Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
4131
1

Львів - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Очікування від зустрічі: непередбачуваність і результативність

Львів - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Львів

Суперники, найбільш віддалені географічно, в підсумковій таблиці першого етапу УПЛ виявилися настільки близькі, що приазовці поступилися львів'янам тільки через гіршу різницю забитих і пропущених м'ячів. Навіть в особистих зустрічах опоненти розійшлися нічиїми з ідентичним рахунком - 2:2.

Якщо повернутися до останніх баталій чемпіонату, то не зайвим буде згадати, що ФК «Львів» «вскочив у вагон поїзда, що рушив» в останній момент. Вирішальною для потрапляння в топ-шістку стала перемога в Чернігові над прямим конкурентом. Взагалі, по «урожаю» виїздів львів'яни в нинішньому сезоні вражають: всього один програш, і це - найкращий результат нарівні з «Шахтарем», а також 22 очки в 11 матчах - тут попереду тільки ті ж «гірники» та «Динамо». А ось вдома, крім відвертого аутсайдера чемпіонату, «Арсенал-Київ», обіграти нікого не вдалося. Саме час підправляти статистику і мчати тепер уже за четвертим рядком таблиці.

«Маріуполь» потрапив в заповітний секстет також в останні хвилини. Не вигравши якраз у Львові у «Карпат» (1:1), підопічні Олександра Бабича «віддали» свою долю «Арсеналу», який на день пізніше приймав «Ворсклу». «Напевно, Маріуполь не хочуть пускати в топ-шістку», - заявив тоді наставник приазовців, але, незважаючи на песимізм, «каноніри» дали бій полтавчанам, вирвавши нічию (2:2) і «подарувавши» путівку «Маріуполю». Цікаво, що обидва голи «Ворсклі» в тому поєдинку забив Сергій Вакуленко, який значну частину кар'єри провів у маріупольському клубі.

В цілому, потрапляння в верхню шістку стабільного ФК «Маріуполь», який робить ставку на молодь та зовсім недавно непогано бився в єврокубках, виглядає логічним і цілком очікуваним. А ось ситуація з ФК «Львів» дуже неоднозначна. Клуб, який в міжсезоння з'явився в Прем'єр-лізі завдяки нестандартним рокіруванням, після чого наповнював свій склад маловідомими бразильцями, в результаті опинився серед найкращих в країні. Парадокс, який навряд чи робить честь всього українського футболу.

Проте, спортивні результати - перш за все, і хіба не заслужено львів'яни вистояли з «Шахтарем» і «Зорею» (тричі по 0:0), або ж виграли в Києві (1:0) та Олександрії (2:1)? Колектив Юрія Бакалова встиг подарувати чимало яскравих емоцій, та й ряд виконавців «Львова» вже зараз привертає до себе увагу, так що всім скептикам була дана відповідь у вигляді досягнень, а це - найбільш ефективно.

Дуже непростий переїзд здійснив «Маріуполь» до Львова (майже півтори тисячі кілометрів), але, як розповів в передматчевому інтерв'ю Владислав Вакула, команда прибула в пункт призначення ще в понеділок увечері. «Важка дорога? Думаю, вона не вплине – у нас буде час відновитися і підготуватися. ФК «Львів» - непроста і непередбачувана команда, але ми налаштовані на перемогу».

«Непередбачувана» - прикметник, який дійсно найкраще характеризує львів'ян, але від цього тільки цікавіше. З огляду на двічі по 2:2 в попередніх зустрічах суперників, чекаємо результативності і тепер. До слова, з тими ж 2:2 в паузі між турами ФК «Маріуполь» відіграв спаринг з «Зорею», а ось ФК «Львів» встиг обіграти друголігову тернопільську «Ниву» (2:0).

На завершення нагадаємо про дискваліфікацію Бесіра Демірі та Дмитра Мишньова, без яких виїзд у «Маріуполя» буде ще складніше. Зате в строю Олександр Пихальонок, який забивав «Львову» в обох попередніх зустрічах сезону.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

ФК «Львів»: Бандура, Адамюк, Борзенко, Воронін, Насонов, Мартан, Сабіно, Ліпе, Альваро, Педро, Бруно.

ФК «Маріуполь»: Худжамов, Полегенько, Чоботенко, Яворський, Тищенко, Ігнатенко, Федорчук, Зубков, Піхальонок, Вакула, Борячук.

3 квітня, середа
 
«Львів» «Маріуполь»
Львів. Стадіон «Україна». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ЛЬВІВ - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Києвська область)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 5
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 4
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar1305
2-1 або 1-1 ФК Львів...