Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 квітня 2019, 19:13
3374
3

Арсенал-Київ в Одесі впорався із Чорноморцем

Київський клуб до одного очка скоротив відставання від передостаннього місця турнірної таблиці

| Оновлено 06 квітня 2019, 19:13
3374
3
Арсенал-Київ в Одесі впорався із Чорноморцем
У цьому матчі зустрічалися два головні аутсайдери чемпіонату, які поки ще теоретично мають шанс уникнути прямого вильоту в першу лігу. Тому тут боротьба була, як кажуть в таких випадках, ні за три, а за шість очок.
 
Вже на п'ятій хвилині гості несподівано забили швидкий гол. Гольовим пасом відзначився воротар киян Роман Підківка, який сильно вибив м'яч до центру поля. Тут краще за всіх зорієнтувався форвард «Арсеналу» Міссі Мезу. Він на швидкості прокинув м'яч вперед повз захисників «Чорноморця», а потім, обігравши Сергія Литовченко, який вибіг за межі штрафного майданчика, легко вразив уже порожні ворота.
 
Пропустивши гол, одесити пішли вперед великими силами і кілька разів створювали напругу в захисних рядах киян. Однак впевнені дії Романа Підківки зводили нанівець всю гостроту одеситів. Гості намагалися діяти на контратаках, де непогано виглядав молодий Михайло Мудрик. На 14-й  хвилині йому вдалося втекти від гравців оборони, але, перебуваючи у вигідній ситуації, він не став бити по воротах, а спробував зробити передачу і потрапив м'ячем у суперника.
 
А на 26-й хвилині «Арсенал» забив другий гол. В одному з епізодів арбітр матчу Юрій Іванов угледів порушення правил з боку одесита Андрія Міщенка в своїй штрафній площі і призначив пенальті. Його реалізував капітан киян Сергій Вакуленко, який пробив в правий від себе кут воріт. Слід зазначити, що голкіпер «Чорноморця» Сергій Литовченко вгадав напрямок удару і був близький до того, щоб дотягнутися до м'яча, але не вийшло.
 
У господарів поля був хороший момент для того, щоб один м'яч відіграти, коли на 30-й хвилині Василь Павлов наносив удар з близької відстані, але і тут здорово зіграв Роман Підківка.
 
Хто б міг подумати до початку матчу, що на 37-й хвилині рахунок стане 0:3 на користь гостей. Однак саме це і сталося. Чергова контратака, в якій взяли участь відразу кілька футболістів «Арсеналу», завершилася несильним, але дуже точним ударом Павла Оріхівського під праву штангу.
 
Уже в компенсований до першого тайму час небезпечно пробивав гравець «Чорноморця» Володимир Танчик, проте в черговий раз Роман Підківка був на висоті.
 
Після перерви, як і очікувалося, одесити пішли вперед великими силами і на 51-й хвилині Володимир Танчик знову опинився на ударній позиції. Правда на цей раз в ворота він не потрапив. Були також непогані моменти для взяття воріт у Арні Вільхамссона і Дениса Норенкова, але все марно.
 
До речі, у «Чорноморця» дуже активно в другому таймі в гру увійшов Артем Чорній, який і сам намагався атакувати, і асистував партнерам. Саме він на 62-й хвилині з передачі Володимира Танчика зумів один м'яч відіграти.
 
Здавалося, що після цього одесити повинні були піти на штурм воріт гостей, але чомусь після забитого гола активність «Чорноморця» знизилася і м'яч став більше перебувати поблизу центрального кола. До того ж впевненості киянам додало те, що в їх складі на поле з'явилися досвідчені Гегам Кадимян, Джаба Ліпартія та Олександр Ковпак.
 
Були, правда, два моменти у господарів поля наприкінціі матчу, щоб забити другий гол. Так, після розіграшу кутового Гліб Грачов головою пробив поруч зі штангою. А вже в компенсований час Артем Чорній з кута поля закрутив м'яч прямо в ворота, але Роман Підківка і тут зіграв надійно.
 
1:3 - поразка «Чорноморця» і тепер одесити випереджають «Арсенал» всього лише на одне очко.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.
 
«Чорноморець» - «Арсенал-Київ» - 1:3
 
 Артем Чорний (62) - Мезу Міссі (5), Сергій Вакуленко (26, з пенальті), Павло Ореховський (37)
 
  Морозенко (23), Василь Павлов (32), Дмитро Рижук (45 + 1), Руслан Бабенко (86) - Артур Авагімян (47), В'ячеслав Танковскій (54), Гегам Кадимян (76), Максим Жичиков (86)
 
«Чорноморець»: Сергій Литовченко, Денис Норенков, Андрій Міщенко, Гліб Грачов, Дмитро Рижук, Руслан Бабенко, Арні Вільхамссон (Дмитро Семенів, 72), Віталій Гошкодеря, Євген Морозенко, Володимир Танчик, Василь Павлов (Артем Чорній, 46)
 
«Арсенал-Київ»: Роман Підківка, Владислав Дубінчак, Сергій Вакуленко, Данило Сагуткін, Максим Жичиков, Андрій Домбровський, Михайло Мудрик (Джаба Ліпартія, 63), Павло Ореховський, В'ячеслав Танковскій, Артур Авагімян (Гегам Кадимян, 55), Мезу Міссі (Олександр Ковпак, 79)
 
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
 
Стадіон «Чорноморець» (Одеса)
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Збірна України отримала солідну суму призових за вихід на Євро-2024
Футбол | 27 березня 2024, 11:17 9
Збірна України отримала солідну суму призових за вихід на Євро-2024

УАФ отримає 9.25 мільйони євро

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 1
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

Вони! Це! Зробили!
Футбол | 27.03.2024, 11:23
Вони! Це! Зробили!
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Валерий Бирзул
Всех распустить. Позорят имя некогда грозной команды.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил