Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 квітня 2019, 23:18
8191
9

Олександрія вдома мінімально поступилася Шахтарю

Долю матчу вирішив пенальті, реалізований на початку гри

| Оновлено 03 квітня 2019, 23:18
8191
9
Олександрія вдома мінімально поступилася Шахтарю
ФК Шахтар. «Олександрія» – «Шахтар»
«Олександрія» в цьому сезоні не без підстав претендує на «бронзу» чемпіонату України, тож всерйоз намірилася дати бій лідеру. Якому, нагадаємо, в неділю грати всеукраїінське «класико» в рамках національного Кубка. Однак у порівнянні з попередньою грою чемпіонату головний тренер донецької команди Паулу Фонсека зробив лише одну заміну в стартовому складі: замість Марлоса вийшов Веллінгтон Нем.
 
І перші ж хвилини поєдинку на «Ніку» підтвердили правоту португальського фахівця. Тайсон прорвався по центру і віддав пас до штрафної. Туди увірвався Нем, проте завдати удар йому завадив Цуріков, який підштовхнув бразильця в спину. Арбітр без вагань вказав на «точку». Вирок у стилі Паненки виконав Мораес, тим самим перервавши серію Паньківа з трьох відбитих пенальті поспіль - 0:1! Відзначимо, що «Олександрія» пропустила в 9-й домашній грі поспіль.



Однак поступово господарі перехопили ініціативу (або це «гірники» вирішили, що завдання-мінімум виконане). Біля воріт Пятова раз у раз призначалися стандарти, а найнебезпечнішим став удар Цурикова. Він побачив, що воротар «Шахтаря» вийшов зі «стрічки» і з лету спробував закинути м'яч йому за спину, проте сфера впала на перекладину воріт і відскочила у поле. Пристрасті розпалювалися: фаворит явно не знав, як вийти з-під пресингу. Але після одного з штрафних Бабогло заїхав Мораес ліктем в скроню. Арбітр порушення не помітив, потерпілий залишився лежати біля своїх воріт. Нарешті, рефері зупинив гру, перервавши атаку «Олександрії». Після паузи, зрозуміло, призначивши «спірний м'яч». Тайсон на правах капітана вирішив не віддавати м'яч суперникам, чим спровокував сплеск емоцій не тільки на полі, але і на лавці господарів.



Втім, «гірники» тут же повернули м'яч. І хоча все це вилилося в кілька жовтих карток, однак пауза пішла на користь «Шахтарю». Гра заспокоїлася і докотилася до перерви.

Другий тайм активніше почали господарі. І вже на 50-й хвилині завдали першого удару в ствір (котрий, втім, залишився єдиним до фінального свистка!). Ковалець добивав відскік зі штрафної і послав м'яча по центру воріт, практично в руки П'ятову. «Шахтар» грав на контратаках, і деякі з них були досить гострими. Але теж не завдав жодного точного удару аж до завершення поєдинку! Було багато боротьби, стиків, кілька разів на поле з'являлися лікарі. Проте рахунок більше не змінився. Можливо, «Олександрія» не заслуговувала поразки, але однієї лише самовіддачі недостатньо для досягнення результату. Потрібні як мінімум удари, бажано - точні, а з цим у підопічних Шарана були явні проблеми.
 
0:1 - донецька команда продовжила безпрограшну серію в УПЛ до 20-ти матчів, але тепер лідеру чемпіонату належить переключитися на Кубок України: у неділю «Шахтар» в Харкові приймає київське «Динамо». У «Олександрії» турбот менше: команда готується до виїзного поєдинку проти «Львова» в рамках чемпіонату. Зустріч запланована на 13 квітня.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур
 
«Олександрія» – «Шахтар» – 0:1

 Мораес (12, з пенальті).

 Цуріков (11), Гречишкін (36), Шендрик (81), Сітало (90+4) - Патрік (30), Коваленко (35), Мораес (36), Степаненко (60), Тайсон (90+4).
 
«Олександрія»: Панькив – Бабогло, Лучкевич, Шендрик, Цуриков – Ковалец, Запорожан (Банада, 85), Задерака (Шастал, 71), Гречишкин, Полярус (Пономарь, 78) – Ситало.
 
«Шахтар»: Пятов – Болбат, Кривцов, Хочолава, Исмаили – Степаненко, Патрик (Майкон, 90+1), Нем (Дентиньо, 80), Тайсон, Коваленко (Малышев, 86) – Мораес.
 
Стадіон: «Ніка» (Олександрія, Україна).
 
Арбітр: Денис Шурман (Київська обл., Україна).

Глядачі: 3278

Температура: 9 ° C

Протокольні дані звірені з офіційними.


ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Фонсека такой же трусливый тренер как и Хацкевич. Никакого обновления и развития команды. Нем, Патрик, Дентиньо... И замены на последних минутах для удержания счета
nicksaf
ШД вседа подсуживают. Это ж аксиома.
digital_summer
В наших реалиях подсуживать надо слабейшим, а у нас топят тех, у кого бюджет в 10 раз меньше. Это маразм и сюрреализм. Чемпионат дно, зачем он нужен? Какой мазохист такое смотрит?
kino
Чемпіонат ренаха . полёт нормальний. картонні медальки чекають в кабінетах павла. Потім ЛЧ. влёти 7-0 і так по кругу. Кругосветочка.
nicksaf
А пенальти в сторону шахты было.
_1927_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Супер креативные бразильцы смогли забить Александрии один гол с левого пенальти. Этим мусором мы хотим загадить СбУ?
DK1961
Скучно смотреть чемпионат, в котором ВСЕ судьи работают на любимую игрушку ХОЗЯИНА. Сломать это безобразие можно, только усадив ахметова по его предназначению - на нары. Возможно в компании с павелками и прочим ворьем.