Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 червня 2019, 13:52
9608
0

Помер екс-захисник Динамо і Металіста Борис Деркач

За свою кар'єру футболіст вигравав два Кубка СРСР в 1988 і 1990 роках

| Оновлено 06 червня 2019, 13:52
9608
0
Помер екс-захисник Динамо і Металіста Борис Деркач
Focus.ua. Борис Деркач
На 56-му році життя в Харкові помер колишній захисник місцевого «Металіста», московського ЦСКА та київського «Динамо» Борис Деркач. За свою кар'єру він вигравав два Кубка СРСР в 1988 і 1990 роках.
 
Борис прославився не стільки своєю спортивною кар'єрою, скільки тим, що було після неї. У 90-ті роки він був активним учасником організованого злочинного угруповання в Будапешті і отримав тривалий тюремний термін. Ще перебуваючи під слідством, Деркач зробив невдалу спробу втечі з в'язниці.
 
На свободу колишній футболіст вийшов лише в 2005 році. Став працювати скаутом в ФК «Металіст» (Харків), одружився, став батьком двох дітей. Однак в певний момент Борис знову пустився у всі тяжкі: алкоголь, азартні ігри ... В результаті Деркач втратив роботу і сім'ю, а кілька років тому вирушив на заробітки в Камбоджу, звідки перебрався до Малайзії. Власне 55-річчя футболіст зустрів в січні цього року в Куала-Лумпурі в непривабливому статусі бомжа. А навесні Деркач був госпіталізований у важкому стані, але малайським медикам вдалося врятувати йому життя.
 
Завдяки зусиллям співробітників Посольства України в Малайзії, а також МЗС України футболіста з трагічною долею вдалося повернути на батьківщину. 30 квітня Деркач прилетів в Україну. Від допомоги, яку йому запропонували ФК «Металіст» 1925 і Харківська обласна державна адміністрація, Борис з невідомих причин відмовився. Деркач проживав на квартирі у своїх знайомих, де і помер в травні. Тіло футболіста поховано на одному з харківських кладовищ.
 

 

Джерело Focus.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ