Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 30 березня 2019, 18:00
2531
1

Барселона - Еспаньол. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Каталонська дербі: безумовний фаворит проти андердога

| Оновлено 30 березня 2019, 18:00
2531
1
Барселона - Еспаньол. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
twitter.com/rcdespanyol

У суботній ігровий день 29-го туру чемпіонату Іспанії відбудеться Каталонське дербі між «Барселоною» та «Еспаньолом». «Блаугранас» є беззаперечними фаворитами протистояння, але андердог, безсумнівно, спробує відібрати очки у принципового суперника.

Навряд чи команді Ернесто Вальверде щось може перешкодити оформити чемпіонство в поточній Ла Лізі, адже каталонський колектив має солідну очкову перевагу над конкурентами. У такій ситуації пріоритетним турніром для «Барселони» стає Ліга чемпіонів, в чвертьфіналі якої «гранатовим» попався «Манчестер Юнайтед», який повертає собі реноме гранда. І першочерговим завданням для «блаугранас» перед першим протистоянням з «червоними дияволами» є як мінімум збереження своєї переваги. А ще більше зміцнити свої позиції підопічні Вальверде зможуть через тиждень, перед візитом на Туманний Альбіон, коли зіткнутися в поєдинку з «Атлетіко».

Але до матчу з «матрацниками» «гранатовим» належить провести дві зустрічі, а для початку їх чекає Каталонське дербі. Перед матчем з «Еспаньолом» шанувальників «Барселони» не могла не турбувати кадрова ситуація, адже в лазареті виявилося ударне атакуюче тріо команди - Мессі, Дембеле і Суарес. Від гри аргентинця і зовсім залежить побудова гри «Барси», і особливо це відчувається після від'їзду з клубу Андреса Інієсти. Втім, побоювання не підтвердилися: Мессі включений в заявку на матч (як і Суарес). А ось француз не встиг відновитися до каталонського дербі. До речі, саме вищезгадані футболісти організували погром «папуг» в поєдинку першого кола (Суарес і Дембеле забили по голу, Мессі записав до свого активу дубль).

Що до «Еспаньола», то команда Хабі Рубі розташувалася в нижній частині турнірної таблиці. Цілком стерпна відстань від зони вильоту (дев'ять очок) все ж не дозволяє «папугам» відчувати себе в безпеці. А от початок чемпіонату став багатообіцяючим для «Еспаньола»: після одинадцяти турів команда йшла на другій позиції. Але потім пішов затяжний спад, що відкинув «папуг» на незавидні місця в турнірній таблиці.

«Біло-сині» завжди виходять битися з принциповим суперником в каталонському дербі, але результат цих протистоянь вже багато років не на користь «Еспаньола». Останній раз «папуги» обігрували «Барселону» десять років тому, а в останніх шести зустрічах «блаугранас» п'ять разів громили своїх опонентів. Вселяють песимізм в серця шанувальників «папуг» і кадрові втрати на поєдинок з «гранатовими». Травми не дозволять вийти на поле «Камп Ноу» Пабло П'ятті і Дієго Лопесу, а Серхіо Дардер змушений буде відбувати дискваліфікацію. Також під питанням участь в матчі Оскара Дуарте.

Відзначимо, що «Еспаньол» придбав численних шанувальників з Китаю. Сталося це завдяки переходу в каталонську команду Лу Вея, який провів за «біло-синіх» уже сім зустрічей, відзначившись одним голом і двома ассистами.

30 березня, субота
 
«Барселона» «Еспаньол»
Барселона. Стадіон «Камп Ноу». 17:15
Арбітр: Карлос Дель Серро Гранде
БАРСЕЛОНА - ЕСПАНЬОЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Долина
С 10 оставшихся матчей, Барселоне 3 можно проиграть, а Атлетико если даже все 10 выиграет, не достанет Барселону. Ждем очередного чемпионства Барселоны!