Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 квітня 2019, 00:07
10749
19

Карпати у Львові крупно обіграли Ворсклу

Косовський дебютував біля керма полтавчан з розгромної поразки

| Оновлено 04 квітня 2019, 00:07
10749
19
Карпати у Львові крупно обіграли Ворсклу
Це була дебютна гра нового головного тренера «Ворскли» Віталія Косовського, який порівняно з минулим туром зробив певні перестановки в стартовому складі своїх підопічних. Замість Сапая, Коломойця і Саківа до стартової одинадцятки увійшли Кобахідзе, Чижов та Кане. Щодо змін в складі «Карпат», то замість дискваліфікованого капітана «левів» Ді Франко вивів на поле команду Кучинський, потіснивши на лаву запасних Пенькова. Також в центрі оборони замість травмованого Сандохадзе діяв Ковтун.

Перший небезпечний момент у грі виник біля воріт «Карпат», коли після удару Кане м’яч рикошетом від захисника прошмигнув над поперечиною воріт львівського клубу. Господарі поля відповіли небезпечним ударом у виконанні Мякушка, але вихованець львівського футболу Шуст зіграв надійно.

І все ж зусилля «левів» призвели до взяття воріт суперників. Швед вивів на ударну позицію Понде і Крістіан обвідним ударом  в дальній кут воріт свого шансу не втратив і відкрив рахунок на стадіоні «Україна». Пропущений гол додав активності гостям, які намагалися швидко вирівняти становище, проте до небезпечних моментів справа не доходила.

Натомість чергова небезпечна атака «Карпат» завершилася новим взяттям воріт Шуста. Онгла виконав кутовий удар, після якого м’яч заметушився в штрафному «Ворскли» і Швед виявився найспритнішим при добиванні, забивши свій 20-й гол у Прем’єр-лізі. Нагадаємо, що саме Швед у лютому цього року оформив хет-трик в матчі цих суперників у Полтаві.

Другу половину зустрічі активніше розпочали гості і Кучинський рятує ворота після удару з лінії штрафного майданчику у виконанні Ніколаса Кареки. Разом з тим, підопічні Фабрі Гонсалеса продовжували більше володіти м’ячем та активно шукали шляхи взяття воріт полтавського клубу. І знову карпатівці скористалися помилкою захисників і закріпили свою перевагу.

Йода вивів на ударну позицію Шведа і Мар’ян, вірно оцінивши ситуацію, технічно перекинув м’яч через Шуста, оформивши свій 3-й дубль у Прем’єр-лізі. На цьому неприємності для гостей не завершилися і арбітр Кривушкін вказує на «позначку» після того, як Чижов порушив правила проти Понде у своєму штрафному. Пенальті довірили пробивати Йоді і французький легіонер «левів» відкрив лік своїх голів в Україні – 4:0. Рахунок міг бути ще більш розгромним, але Шуст зіграв надійно після удару Мякушка.

У підсумку «Карпати» нарешті перервали свою клубну рекордну домашню безвиграшну серію, яка з 5 серпня тривала 9 ігор – три нічиї та шість поразок. До того ж, ця перемога стала для львівського клубу ювілейною, 250-ю, здобутою в Прем’єр-лізі України. Востаннє ж, «Карпати» на своєму полі перемагали з різницею у чотири голи  ще у 2015-му році, здолавши «Чорноморець» також з рахунком 4:0.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.
 
«Карпати» - «Ворскла» - 4:0

 Понде (26), Швед (38; 62), Йода (70, з пенальті).

 М'якушко (59) - Чеснаков (60), Пердута (90+2).
 
«Карпати»: Кучинський - Ковтун, Папа, Мегреміч, М'якушко - Гуцуляк, Толочко (Харжевський, 87), Онгла, Швед, Йода (Родріго, 82) - Понде (Дебелко, 72).
 
«Ворскла»: Шуст - Пердута, Гіоргадзе, Чижов, Артур (Ребенок, 65) - Шарпар, Габелок (Скляр, 80), Чеснаков - Кобахідзе, Карека (Коломоєць, 80), Кане.
 
Стадіон: «Україна» (Львів, Украина).
 
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків, Україна).

Глядачі: 2231

Температура: 7 ° C

Протокольні дані звірені з офіційними.


ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?
Футбол | 25 квітня 2024, 03:45 0
Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?

Опонентом синьо-жовтих буде команда, яка посяде в Азії третє місце

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василь Максименко
А Шева Шведа не бачить в збірній... Мабуть це я недалекий...
SeM077
Одне враження. Ворскла - дирка!!!!!
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dmytro Dmytro
В fekal тут,як тут. 2231 вчора на 17:00. Подивимось скільки сьодні прийде на fekal. Фанати вчора нову пісеньку про fekal заряджали)))
Владимир Копяк
Может команда таким способом протестует против того, что убрали Скачко? Чем не вариант...
Pavel
косовский не вариант для команди Ворскла це наступний Динамо К михальниченко сабо блохин демьяненко ----
Dmytro Dmytro
Оле ола фк львів кусок г@мн@ без традицій, без фанатів синьо-бронзова *уйня/оле ола фк львів кусок г@мн@ під@р@си *уєс0си...