Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3475
0

Олімпік – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Зі сподіваннями на боротьбу за єврокубки прийдеться почекати

Олімпік – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік

Суботній день в УПЛ відкриється протистоянням в столиці, де зустрінуться команди, які в ході сезону цілком серйозно розраховували поборотися в топ-шістці. Причини непотрапляння в еліту у них вийшли різними, і зараз тільки залишається працювати над помилками, більше думаючи вже про наступний чемпіонат. Питання збереження місць в Прем'єр-лізі, звичайно, ще також не зняті, але це більше стосується «Олімпіка». Втім, поки що - про справи нагальні.

«Десна», незважаючи на дебют в УПЛ, поступово «розкочегарилася» настільки, що стала розглядатися не тільки як учасник завітного секстету, а й як можливий представник України в Лізі Європи. Однак, березнева «пробуксовка», а саме одне очко в трьох матчах (повторення гіршої серії команди в сезоні) при одному забитому голі залишило мрії лише фантазіями.

А ось «Олімпік», який зовсім недавно виступав в Лізі Європи, намагаючись пройти «грецький бар'єр», з високими завданнями в поточному чемпіонаті розпрощався куди раніше. Восени донеччани навіть змінили головного тренера, але такий крок себе поки що не виправдовує. Принаймні, з точки зору результату. Безвиграшна серія підопічних В'ячеслава Шевчука триває, складаючи вже десять (!) матчів. З іншого боку, в половині з них були нічиї, в тому числі виїзні з «Шахтарем» та «Олександрією», а також вдома - з «Зорею». Друга половина серії - виключно мінімальні поразки. Дивовижна статистика, чи не так?

До речі, навесні ходили чутки і про припинення роботи Олександра Рябоконя з «Десною», але фахівець залишається на своєму посту. «Розмова про звільнення була. Відставки, мабуть, поки не планувалося. Важко сказати», - прокоментував сам тренер.

В паузі між першим і другим етапами чемпіонату «Олімпік» встиг попрощатися з Антоном Шиндером і «підписати» Рінара Валєєва, який останнім часом виступав у зимовій першості Одеси. Також донеччани поспарингувалися з «Шахтарем», а точніше, з «залишками» донецької команди, що не поїхала до збірних. «Десна» ж в минулому «вікні» також не сиділа без боїв, з'їздивши на контрольні матчі до Білорусі.

«Думаю, що саме гол на перших хвилинах може багато вирішити в матчі», - поділився думками перед майбутнім поєдинком Максим Дегтярьов. Аналізуючи слова нападника «Олімпіка», варто звернути увагу, що в кожному зі своїх переможних ігор поточного сезону донецький колектив забивав вирішальні голи якраз у других таймах. Та й сам форвард всі три м'ячі в УПЛ провів у других таймах. Більш того, в грудневій нічийній зустрічі (1:1) «Олімпік» і «Десна» обмінялися голами після перерви. Так чи варто чекати швидкий гол?

До слова, випереджаючи суперників в таблиці, «Десна» в сучасній історії не може похвалитися перемогами над «Олімпіком». У сезоні 2013/14 донеччани, виходячи в Прем'єр-лігу, двічі завдали чернігівському колективу поразки в Першій лізі, а в нинішньому чемпіонаті «Десна» знову програла на своєму стадіоні, але зуміла вивезти нічию зі столиці в уже згаданому зимовому поєдинку.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Олімпік»: Бетім, Цимбалюк, Кольцов, Гришко, Снурніцин, Гай, Політило, Балашов, Ксьонз, Пасіч Г., Матар.

«Десна»: Литовка, Мостовий, Імереков, Гітченко, Фаворов Д., Богданов, Козак, Волков, Фаворов А., Філіппов, Безбородько.

6 квітня, субота
 
«Олімпік» «Десна»
Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 14:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛІМПІК - ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 53
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.