчення першої частини сезону. Футболісти не підкачали, видавши п'ятиматчеву переможну серію, і нагорода знайшла своїх героїв. За словами тренера «Інгульця», президент клубу завжди вчасно виплачує зарплату. А іноді навіть раніше терміну. До речі, в тому ж році Поворознюк заявив, що «на сьогодні тільки «Динамо» і «Шахтар» можуть запропонувати гравцям кращі умови, ніж в «Інгульці». Може, і прикрасив. Але напевно лише трохи. Можна не сумніватися, що і за вихід в півфінал Кубку України Олександр Григорович не скривдив своїх підопічних. Ось що він говорив напередодні матчу з «Карпатами»: "Гадаю, що настрій у хлопців буде таким, що вони будуть головою в підкати йти. А там дивитимемося: м'яч круглий, поле квадратне».

Амбіції

Олександр Поворознюк не лише вкладає душу і засоби у своє дітище, але і хоче бачити «Інгулець» в еліті українського футболу. Більше того - в єврокубках. За словами Олександра Григоровича, в найближчі три-п'ять років «Інгулець» повинен грати в Лізі Європи. Сказане це було два роки тому. Бачимо, що реальні кроки для досягнення мрії робить вже не лише президент клубу з Петрового, але і його підопічні. А ще Поворознюк завірив, що розраховує лише на свої сили і засоби, а не на державу. В принципі, він може це собі дозволити. Президент «Інгульця» - за сумісництвом глава успішної агрофірми «Пятихатська».

Не так давно невідомі планували рейдерське захоплення підприємства, на що отримали гідну відсіч. Ось що сказав Поворознюк із цього приводу: «Хочу заспокоїти усіх пайовиків, у нас все добре. Результат рейдерської атаки: три розстріляні машини, 25 затримані. Думаю, це не остання зустріч з рейдерами. Хочу, щоб усі знали. Я нікому не продавав господарство, не зраджував пайовикам і нікому нічого не винен. Я з легкістю брав автомат і стріляв не в людей, а в нелюдей, які хочуть нажитися на рівному місці. Поки я живу, цього не буде, панове рейдери».

Креатив

Як тут не згадати про «клітку», що стала сьогодні мемом  - спеціально обладнаного «місця» на домашній арені петровців, куди, вірогідно, повинні були поміщати приїжджих «неадекватних дебілів». 

Проте після того, як футбольна Україна не зрозуміла ноу-хау петровців, «Інгулець» за допомогою свого офсайта поспішив заявити, що ця «мала архітектурна форма», або, точніше, «сектор номер дев'ять», буде задіяна лише у виняткових випадках – «для тих груп уболівальників, поведінка яких «до і під час поєдинку» виходитиме за рамки громадських норм і моралі». А ще в «Інгульці» пообіцяли в стислі терміни видозмінити вид цього «сектора», «гармонізувати, зробивши комфортабельнішим і затишнішим для наших дорогих гостей з різних куточків України».

А ще в «Інгульці» креативно підходять до поздоровлення головного клубного боса по випадках і без. Не так давно Олександр Поворознюк відсвяткував свій 48-й день народження. Гравці і тренерський склад підшефної команди привітали свого працедавця дуже душевно і мило – «переспівавши» пісню Павла Зіброва. 

У самого Зіброва не вийшло б краще.

Інфраструктура

У «Інгульця» поки що немає необхідної для амбітних завдань інфраструктури. Є непогана база, але новий стадіон поки що будується. Кубковий матч проти «Карпат» петровці провели в Олександрії. Якщо все піде за планом Поворознюка, то нова арена «Інгульця» повинна приймати матчі вже в найближчому майбутньому.

«Плануємо зробити підігрівання газону методом теплих підлог. Напевно, це буде перше поле в Україні, а можливо і у світі, яке зроблене за такою методикою. Це нам дозволить заощадити електроенергію. Зварювальних робіт виконали майже на 90%, залишилася тільки одна трибуна, що з боку VIP. Навіть є таке бажання встановити стовпи з освітленням, щоб працювати вдень і вночі. Я обіцяв, що за три роки мінімум завершимо будівництво. Вже зроблено дуже багато», - говорив президент «Інгульця» взимку минулого року. А коли так, можна не сумніватися, що вже зовсім скоро матчі високого рівня «Інгулець» проводитиме вдома, а не поневірятися по сусідах.

«Папа» слів на вітер кидати не звик.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 16
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 7
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hantolik58
Ребята, Вы что не наслышаны о "подвигах" Папы. По нему давно тюрьма плачет. Он с автоматом Калашникова гонял безоружных людей у себя в селе. Хвастается тем, что в 90-х годах занимался рэкетом и благодаря именно рэкету нажил свои первые миллионы. В эту клетку в Петрово хотели посадить болельщиков "Металлиста 1925". Даже семейной паре с маленьким ребенком, приехавшей из Харькова на матч, продали билет в эту клетку, и только вмешательство руководства нашего харьковского клуба не позволило персоналу стадиона в Петрово, посадить в эту клетку обычных харьковских болельщиков. За одно изготовление клетки Папу надо гнать из футбола... Это просто кошмар. А если, не дай Бог пожар. Люди бы просто сгорели в клетке. Поровознюк творить такое, что в голову нормального человека не укладывается.
Kherson384
Удачи Ингульцу в спорте и все что-бы по закону.
Mr.Frost
До речі https://xsport.ua/football_s/news/vo-vremya-matcha-ingulets-zarya-pravookhr
aniteli-zhestko-izbili-ultras-luganskogo-kluba-_2034645/ Цікаво яка буде реакція великого ффу?
Mr.Frost
А так і буде!Награється та кине.Це шлях в нікуди.Або влада поміняється,або всеж опиниться там де йому треба-в буцигарні.І все!Буде пшик з Інгульця,але вони цього ще не розуміють.
Александр Штогрин
КЛАС
Александр Штогрин
ГООООООООООО
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил