Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 квітня 2019, 17:14
6586
2

Карпати – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Львівський» дебют Віталія Косовського

| Оновлено 02 квітня 2019, 17:14
6586
2
Карпати – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Карпати

У вівторок, 2 квітня, «Карпати» в рамках першого туру заключного етапу Прем’єр-ліги на стадіоні «Україна» прийматимуть іншу «зелено-білу» команду «Ворсклу». Полтавчани приїдуть до Львова з новим головним тренером, 45-річним Віталієм Косовським, для якого це буде і перша «тренерська» гра  в УПЛ.

В українських чемпіонатах «Карпати» та «Ворскла» - давні суперники, які провели між собою вже 44 поєдинки: 14 вікторій «левів», 13 нічиїх та 17 разів перемогу святкували полтавчани. В останні роки обидва суперники демонструють в домашніх очних зустрічах досить велику «гостинність». «Карпати» на своєму полі програють полтавчанам три матчі поспіль, а на полі ворсклян не програють чотири зустрічі: по дві перемоги та нічиї.

Востаннє «Карпати» приймали полтавську команду 15 вересня минулого року і лише в компенсований час «Ворскла» після удару захисника збірної Косово Даллку зуміла вирвати перемогу – 1:0. Реванш «левів» відбувся сповна, коли 24 лютого «Карпати»  у першій грі під керівництвом Фабрі Гонсалеса здобули неочікувану перемогу у Полтаві з рахунком 4:0. Хет-трик оформив Швед і один «полтавський» гол виявився в активі Ді Франко.

Цього разу через перебір жовтих карток капітан «Карпат» Ді Франко не зможе вийти на поле. Натомість відбув дискваліфікацію Онгла, в загальній групі тренується і захисник Нестеров, який недавно брав участь у контрольній грі «Карпат» з тернопільською «Нивою», яка завершилася впевненою перемогою львівського клубу – 4:1. Продовжують після травм займатися за окремим графіком Кльоц, Кучинський та Мендес.

Щодо проблем «Ворскли», то полтавчани у цьому році ще не перемагали у чемпіонаті, зазнавши три поразки та зігравши внічию з аутсайдерами Прем’єр-ліги з «Арсеналу-Київ». Як наслідок, ворскляни, які ще восени грали у Лізі Європи, не потрапили до першої шістки команд і Василь Сачко, який очолював «Ворсклу» ще з липня 2013 року, після зустрічі з керівництвом вирішив залишити клуб. До речі, Сачко в ролі головного тренера дебютував саме в матчі з «Карпатами» і провів найбільше ігор біля керма «Ворскли» - 166 матчів: 65 перемог, 47 нічиїх та 54 поразки, різниця м’ячів 191-182.

Новий керманич «Ворскли» Віталій Косовський свого часу в статусі півзахисника вінницької «Ниви» та «Динамо» провів у чемпіонаті України 176 ігор, забивши 32 голи. В активі Косовського і 25 ігор в складі національної збірної України (2 голи).

З особливим настроєм вийдуть на поле гравці «Ворскли» Богдан Шуст та Денис Васін, які свого часу виступали і за «Карпати». Для арбітра матчу Дмитра Кривушкіна це буде лише шоста гра в УПЛ, в тому числі друга за участю «Карпат». А вперше Кривушкін вивів «левів» на поле у жовтні минулого року, коли «Карпати» в Одесі розгромили «Чорноморець» (5:0). За участю ж «Ворскли» Кривушкін проведе першу гру в чемпіонатах.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Пеньков, Гуцуляк, Папа Гуйє, Сандохадзе, Мегреміч, Онгла,  Толочко, Мякушко, Йода, Понде, Швед.

«Ворскла»: Шуст, Сапай, Гіоргадзе, Пердута, Чеснаков, Артур, Саків, Шарпар, Ребенок, Кане, Коломоєць.

Дискваліфікації: Ді Франко («Карпати»).

Травми: Кльоц, Кучинський, Мендес («Карпати»).

2 квітня, вівторок
 
«Карпати» «Ворскла»
Львів. Стадіон «Україна». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «ZIK»
КАРПАТИ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил