Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2019, 04:43
3678
4

Десна в гостях впевнено обіграла Олімпік

Олімпік не може перемогти протягом одинадцяти матчів

| Оновлено 10 листопада 2019, 04:43
3678
4
Десна в гостях впевнено обіграла Олімпік
ФК Десна
На початку сезону обидві команди ставили перед собою завдання за підсумками першого етапу пробитися в верхню частину турнірної таблиці. Однак «Олімпік» достроково вибув з боротьби за шістку кращих клубів країни, а «Десна» була дуже близька до виконання цього завдання, але, програвши вдома в попередньому турі «Львову» 0: 1, упустила свій шанс і тепер буде змагатися з колективами, які розігрують місця з 7 по 12.
 
Зрозуміло, що в цій зустрічі очки більше були потрібні номінальним господарям поля. Адже «Олімпік» вже зараз знаходитися в зоні перехідних матчів і кожне придбання для нього зараз має дуже важливе значення. Тим дивніше, що активніше цей поєдинок почали гості.
 
Так, перший небезпечний момент виник біля воріт донеччан на 10-й хвилині, коли штрафний удар виконував Андрій Богданов - голкіпер «Олімпіка» сербський легіонер Бетім правильно вибрав позицію і забрав м'яч в руки. Через шість хвилин Єгор Картушов зліва виконав відмінну передачу в центр штрафного майданчика на Сергія Старенького, однак того не вистачило миті, щоб головою дотягнутися до м'яча і направити його в сітку воріт.
 
І все ж незабаром чернігівські футболісти домоглися свого. На 22-й хвилині після подачі кутового Артемом Фаворова цього разу Сергій Старенький головою акуратно виконав пас на Дениса Фаворова, який з близької відстані також головою пробив точно - 0: 1 повела «Десна».
 
Дивно, але навіть пропущений гол ніяк не позначився на діях підопічних В'ячеслава Шевчука. Вони продовжували грати неквапливо, не особливо прагнучи вперед. Досить сказати, що в першому таймі господарі поля не створили жодного гольового моменту біля воріт суперників, завдавши всього лише один удар, та й той зовсім безпечний.
 
Ось такою нудною і нецікавою вийшла перша половина цього матчу. Залишалася лише надія на те, що після перерви футболісти все ж порадують нечисленних уболівальників на трибунах київського стадіону «Динамо» більш видовищною грою і забитими м'ячами.
 
Можливо тому наставник «Олімпіка» випустив замість інертного Сергія Політило молодого Андрія Кравчука і це в якийсь момент спрацювало. У всякому разі початок другого тайму було явно за господарями поля. Спочатку Роман Вантух з лінії штрафного майданчика пробив трохи вище воріт. А на 51-й хвилині Тейшейра наважився на удар з дальньої дистанції і м'яч ледь не влетів під поперечину. У цьому епізоді блискуче зіграв Євген Паст, в стрибку дотягнувся до м'яча і перевівши його на кутовий.
 
Ще один раз Тейшейра небезпечно пробив після розіграшу кутового на 65-й хвилині, проте на цей раз м'яч полетів вище воріт. Що стосується «Десни», то її практично не було видно в атаці. Зате на 70-й хвилині гості провели швидкий контрвипад і вдруге змусили Бетіма виймати м'яч з сітки воріт. Гольову комбінацію розпочав Олександр Філіппов, продовжив Єгор Картушов, а завершив ударом з близької відстані Сергій Старенький.
 
На цьому обидві команди заспокоїлися. Одні (гравці «Десни») більше не особливо хотіли загострювати гру, задовольняючись двома забитими голами. Інші (футболісти «Олімпіка»), може бути і хотіли, але нічого зробити не змогли.
 
Після цієї перемоги «Десна» набрала 31 очко і піднялася на сьоме місце в турнірній таблиці. А ось «Олімпік» зазнав уже одинадцятий поразки поспіль і залишився на десятому місці. Цікаво, що вже після наступного матчу «Чорноморець» - «Арсенал», який розпочнеться менш ніж через годину, до нього обов'язково наблизяться опоненти, що знаходяться поки нижче - або один хтось із них, або обидва відразу.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
«Олімпік» - «Десна» - 0:2
 
  Д. Фаворов (22), Старенький (70)
 
  Матар (26) - А. Фаворов (53), Сегійчук (86), Д. Фаворов (89)
 
  «Олімпік»: Бетім - Гришко, Цимбалюк, Снурніцин, Вантух - Ксьонз, Гай, Політило (Кравчук, 46), Валєєв (Сондей, 71), Тейшейра - Матар (Дегтярьов, 52)
 
«Десна»: Паст - Гітченко, Імереков, Слинкин, Д.Фаворов - Огиря, Картушов, Старенький (Люлька, 85), Богданов (Парцванія, 87) - Філіппов (Сергійчук, 81), А. Фаворов
 
Арбітр: Костянтин Труханов
 
Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 0
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Столетов
Лучше бы Шевчук оставался коментатором.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kaprizlink
Слава на выход
banderlog78
По ходу Олімпік зливаються