Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 03 квітня 2019, 22:37
5720
1

Паулу ФОНСЕКА: «Марлос переживає важкий період»

Наставник «Шахтаря» - про перемогу над «Олександрією» (1:0)

| Оновлено 03 квітня 2019, 22:37
5720
1
Паулу ФОНСЕКА: «Марлос переживає важкий період»
ФК Шахтар. Паулу Фонсека

Головний тренер гірників розповів, чому в поєдинку із «Олександрією» (1:0) не грав Марлос і про те, чому змусив Тайсона вибачитися перед Шараном.

«Було багато боротьби, самовіддачі та агресії. Нашій команді завжди непросто з цим суперником, а сьогодні довелося навіть ще важче, ніж зазвичай. Ми досить рано повели в рахунку, але потім виникали труднощі з утриманням м'яча. «Олександрія» дуже прямою вертикальною грою змушувала нас сідати, бути більш компромісними в оборонних моментах. Ми не так багато контролювали м'яч або виходили в атаку, в чому велика заслуга опонента, що ускладнив нам завдання.

Також поле в деяких зонах було не зовсім рівним, проте бувають такі поєдинки, коли складно грати. Це саме той випадок. У таких матчах потрібно боротися і віддаватися до самого кінця - в цьому аспекті «Шахтар» був хороший. Ми знову не пропустили, що важливо для нас. Господарі мали пару моментів, які могли реалізувати, і в основному загрожували нашим воротам на стандартах. У цьому вони дуже сильні: у поточному сезоні забили 14 голів зі стандартних положень. Підсумовуючи, було багато боротьби і агресивності, але зі взаємною повагою гравців і всіх учасників матчу. Дуже важлива перемога для нас».

«Чому не грав Марлос? У нього була травма, яка дає про себе знати впродовж усього сезону. Зараз у Марлоса один з найважчих періодів: він не завжди працює з командою, проводить індивідуальні тренування. Вирішили не ризикувати, щоб не ускладнити пошкодження».

Інцидент Тайсона з Шараном? Так, дійсно, я сказав Тайсону, щоб такого більше не було. Що сталося? Після епізоду з падінням Мораеса Тайсон не відразу віддав м'яч. Звичайно, тренер «Олександрії» розлютився. І особисто я також попросив у нього вибачення. Сказав гравцям, щоб вони віддали м'яч. Потім було якесь непорозуміння, але в футболі таке буває - у хлопців на полі, так би мовити, гарячі голови. Повага є. У підсумку, на мій погляд, вирішили цю ситуацію і помирилися. Мова про один момент, який згодом був закритий. Сама по собі гра сьогодні була агресивною, з безліччю фолів, але я не вважаю, що з боку команд було якесь неповагу. Просто футболісти хотіли боротися до самого кінця, у них була віддача», - сказав Фонсека.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pont0017
Сейчас у Марлоса один из самых тяжелых периодов: он не всегда работает с командой, проводит индивидуальные тренировки
-----------------------------------------------------
Ну и зачем сборной он нужен? Чтобы тихонько попердывал сзади и тормозил атаки?