Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 квітня 2019, 16:40
14484
4

Колишній гравець Динамо потрапив в госпіталь в Малайзії

Борис Деркач не може повернутися в Україну

| Оновлено 04 квітня 2019, 16:40
14484
4
Колишній гравець Динамо потрапив в госпіталь в Малайзії
focus.ua. Борис Деркач
Колишній захисник харківського «Металіста» і київського «Динамо» Борис Деркач, який зустрів власне 55-річчя (14 січня) в далекому Куала-Лумпурі (столиця Малайзії), потрапив до лікарні.
 
23 березня 2019 року його виявив патруль в несвідомому стані на вулиці і доставив в госпіталь. Деркач, який втратив документи, що засвідчують особу, представився громадянином України. До нього прибула співробітниця посольства, яка змогла впізнати колишнього футболіста за татуюваннями на тілі, які бачила при особистій зустрічі раніше. За словами медиків, стан Деркача важкий, але стабільний.
 
 
 
Раніше повідомлялося, що для успішного повернення в Україну екс-футболісту потрібно в Департаменті імміграційної служби Малайзії оплатити штраф за порушення правил перебування (розміром до 2500 дол. США) і отримати дозвіл на виїзд з країни. На даний момент цього штрафу можна уникнути, якщо надати в розпорядження влади довідку про госпіталізацію.
 
Гол Деркача в ворота московського ЦСКА(1990 рік).
 

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 50
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Слепнёв
Почав свою кар'єру у 1981 році в місцевій команді «Металіст» Харків. У 1983 році зіграв один сезон у клубі «Маяк» Харків. У 1985 році він був помічений скаутами «Динамо» Київ. Відзначався хорошим ударом з далекої відстані, але через сильну конкуренцію не грав за основний склад. У 1986 році захищав кольори московського ЦСКА, але повернувся в «Металіст» Харків. У 1988 році виграв з «Металістом» перший і єдиний в історії клубу Кубок СРСР. У 1990 році він був запрошений назад в «Динамо» Київ. 7 жовтня того року два його влучні удари на полі Республіканського стадіону в Києві дозволили «Динамо» обіграти в «золотому» матчі московський ЦСКА — 4:2 і здобути останнє 13-те чемпіонство у першостях Радянського Союзу. Золоту медаль Деркач не отримав, через те, що у тому чемпіонаті провів за динамівців недостатню кількість матчів. Деякий час виступав за «Евіс». Проте, все частіше почав відвідувати казино. Після того, як програв велику суму грошей (20 тисяч USD), був змушений податися за кордон. Не зумів влаштуватися у Туреччині. Після короткого перебування в болгарському «Левскі» перейшов в угорську команду «Ньїредьхаза». Клуб зайняв останнє місце і в 1993 році Деркач залишився без роботи.
Потрапив у злочинну групу, яка займалася рекетом в Угорщині. У 1993 році після поранення сутенера і двох повій був заарештований і згодом засуджений до 11 років тюремного ув'язнення. Після спроби втечі (31 грудня 1995 року) суд додав ще 4 роки. У кінці терміну був переведений з угорської в'язниці в українську в Ужгороді, а потім у рідному Харкові. Допоміг у цьому Олег Лужний, який передав матері колишнього одноклубника 10 000 доларів на адвоката. До того, як був звільнений за хорошу поведінку, загалом провів у в'язниці 11,5 років.
Після цього влаштував своє життя заново, знайшов роботу, одружився, дружина народила двох дітей — сина Артема і доньку Ганну. Допоміг з роботою Ахрік Цвейба. За його сприяння Деркач з 2006 року почав шукати таланти для харківського «Металіста», почав виступати за команду ветеранів цієї команди.
Внаслідок кризи, в якому опинився український футбол і Металіст зокрема, Борис Деркач, втратив роботу. Він став випивати, знову прокинулася в ньому ігроманія, заборгував багатьом людям. У підсумку розпалася сім'я. У 2017 році за пропозицією одного із знайомих, назбирав необхідну суму і поїхав на заробітки в Малайзію, щоб працювати там будівельником. У січні 2019 року в українських ЗМІ з'явилась інформація, що Бориса Деркача зустріли українські туристи в Куала-Лумпурі. Він віддав за борги у заставу документи, став безпритульним, розповідає російськомовним туристам свою історію життя в обмін на їжу та випивку[1].
Akella_147
Вроде и жалко, а как прочтешь биографию..
Владимир Копяк
А что, один Деркач такой? Их сотни блуждают сейчас по странам Европы и Азии... Это очень большая проблема не только времен СССР , но теперешних реалий. Это и недостаток воспитания в семье (родители считают, что если пацан ходит в ДЮСШ или какой-то частный клуб, то проблема воспитания решилась сама-собой), как правило, футболисты не утруждают себя учебой и самообразованием (достаточно знать, как работает пульт телевизора и котировки букмекеров на конкретные игры), завышенная самооценка своих способностей после однажды хорошо проведенной игры на первенство районной помойки, попадание в руки нечистоплотных агентов и все вытекающие из этого общения последствия... Проходит время и футболист вдруг понимает - он НИКТО в футболе! И если он слаб характером, если его окружают только собутыльники и сомнительные попутчики по жизни - дорога одна, на дно общества... Некоторым удается пристроиться тренерами, работниками федераций, но по истечению какого-то времени, окружающие видят, что человек не на своем месте - мучает себя и других. и все из-за того. что в свое время в школе один Букварь на пару с соседом скурили....С одной стороны и жалко таких людей, а с другой... человек сам кузнец своего счастья....
plovzila
сразу видно в дЫнамо парень играл