Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
07.04.2019 17:00 – FT 1 : 1
4 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 08 квітня 2019, 09:42
43229
100

Шахтар в серії пенальті вирвав у Динамо путівку в півфінал Кубка

Напружене протистояння завершилося на користь донецького клубу

| Оновлено 08 квітня 2019, 09:42
43229
100
Шахтар в серії пенальті вирвав у Динамо путівку в півфінал Кубка
ФК Шахтар
Чвертьфінальний матч Кубка України вдався! Ажіотаж навколо матчу двох українських грандів був неабияким, і поєдинок сповна виправдав всі очікування. Два вилучення, серія пенальті - все пройшло в кращих традиціях всеукраїнського «класико».
 
Команди почали свою 4-й в сезоні зустріч без розвідки. Найактивніше виглядали гості, і їм вдалося забити швидкий гол. Захисник «гірників» заблокував удар Вербича, добивання Шапаренко також довелося в суперника. Але м'яч гравці «Шахтаря» вибили недалеко, а головне - на Гармаша. Динамівець прийняв сферу на груди і другим дотиком з літа відправив під ближню штангу - 0:1!
 
Як не дивно, гол не «розбудив» підопічних Паулу Фонсека. Кияни продовжили домінувати, хоча незабаром свій шанс отримав «Шахтар». На 21-й хвилині Тайсон непогано приклався від лінії штрафної і потрапив в поперечину. Це був перший і єдиний удар «гірників» до свистка на перерву! Але пристрасті продовжували загострюватися. Футболісти не щадили ні себе, ні суперників, йшли в стики, так що посипалися попередження. В основному гравці фолили в середині поля, але столична команда заробила перспективний стандарт поблизу штрафного Пятова. І Цигагнеко міг збільшити відрив своєї команди, але його постріл прийшовся в штангу. Шепелев, Кендзьора, все той же Циганков били з різних позицій, але їх ударам не вистачило точності. У підсумку «Динамо» начисто переграла опонента - 60:40% по володінню м'ячем, 6:1 за ударами по воротах, 13:9 за штрафнима ударама в перші 45 хвилин зустрічі.
 
Після перерви, здавалося, команда Хацкевича повинна була дотиснути «Шахтар». Але глядачі побачили зовсім іншу команду. Агресивну і по-спортивному злий. За 5 хвилин другого тайму «гірники» завдали в три рази більше ударів, ніж за всю першу половину зустрічі. І закономірно зрівняли рахунок. Мораес замкнув флангову подачу Тайсона, перехопив м'яч у штрафному киян. Відзначимо, що гол «привіз» Кадар, який в попередньому матчі заробив вилучення. Але дискваліфікація УПЛ не поширюється на матчі Кубка, так що Тамаш вийшов в основі.
 
Не обійшлося без видалення і в цій зустрічі. Гармаш в середині поля зірвав атаку, збивши Мораеса. За що побачив перед собою жовту картку. Але потім наздогнав бразильця і ​​вирішив буцнути! Арбітр знаходився буквально в метрі, і тому без зволікання дістав і картку іншого кольору, заодно виписавши попередження і Мораес. 1:1, «Динамо» в меншості », до кінця основного часу близько півгодини. Шанси столичної команди здавалися мінімальними, тим більше що Фонсека тут же змінив вікового Марлоса на Нема, який в останньому матчі чемпіонату заробив пенальті.
 
Однак зовсім скоро арбітр зрівняв склади, причому з поля був видворений автор і другого гола в матчі! Мораес отримав другий «гірчичник» за неправильний підкат і також вирушив оглядати гру з трибун. Проте, ініціативою міцно заволодів донецький колектив. Порівняйте з показниками першого тайму: 73:27% по володінню м'ячем 7:0 за ударами, 12:8 за штрафними, але вже на користь «гірників». А рахунок більше не змінювався, хоча кількість показаних карток неухильно зростала.
 
Овертайм обидві команди провели виключно обережно, більше турбуючись про збереження своїх воріт, ніж про загрози чужим. За 30 хвилин додаткового часу суперники в сумі завдали один, та й то неточний удар. Правда, Вербич забив гол, але попередньо підігравши собі рукою, так що він особливо і не сперечався, коли арбітр відмінив взяття воріт. Так що доля путівки до півфіналу вирішилася в серії післяматчевих пенальті. Ісмаїлі і Циганков свої спроби реалізували, після чого Бойко в красивому стрибку відбив удар Соломона. Далі все били точно, але два заключних удару - від Миколенко і Шепелєва - потягнув Пятов. Причому удар Шепелєва не просто відбив, а зловив намертво. 4:3 - «Шахтар» в черговий раз пройшов киян і має всі шанси четвертий раз поспіль вийти у фінал Кубка країни. Жеребкування вже завтра, півфінал запланований на 17 квітня.


Кубок України. 1/4 фіналу.

«Шахтар» – «Динамо» – 1:1 (по пенальті 4:3)


 Жуніор Мораес (57) – Денис Гармаш (9)

Серія пенальті: 1:0 Ісмаїлі, 1:1 Циганков, 1:1 Соломон (воротар), 1:2 Сідклей, 2:2 Майкон, 2:3 Кендзьора, 3:3 Нем, 3:3 Миколенко (воротар), 4:3 Коваленко, 4:3 Шепелєв (воротар).

 Тайсон (19), Тарас Степаненко (39), Алан Патрік (43), Жуніор Мораес (62), Соломон (90+3), Майкон (104), Сергій Болбат (116) - Томаш Кендзьора (24), Микола Шапаренко (47), Микита Бурда (60), Денис Гармаш (61), Володимир Шепелєв (78), Сідклей (86), Віталій Буяльський (90+1).

 Жуніор Мораес (69, повторне попередження) - Денис Гармаш (61, повторне попередження).
 

«Шахтар»: П'ятов, Кривцов, Хочолава, Степаненко (Майкон, 91), Тайсон, Мораес, Марлос (Нем, 68), Патрік (Соломон, 46), Ісмаїлі, Болбат, Коваленко.

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Бурда, Кадар, Кендзьора, Шепелєв, Шапаренко (Буяльський, 82), Циганков, Сідклей, Гармаш, Вербіч.
 

Стадіон: Металіст (Харків, Україна).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).


ШАХТАР - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Опитування

Голосів 293
Кто, на ваш погляд, виграє Кубок України 2018/19?

Шахтар Донецьк

158 голосів 53.92 %

Зоря Луганськ

42 голоса 14.33 %

СК Дніпро-1

60 голосів 20.48 %

Інгулець Петрове

33 голоса 11.26 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 100
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ya_3
Моя благодарность игрокам обеих команд: СПАСИБО за отличную игру и настоящее футбольное настроение! Побольше бы матчей с таким накалом, где результат не известен до финального свистка и болельщики снова вернутся на стадионы.
Ну и всех болельщиков ШАХТЁРА - с победой!
Vladislav Pohily
Ну и Гармаш две карточки за 10 сек это конечно моща.
Hulivud
По игре в допвремя дк выглядело интереснее. Может им надо сразу начинать вдесятером, может как-то к шахте в чемпе приблизятся. Гармаша-на дурку, бульбаша-домой и будет прогресс!
Вова Чертрогатый
Мне в первые за долгое время понравилась игра Динамо... не стыдно за них, даже при том что проиграли. Наконец-то была не полная, но хотя бы частичная уверенность впереди, рисунок игры впереди.
Silverland88
На месте Шахтера я бы сильно не радовался. Нынешнее Динамо надо громить, а не в ничью с ним играть. Чем дальше, тем хуже. Фонсеку в отставку! Играли плохо.
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Матч классный. Шахтер с победой.
Kevko
Шахтер стал заметно слабее. Фонсека не занимается обновлением команды. Тайсон, Марлос, Мораес остаются лидерами, но это уже возрастные игроки, скорости не те. Одновременно он использует Патрика, Нема, Дентиньо, от которых уже ожидать прогресса невозможно. В центре защиты довольно посредственная пара Кривцов-Хочалава.
DK1961
Хац не пришел на пресс-конференцию (отказался). Может все-таки ОТСТАВКА?!!
Sergey Pyrlik
Гармаш - урод, дебил и т д . Моледеж не плохо. но не совладали с нервишками на пеналях.
doktor09
Да, ШД явно не хватает Красникова, приобретения какие-то неубедительные. Да и Фонсека явно слаб в тактике. Если в ЧУ это проходит-то в Европе уже 2 года пшик...
Сергей Долина
Вот это называется на самом деле вырвали победу, здесь правильно автор назвал статью.
Vladislav Pohily
Жаль. Кубок для ДК был последней возможность хоть что-то выиграть в этом сезоне. Не верю, что удастся сократить такой разрыв в чемпионате.
leoniko
Хлопці, була шикарна гра. Гра можливо для експертів й не така вже бездогана, але для вболівальників точно вона була цікава. Особисто я вболіваю за "Динамо", але я з повагою прийняв перемогу "Шахтаря". Це футбол, наступного разу, сподіваюсь, виграрає "Динамо"
Brian
Тот случай когда победа Шахтёра не вызывает положительных эмоций. Играть на равных с командой которую сношал Челси, возили Астана, Яблонец.....Печаль и тоска. Вынужден признать что после Луческу Шахтёр стал значительно слабее. Увы....
Что касаеться Динамо.....сыграли на своём уровне.
Сергей Двореченец
Гра не сподобалася. Обідві команди зіграли погано. Та якщо від Дінамо я нічого не очікував, то Шахтар розчарував. Дуже добре зіграв П'ятов - найкраще з обох команд. Гармаш дебіл, Кадар дніще, оборона Шахтаря дніще загалом. Суддя має питання про першу жовту Мораєсу - Мораєс сам вінен у другій картці. Тепер Шахтар їде за кубком, Дінамо треба міняти тренера та власника.
Sinoga
Физрук хотел сделать две последние замены после пенальти?Что он говорит в перерывах футболистам ,что они играют разные таймы?Эта арытмия уже достала-два совсем разных тайма уже не первый год.
keegan
Неужели кому-то понравилась игра,пешком ходили обе команды, игра уровня 2 лиги, а потом удивляемся почему получаем по полной в европе
wildstylezz
Ух, нервная игра получилась! Не верил что Пятов сможет вывезти серию пенальти, не его это стихия, но ура, повезло! Судейство конечно подкачало! Каждый фол наказывал желтой карточкой, причем ряд игроков не заслуженно - Степаненко, Алан Патрик и еще пару игроков ДК! Создал нервную атмосферу среди игроков! Такой стиль для эль-классико явно не подходит, думал доигрывать будут 8на8....Шахтёр слабо, ожидал большего! Нету эту той ярости в атаке что раньше.
LordByron
Друзі Кадар начудив гол.З Зорею трохи схоже червону отримав.З Челсі три голи на його совісті і це тільки декілька аргументів в його сторону партачить чувак сильно партачить.